שורטברד: עוגיות חמאה עם צימוקים ופקאן (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים
(תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ)
- 250 גרם חמאה, רכה
- 3/4 כוס + 1 כף מלאה (170 גרם) סוכר חום או סוכר דמררה
- 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח לבן
- 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
- 1/2 כוס צימוקים
- לעיטור: 20 חצאי פקאן
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־150 מעלות (חשוב לא לאפות בחום גבוה יותר!).
2. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את החמאה והסוכר ומעבדים 4-3 דקות, עד שהחמאה תפוחה ובהירה. מנפים לתוך הקערה את הקמח ואת השקדים הטחונים ומערבלים למרקם אחיד. מוסיפים את הצימוקים ומערבלים קצרות, רק לפיזור אחיד.
3. יוצקים את העיסה לתבנית (אין צורך לשמן אותה) ומשטחים בעזרת הידיים, לכיסוי מלא ואחיד. מקשטים בפקאנים – מקפידים על רווחים של כ־2 ס"מ ביניהם ולוחצים עליהם קלות, שישקעו קצת בבצק.
4. אופים במשך שעה.
5. מוציאים את העוגה ופורסים אותה למשולשים בעודה חמה (היא מתקשה לאחר הצינון). מניחים לצינון מלא. מגישים.
משך עבודה: כ־10 דקות
דרגת קושי: קל
איך שומרים? עד שבועיים, בכלי סגור בטמפרטורת החדר