מריחים את האביב באוויר: 15 טיפים להתבשמות נכונה לנשים ולגברים
הפריחה העונתית לא עוצרת בשדות, ומגיעה גם אל מדפי הבישום. מתי לא לנסות ריח חדש, איך תדעו שמצאתם את "האחד" ומה יעזור לבעלי עור רגיש? המדריך המלא


חוש הריח של בני האדם אומנם לא זוכה תמיד ליחסי הציבור של שאר החושים, אך למען האמת לא חסרים מחקרים המגלים כי מדובר במערכת משוכללת ורבת השפעה – הרבה מעבר למה שנהוג לחשוב. למעשה, חוש הריח הוא גם האחרון לעזוב את הגוף לאחר המוות ולכן אפשר להבין את כמות הזמן, האנרגיות והממון שכולנו משקיעים ללא הרף במטרה אחת ברורה: להריח טוב יותר. במיוחד כשבנחירי האף חבויים תאים מיוחדים המכונים רצפטורים, הזוכרים כל ריח שהרחנו אי פעם בחיינו כמו תיבת זיכרון מופלאה. אם כך, כמובן שלא ניקח סיכון להשאיר אחרינו זיכרון רע.

טביעות הריח, כמו טביעות האצבע, משתנות מאדם לאדם. הן עוברות בתורשה, מושפעות מתזונה (לצמחונים ולטבעונים יש ריח גוף שונה), ממצב הבריאות, מסוג העור ומרמת החומציות בגוף, מה שמסביר גם את העדפות הריח השונות שלנו. לרגל האביב ושטף השקות הבשמים לה ולו, הכולל גם נחיתה ראשונה בישראל של קו הבשמים הנודע והנחשק אקווה די פארמה – 15 טיפים להתבשמות שכל גבר ואישה חייבים לדעת:
1. אחרי פעילות גופנית או בזמן מחלה, לא כדאי לנסות בושם חדש, שכן חום גוף שונה משנה גם את ריח הבושם עלינו.
2. אם מצאתם את הבושם שהוא "האחד" עבורכם, כדאי לרכוש את תמצית הפרפיום היקרה ולשלב אותה בשימוש תכוף יותר יחד עם הריכוזים הדלילים יותר, כמו מי פרפיום או מי טואלט. כך הריח ישהה על הגוף למשך זמן רב יותר, בלי שהשימוש יהיה פזרני מדי.
3. חשוב לא לערבב ניחוחות שונים של דאודורנט ובושם. כדאי להשתמש בדאודורנט מסדרת הבושם שלך, המגיע בתרסיס התזה ואינו מכתים את הבגדים. אם אין לבושם דאודורנט תואם, מומלץ לבחור בדאודורנט נטול ריח או בעל ניחוח עדין עם נוכחות מינימלית.
4. אם התאהבת בניחוח, אבל קשה לך להחליט אם מדובר באהבת אמת – תמיד ניתן לבקש דוגמית של הבושם ולהתבשם בו במשך כמה ימים, כדי להבטיח בחירה נכונה.

5. הדרך הטובה ביותר להבטיח את עמידות הבושם על הגוף היא לרבד אותו בתכשירי גוף תואמים, כמו קרם גוף או שמן גוף מאותה סדרה. הטיפ: לערבב טיפה מתמצית הפרפיום עם קרם גוף עשיר ונטול ריח.
6. פילינג גרגירים במקלחת, המסיר את שכבת התאים המתים מהעור – יעצים את נוכחות הבושם על גופך.
7. רוז'ה דאב, הבשם הנודע של בית גרלן, ממליץ על שיטת ריבוד בושם מקורית. קודם מתיזים את הבושם על הגוף ורק אחר כך מורחים קרם גוף או שמן בניחוח תואם. ההסבר שלו: "הרי לא מניחים על הפנים קרם לחות לפני מי הפנים".
8. מתבשמים תמיד לפני שמתלבשים. כך מאפשרים לבושם להתמזג היטב עם הניחוח הטבעי של הגוף, להתחמם ולהתפתח עליו.

9. התיזו את הבושם בכל מקום שבו הדם קרוב לעור וניתן לראות אותו היטב: בפרקי הידיים, מאחורי האוזניים וגם מאחורי הברכיים. זה מקום מצוין ליצירת שובל כשאתם בתנועה.
10. ריכוזי הבושם נועדו למטרות שונות. את תמצית הפרפיום מניחים על נקודות הדופק ואת מי הטואלט מתיזים על כל הגוף לרענון.
11. מה עם מי הקולון? הצרפתיות נוהגות לקחת מגבת קטנה, להתיז עליה כמות נדיבה מאוד של מי קולון, המכונים גם מי רענון, ולעסות איתה את כל הגוף בתנועות סיבוביות לכיוון הלב וזרימת הדם.

12. לחובבות האמבטיה: טפטפו כמה טיפות מהבושם האהוב עליכן אל מי האמבט.
13. טיפ לרגישות: נסו את מהדורות הקיץ המיוחדות, שלרוב נטולות אלכוהול. כמה מבתי הבישום אף משיקים בשמים מיוחדים לתינוקות, שיתאימו גם לרגישות יותר. הבונוס: להריח כמו תינוקת.
14. טיפ נוסף לרגישות: לבחור שמן או קרם גוף, או אפילו סבון עם ניחוח עז, ולדלג לחלוטין על הבושם. הבונוס: להריח כמו סבון נקי.

15. טיפ לגברים: הפנימו אחת ולתמיד – מי טואלט או פרפיום נועדו לבישום הגוף בלבד ואינם תחליף לאפטר שייב המסורתי. מי הבושם המרגיעים לפנים (אפטר שייב) נעלמו מהמדפים כמעט לחלוטין, מה שלא מונע מרבים להתבשם בטעות במי הטואלט גם על הפנים. מלבד הפרת איזון רמות השומן בעור, ריכוז האלכוהול הגבוה עלול לגרום לקמטים, לכתמים (מהשמש) ולהזדקנות מואצת של העור. אז במי טואלט להתבשם רק בגוף, בבקשה.