זה כל כך קל ליהנות מבצל: תוספת מקורמלת ומיוחדת בשיא הפשטות

בא לכם לגוון בתחום התוספות? לאסנת לסטר יש בשבילכם בצלים מקורמלים ברוטב בלסמי – וגם מתכון לטבעות בצל מושלמות

אסנת לסטר

|

04.04.19 | 07:43

בצל מקורמל ברוטב בלסמי (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
בצל מקורמל ברוטב בלסמי (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
 

בצל מקורמל ברוטב בלסמי

מתכון של אסנת לסטר.

 

מרכיבים

כ-8 מנות

 

  • 4 בצלים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס רוטב בלסמי
  • 1 כף סוכר
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מסירים מהבצלים את הקליפות היבשות שנפרדות מהם בקלות. לא מקלפים ולא חותכים את הקצוות. חוצים את הבצלים לאורכם.
  3. מסדרים את הבצלים בתבנית כשצדם החתוך פונה כלפי מעלה.
  4. מערבבים היטב את השמן, הרוטב הבלסמי, הסוכר והתבלינים עד שהסוכר כמעט נמס. בעזרת כפית או כף מזלפים את הרוטב על הבצלים.
  5. מכסים בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר אלומיניום (הכיסוי לא צריך להיות אטום) ואופים 30 דקות.
  6. מוציאים מהתנור, מסירים את הכיסוי והופכים את הבצלים. אופים 20 דקות נוספות.
  7. מגישים כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה.

 

 

טבעות בצל מושלמות

מתכון של אסנת לסטר.

אפשר לצפות את הטבעות כמה שעות לפני הטיגון ולשמור בקירור, כשהן מכוסות. אפשר גם להקפיא אותן בכלי אטום ולטגן היישר מהמקפיא.

 

טבעות בצל מושלמות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    טבעות בצל מושלמות(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים
    • 1 בצל
    • 1 כוס קמח
    • 1/4 כוס קורנפלור
    • 1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
    • 2/3 כוס מי סודה קרים
    • 2 כוסות פירורי פנקו
    • שמן לטיגון עמוק
    • להגשה: קטשופ, מיונז, רוטב צ'ילי מתוק

     

    אופן ההכנה
    1. חותכים את הבצל לפרוסות בעובי 10-8 מ"מ ומפרידים את הפרוסות לטבעות.
    2. שמים בקערה בינונית את הקמח, הקורנפלור והתבלינים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים לקערה את מי הסודה, בהדרגה ותוך ערבוב במזלג, וממשיכים לערבב עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה וללא גושים.
    3. מפזרים את פירורי הפנקו בקערה שטוחה.
    4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
    5. טובלים כל טבעת בצל בבלילה ולאחר מכן בפירורי הפנקו. מניחים את הטבעות המגש או בתבנית, זו לצד זו.
    6. מעבירים את הטבעות לשמן החם בעזרת מלקחיים ומטגנים עד להזהבה (כדאי לטגן בכל פעם רק מספר מצומצם של טבעות, כדי שטמפרטורת השמן לא תרד). מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר או לרשת.
    7. מגישים מיד בליווי קטשופ, מיונז ו/או רוטב צ'ילי מתוק.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד