תופרים כבשים: מתכונים עם הבשר המיוחד שהאורחים יאכלו בהנאה

פסח הוא שעתו הגדולה של בשר הכבש והטלה, אז קבלו כמה רעיונות למנות עיקריות חגיגיות שהוא מככב בהן - מצלעות בשום ולימון ועד לאוסובוקו עם ירקות שורש

Xnet

|

14.04.19 | 11:46

צלעות טלה בלימון, חרדל ודבש
צלעות טלה בלימון, חרדל ודבש

צלעות טלה בלימון, חרדל ודבש

המתכון באדיבות חברת "בלדי"

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

6-5 מנות

 

  • 12-10 צלעות טלה

 

למרינדה

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס מיץ לימון טרי
  • 5-4 שיני שום
  • 1 כף חרדל
  • 1 כף דבש
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית אורגנו יבש

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי המרינדה ומערבבים היטב. מוסיפים את צלעות הטלה ומעסים אותן במרינדה היטב. מכסים ומניחים במקרר שעתיים-שלוש.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  3. מלהיטים על אש גבוהה סיר עם ידיות עמידות בחום וצורבים את צלעות הטלה כ-2 דקות מכל צד. מוסיפים לסיר את הנוזלים שנותרו בקערה, מכסים את הסיר ומכניסים לתנור ל-10-8 דקות.

 

 

אוסובוקו כבש עם ירקות שורש / אליאס מטר

תבשיל עשיר בטעמים עם בשר רך ורוטב סמיך. לתוצאה משובחת חשוב להשתמש בבשר טרי.

 

אוסובוקו כבש עם ירקות שורש (צילום: יפית בשבקין)
    אוסובוקו כבש עם ירקות שורש(צילום: יפית בשבקין)

     

    מרכיבים

    6 מנות

     

    • 6 יחידות אוסובוקו כבש או עגל במשקל 300 גרם כל אחת (כולל העצם)
    • 5 כפות שמן
    • 3 גזרים, מקולפים וחתוכים לרבעים
    • 6 תפוחי אדמה קטנים
    • 1/4 צרור פטרוזיליה
    • 1 צרור עלי סלרי חתוך גס
    • 1 בקבוק יין - רצוי פורט, אבל גם מרלו יתאים מאוד
    • 6 עלי דפנה
    • 2 כפות גרגירי פלפל אנגלי
    • 3 כפיות שטוחות ראס אל חנות
    • מלח

     

    לתוספת

    • 3 בטטות
    • 6 פלפלים בצבעים שונים
    • 6 קישואים בינוניים
    • מעט שמן זית

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים 5 כפות שמן בסיר גדול על אש גבוהה. מוסיפים לסיר את האוסובוקו וצורבים מכל הצדדים, עד שהוא משחים היטב.
    2. מוציאים את האוסובוקו לצלחת ומוסיפים לסיר את הגזר, תפוחי האדמה, הפטרוזיליה, הסלרי והתבלינים. מטגנים תוך בחישה כ-5 דקות, עד שהירקות משחימים.
    3. מחזירים את נתחי האוסובוקו לסיר ויוצקים עליהם את היין. מוסיפים מים עד לכיסוי המרכיבים שבסיר. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מנמיכים את האש למינימום, מכסים ומבשלים כשעתיים.
    4. כשעה לפני שהבשר מוכן מכינים את הירקות: מחממים את התנור ל-220 מעלות, חוצים את הירקות לאורכם ומניחים בתבנית. מברישים קלות בשמן זית, מתבלים במלח ובפלפל וקולים בתנור כ-20 דקות, עד שהפלפלים והקישואים מוכנים. מעבירים את הפלפלים והקישואים לצלחת ומחזירים את התבנית עם הבטטות לתנור. קולים כ-20 דקות נוספות, עד שגם הבטטות מוכנות.
    5. כשהבשר מוכן מעבירים אותו בזהירות לתבנית עם הבטטות, הפלפלים והקישואים, וצולים כ-10 דקות ב-220 מעלות, להשחמה.
    6. בזמן שהבשר בתנור מסננים את הנוזלים שבסיר ומשליכים את הירקות והתבלינים. מבשלים את הנוזלים על אש בינונית,גבוהה, ללא מכסה, עד שהם מצטמצמים ומתקבל רוטב סמיך ועשיר.
    7. ההגשה: מסדרים את הירקות בכלי הגשה, מניחים עליהם את האוסובוקו ויוצקים מעל את הרוטב.

     

     

    איך מכינים מראש?

    שומרים במקרר יום-יומיים את תבשיל האוסובוקו ואת הירקות הקלויים, כשהם מכוסים היטב. לפני ההגשה מביאים את הירקות לטמפרטורת החדר ומרתיחים את האוסובוקו ברוטב במשך 10 דקות. מעבירים את האוסובוקו לתבנית עם הירקות וצולים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. בינתיים מסננים ומצמצמים את הרוטב כמתואר במתכון.

     

     

     

    שוק טלה עם שזיפים מיובשים / אסנת לסטר

     

    שוק טלה עם שזיפים מיובשים (צילום: אסנת לסטר )
      שוק טלה עם שזיפים מיובשים(צילום: אסנת לסטר )

       

      מרכיבים

      6 מנות

       

      • 1/2 1 ק"ג שוק טלה, חתוכה ל-6 נתחים
      • 1/2 כוס שמן זית
      • 150 גרם שומן כבש קצוץ דק
      • 4 בצלים חתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
      • 2 כוסות יין לבן יבש
      • 30 שזיפים מיובשים
      • 200 גרם חמוציות
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את השמן ושומן הכבש בסיר. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב.
      2. מוסיפים את הבשר ומטגנים כמה דקות, עד שהוא משחים.
      3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים שעתיים על אש קטנה.

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר בשרי
      ללא גלוטן
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (0 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג