
סלט ויניגרט (צילום: ילנה ויינברג)
מרכיבים
8-6 מנות
- 3 סלקים קטנים, מבושלים וקלופים
- 2 גזרים, מבושלים וקלופים
- 2 תפוחי אדמה, מבושלים וקלופים
- 1/2 בצל, עדיף סגול
- 250 גרם כרוב כבוש במלח, אפשר לשחק עם הכמות לפי הטעם
- 1 כוס אפונה קפואה/משומרת
- 3 כפות שמיר טרי קצוץ
- 4 כפות שמן צמחי (חמניות או תירס)
- מלח, פלפל שחור
אופן הכנה
- פורסים את הסלקים, הגזרים ואת תפוחי האדמה לקוביות קטנות וזהות. מניחים בקערה גדולה.
- קוצצים דק את הבצל ומוסיפים לקערה.
- מסננים את הכרוב מהנוזלים (שומרים בצד) ומוסיפים לקערה.
- חולטים את האפונה (אם משתמשים בקפואה) או מסננים, שוטפים ומסננים שוב (אם משתמשים במשומרת) ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים את השמיר, השמן והתבלינים ומערבבים בזהירות עד לפיזור אחיד (רואים לפי האפונה). טועמים ומתקנים תיבול - אם הסלט מרגיש 'יבש' מוסיפים מעט מהנוזלים של הכרוב ועוד כף או שתיים של שמן. לטעם חמוץ יותר מטפטפים מעט חומץ. שומרים במקרר, מכוסה היטב כשלושה ימים.
עוד מתכונים מצוינים של ילנה ויינברג - בבלוג שלה, "Simply Gourmet"

עוד סלט מיוחד מהמטבח הרוסי תוכלו למצוא כאן