קניידלך עם אגוזים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
קניידלך עם אגוזים
מתכון של אנה תם מקצרין
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
כ-12 קניידלך
- 1 כוס עוף מבושל קצוץ (השתמשו בעוף שאיתו הכנתם את המרק)
- 1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן או מלך טחונים
- 1 ביצה
- 2 כפות קמח מצה
- מלח
- פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- שמים את העוף והאגוזים במעבד מזון וטוחנים למרקם המזכיר תערובת של קציצות. מעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את הביצים וקמח המצה ולשים לתערובת אחידה. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל פינג פונג.
- מביאים את מרק העוף לרתיחה ומבשלים בו את הקניידלך במשך 15-12 דקות.
מרק תפוחי אדמה עם קניידלך
בכל פעם אני מוצאת בין הניירות ששמרתי מהמטבח של אימא שלי עוד מתכון מעניין. הפעם היה זה מרק עשיר ופשוט לפסח עם כופתאות קמח מצה. אין לי מושג מתי אימא שלי כתבה את המתכון וגם לא מי נתן או נתנה לה אותו - אבל אם היא שמרה אותו כנראה שאהבה והכינה. החלטתי להכין אותו בעצמי, וכשטעמתי לא התאכזבתי.
מרכיבים
4 מנות
למרק
- 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
- 3-2 גזרים, קלופים וחצויים
- כמה גבעולי שמיר, קשורים יחד
- כמה גבעולי פטרוזיליה, קשורים יחד
- מלח
- פלפל שחור טחון
- 1 קופסה (550 גרם) שימורי תירס (אפשר עם הנוזלים)
לקניידלך
- 2/3 1 כוס (200 גרם) קמח מצה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 3 ביצים
- 2 כפות שמן
אופן ההכנה
- המרק: ממלאים במים סיר בינוני. מוסיפים את תפוחי האדמה, הגזר, הפטרוזיליה והשמיר, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהגזר ותפוחי האדמה רכים.
- שולים מהמרק את הפטרוזיליה והשמיר, מוסיפים את התירס והתבלינים ומבשלים עוד דקה.
- הקניידלך: מערבבים את כל מרכיביהם לתערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
- ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה.
- יוצרים מהתערובת קניידלך בגודל של כדורי פלאפל גדולים. מחליקים את הקניידלך למים ומבשלים 15-12 דקות, עד שהם מוכנים גם במרכזם.
- מגישים את המרק עם הקניידלך.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע