חמוץ-מתוק: עוגת לימון ופטל
עם איזון מושלם בין טעמים

דור משה מגיש מתכון זריז לעוגה בחושה נהדרת, לימונית וחמאתית - מהזן ששמחים לפגוש עד שמבינים שקצת קשה להפסיק ליישר

דור משה

|

11.04.19 | 21:11

עוגת לימון בחושה עם פטל (צילום: דור משה)
עוגת לימון בחושה עם פטל (צילום: דור משה)

מרכיבים

2 תבניות אינגליש קייק

 

לעוגה
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח לבן
  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 200 גרם חמאה מומסת, פושרת
  • 1/4 2 כוסות (250 גרם) סוכר לבן
  • 3 ביצים
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
  • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
  • 150 גרם פטל קפוא

 

לסירופ
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבניות.
  2. העוגה: מערבבים בקערה את הקמח, השקדים הטחונים, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה המלח.
  3. מערבבים בקערה נוספת את החמאה והסוכר. מוסיפים את הביצים, השמנת החמוצה, תמצית הווניל, מיץ הלימון וקליפת הלימון וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים לקערה את המרכיבים היבשים ומערבבים בתנועות קיפול עד לאיחוד.
  4. מוסיפים לקערה את הפטל הקפוא ומערבבים בתנועות קיפול רק עד שהוא נטמע בבלילה.
  5. מעבירים את הבלילה לתבניות ואופים 40-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
  6. בינתיים מכינים את הסירופ: שמים את כל מרכיביו בסיר קטן ומחממים על להבה בינונית, תוך ערבוב. כשהסירופ מגיע לרתיחה מבשלים 2 דקות נוספות ומסירים מהכיריים. מצננים מעט.
  7. יוצקים את הסירופ על העוגה בעודה חמה וממתינים שעה וחצי לפחות לפני שמגישים אותה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג