
חזה עוף במרינדה של אריסה וחרדל (צילום: טל סורסקי)
כשמכינים חזה עוף תמיד יש התלבטות: בתנור הוא נוטה להתייבש, אבל גם במחבת המצב יכול להסתבך, ולפעמים הבשר יוצא מצוין מבחוץ - אבל עדיין נא בפנים. ותאמינו לי שסשימי עוף זה הדבר האחרון בעולם שאתם רוצים לאכול. אז הטריק פה הוא שילוב של שתי השיטות: מתחילים בהשריית חזה העוף במרינדה, ממשיכים בצריבה במחבת - ומסיימים בצלייה בתנור. התוצאה עסיסית ורכה במיוחד.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
2 מנות
- 1 חזה עוף ("פרפר")
- 3 כפות שמן זית
למרינדה
- 2 כפות דבש
- 2 כפות חרדל
- 2 כפיות אריסה
- 2 כפות קליפת לימון מגוררת
- 4 שיני שום, כתושות
- מלח, פלפל שחור גרוס
לתפוחי האדמה
- 3-2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לרבעים
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- המרינדה: מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערה. מוסיפים את העוף ומורחים אותו היטב בתערובת. מניחים לחצי שעה.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי האדמה 15 דקות במים רותחים. מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את שמן הזית ואת התבלינים ומערבבים.
- מלהיטים על אש גבוהה מחבת כבדה שאפשר להכניס לתנור ומוסיפים 2 כפות שמן זית. מסדרים את תפוחי האדמה במחבת בשכבה אחת ומטגנים כדקה וחצי מכל צד. מחזירים לקערה.
- מוסיפים למחבת כף שמן זית וצורבים את העוף כדקה וחצי מכל צד ועוד חצי דקה בהיקף (נעזרים במלקחיים או בשני מזלגות). מסירים מהכיריים.
- מחזירים את תפוחי האדמה למחבת ומורחים אותם ואת העוף בשארית המרינדה שנותרה בקערת העוף. מעבירים את המחבת לתנור וצולים במשך כ-14 דקות, עד שבשר העוף לבן גם במרכז (בודקים עם סכין חדה).
- מצננים את העוף במשך 3-2 דקות, חותכים לפרוסות בעובי 3-2 ס"מ ומגישים מיד.
- עוד מתכונים מצוינים של טל סורסקי - בבלוג "מה יש לאכול"

ויש גם 3 מתכונים לשניצלים מיוחדים שירעננו לכם את ארוחת הצהריים. לחצו על התמונה