אם כל הטורטים: כך אופים לינזר טורט - העוגה עם המתכון הכי עתיק

עם מתכון מתועד מ-1653 ודורות של אופים אוסטרים ששיפרו ושיפרו אותו – אין סיכוי שתיפלו עם העוגה הזאת, שמשדכת בין בצק פריך לריבה

Xnet

|

04.04.19 12:01

לשימוש בכתבה בלבד אוכל לינזר טורט עם ריבה לינצר טורט
לשימוש בכתבה בלבד אוכל לינזר טורט עם ריבה לינצר טורט (לינזר טורט)
המתכון באדיבות קונדיטוריית "קפולסקי".

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 22 ס"מ או בגודל 15X35 ס"מ

 

  • 2 כוסות פחות כף (270 גרם) קמח, מנופה
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (45 גרם) שקדים טחונים
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית ציפורן טחון
  • 170גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
  • קליפה מגוררת מלימון שלם
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 2חלמונים
  • 1 כוס (350 גרם) קונפיטורה באיזה טעם שאוהבים – דובדבן, פטל, משמשים וכדומה
  • לקישוט (לא חובה): שקדים פרוסים, אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

  1. הבצק: מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקערת המיקסר את כל המרכיבים, למעט החלמונים והריבה, ומעבדים במשך כדקה במהירות נמוכה. מוסיפים את החלמונים ומעבדים כ-2 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מחלקים את הבצק ל-2 כדורים שווים, משטחים כל אחד מהם לדסקה ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעה.
  3. הבסיס: מניחים את אחד מחלקי הבצק על נייר אפייה, מכסים בנייר נוסף ומרדדים לעיגול בעובי כ-7 מ"מ. מעבירים את הבצק לתבנית, מהדקים אותו לתחתית שלה ולדפנות וחותכים את העודפים. מעבירים למקרר ל-10 דקות.
  4. מורחים את הקונפיטורה על הבצק ומחזירים למקרר.
  5. רשת הבצק: מניחים את החלק השני של הבצק על נייר אפייה, מכסים בנייר נוסף ומרדדים למלבן בעובי 3-2 מ"מ. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה חותכים את הבצק לרצועות ארוכות ברוחב 1 ס"מ.
  6. בעזרת סכין גדולה או פלטה ארוכה מרימים רצועות בצק ומניחים אותן על הריבה, כשהן מקבילות ומרוחקות 3-2 ס"מ זו מזו. מניחים באותו אופן במאונך רצועות נוספות, ליצירת דוגמת רשת. חותכים את הרצועות, כך שיתאימו לקוטר התבנית ומהדקים את קצותיהן לבצק הקלתית. מעבירים למקרר.
  7. מחממים את התנור ל-170 מעלות (או 160 מעלות במצב טורבו). אופים את טורט הלינזר כ-50 דקות, עד שהבצק משחים.
  8. מצננים מעט, ומחלצים את הטורט מהתבנית כשהוא פושר. מצננים לטמפרטורת החדר, ואם רוצים מעטרים את הטורט באבקת סוכר ובשקדים פרוסים. שומרים בכלי אטום – יומיים-שלושה בטמפרטורת החדר או שבוע במקרר.

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד