לשימוש בכתבה בלבד אוכל חזה עוף צלוי עם מרינדה של אריסה חרדל
                                                            (חזה עוף במרינדה של אריסה וחרדל)
                                                        
                                                    
                                                כשמכינים חזה עוף תמיד יש התלבטות: בתנור הוא נוטה להתייבש, אבל גם במחבת המצב יכול להסתבך, ולפעמים הבשר יוצא מצוין מבחוץ - אבל עדיין נא בפנים. ותאמינו לי שסשימי עוף זה הדבר האחרון בעולם שאתם רוצים לאכול. אז הטריק פה הוא שילוב של שתי השיטות: מתחילים בהשריית חזה העוף במרינדה, ממשיכים בצריבה במחבת - ומסיימים בצלייה בתנור. התוצאה עסיסית ורכה במיוחד.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
2 מנות
- 1 חזה עוף ("פרפר")
 - 3 כפות שמן זית
 
למרינדה
- 2 כפות דבש
 - 2 כפות חרדל
 - 2 כפיות אריסה
 - 2 כפות קליפת לימון מגוררת
 - 4 שיני שום, כתושות
 - מלח, פלפל שחור גרוס
 
לתפוחי האדמה
- 3-2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לרבעים
 - 3 כפות שמן זית
 - 1 כפית פפריקה מתוקה
 - מלח, פלפל שחור גרוס
 
אופן ההכנה
- המרינדה: מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערה. מוסיפים את העוף ומורחים אותו היטב בתערובת. מניחים לחצי שעה.
 - מחממים את התנור ל-190 מעלות.
 - תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי האדמה 15 דקות במים רותחים. מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את שמן הזית ואת התבלינים ומערבבים.
 - מלהיטים על אש גבוהה מחבת כבדה שאפשר להכניס לתנור ומוסיפים 2 כפות שמן זית. מסדרים את תפוחי האדמה במחבת בשכבה אחת ומטגנים כדקה וחצי מכל צד. מחזירים לקערה.
 - מוסיפים למחבת כף שמן זית וצורבים את העוף כדקה וחצי מכל צד ועוד חצי דקה בהיקף (נעזרים במלקחיים או בשני מזלגות). מסירים מהכיריים.
 - מחזירים את תפוחי האדמה למחבת ומורחים אותם ואת העוף בשארית המרינדה שנותרה בקערת העוף. מעבירים את המחבת לתנור וצולים במשך כ-14 דקות, עד שבשר העוף לבן גם במרכז (בודקים עם סכין חדה).
 - מצננים את העוף במשך 3-2 דקות, חותכים לפרוסות בעובי 3-2 ס"מ ומגישים מיד.
 
- עוד מתכונים מצוינים של טל סורסקי - בבלוג "מה יש לאכול"
 
ויש גם 3 מתכונים לשניצלים מיוחדים שירעננו לכם את ארוחת הצהריים. לחצו על התמונה
        
        
          
        
          
          
          
          
          
              
            
            
            
                      
