סגול, חמוץ והולך מעולה עם וודקה: סלט סלק וכרוב כבוש מהמטבח הרוסי

רוב העולם שומע 'ויניגרט' וחושב על רוטב. אלה עם עבר סובייטי יודעים שמדובר על מנה ראשונה חמצמצה - וזוהי לא מעלתה היחידה: היא גם טבעונית, משביעה ומזינה

ילנה ויינברג

|

04.04.19 | 08:26

סלט ויניגרט (צילום: ילנה ויינברג)
סלט ויניגרט (צילום: ילנה ויינברג)

מרכיבים

8-6 מנות

 

  • 3 סלקים קטנים, מבושלים וקלופים
  • 2 גזרים, מבושלים וקלופים
  • 2 תפוחי אדמה, מבושלים וקלופים
  • 1/2 בצל, עדיף סגול
  • 250 גרם כרוב כבוש במלח, אפשר לשחק עם הכמות לפי הטעם
  • 1 כוס אפונה קפואה/משומרת
  • 3 כפות שמיר טרי קצוץ
  • 4 כפות שמן צמחי (חמניות או תירס)
  • מלח, פלפל שחור

 

אופן הכנה

  1. פורסים את הסלקים, הגזרים ואת תפוחי האדמה לקוביות קטנות וזהות. מניחים בקערה גדולה.
  2. קוצצים דק את הבצל ומוסיפים לקערה.
  3. מסננים את הכרוב מהנוזלים (שומרים בצד) ומוסיפים לקערה.
  4. חולטים את האפונה (אם משתמשים בקפואה) או מסננים, שוטפים ומסננים שוב (אם משתמשים במשומרת) ומוסיפים לקערה.
  5. מוסיפים את השמיר, השמן והתבלינים ומערבבים בזהירות עד לפיזור אחיד (רואים לפי האפונה). טועמים ומתקנים תיבול - אם הסלט מרגיש 'יבש' מוסיפים מעט מהנוזלים של הכרוב ועוד כף או שתיים של שמן. לטעם חמוץ יותר מטפטפים מעט חומץ. שומרים במקרר, מכוסה היטב כשלושה ימים.

 

 עוד מתכונים מצוינים של ילנה ויינברג - בבלוג שלה, "Simply Gourmet"

 

    עוד סלט מיוחד מהמטבח הרוסי תוכלו למצוא כאן

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ילנה ויינברג)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ילנה ויינברג)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג