לחמניות של אביב עם מילוי של
עלי זעתר טריים וגבינת פטה

נצלו את הזעתר (שלא לומר אזוב) הטרי שצץ עכשיו בכל פינה ותנו לו להעניק טעם נפלא ללחמניות שכיף לזלול כשהן טריות וחמימות

טל סורסקי

|

03.04.19 | 08:46

לחמניות במילוי עלי זעתר טריים וגבינת פטה (צילום: טל סורסקי)
לחמניות במילוי עלי זעתר טריים וגבינת פטה (צילום: טל סורסקי)

מרכיבים

10 לחמניות

 

  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
  • 3/4 כוס (100 גרם) קמח מלא
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2/3 1 כוסות (400 מ"ל) מים פושרים
  • 1 כף דבש נוזלי
  • 1 כף מלח
  • 5 כפות שמן זית – ועוד מעט לשימון
  • 150 גרם גבינת פטה, מפוררת
  • 1 כוס עלי אזוב (זעתר) טריים
  • 1 ביצה, טרופה
  • קורט קצח

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערת המיקסר את שני סוגי הקמח, הפפריקה והשמרים ומערבבים היטב. מוסיפים את המים והדבש ומתחילים ללוש. כאשר נוצר בצק אחיד מוסיפים את המלח ושמן הזית ולשים כ-10 דקות, עד שנוצר בצק רך מאוד ומעט דביק.
  2. משמנים את הידיים ומעבירים את הבצק לקערה משומנת. מכסים במגבת לחה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  3. מערבבים את הגבינה עם עלי האזוב. מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים ומרדדים כל אחד מהם לעיגול בעובי כ-1/2 ס"מ. מניחים מתערובת הגבינה במרכז כל עיגול וסוגרים את הבצק בחזרה לצורת כדור. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כמעט עד להכפלת הנפח. בינתיים מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  4. מורחים את הלחמניות בביצה הטרופה ומפזרים מעט קצח. אופים כ-15 דקות, עד להזהבה ומצננים על רשת.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג