
לחמניות במילוי עלי זעתר טריים וגבינת פטה (צילום: טל סורסקי)
מרכיבים
10 לחמניות
- 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
- 3/4 כוס (100 גרם) קמח מלא
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כף שמרים יבשים
- 2/3 1 כוסות (400 מ"ל) מים פושרים
- 1 כף דבש נוזלי
- 1 כף מלח
- 5 כפות שמן זית – ועוד מעט לשימון
- 150 גרם גבינת פטה, מפוררת
- 1 כוס עלי אזוב (זעתר) טריים
- 1 ביצה, טרופה
- קורט קצח
אופן ההכנה
- שמים בקערת המיקסר את שני סוגי הקמח, הפפריקה והשמרים ומערבבים היטב. מוסיפים את המים והדבש ומתחילים ללוש. כאשר נוצר בצק אחיד מוסיפים את המלח ושמן הזית ולשים כ-10 דקות, עד שנוצר בצק רך מאוד ומעט דביק.
- משמנים את הידיים ומעבירים את הבצק לקערה משומנת. מכסים במגבת לחה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- מערבבים את הגבינה עם עלי האזוב. מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים ומרדדים כל אחד מהם לעיגול בעובי כ-1/2 ס"מ. מניחים מתערובת הגבינה במרכז כל עיגול וסוגרים את הבצק בחזרה לצורת כדור. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כמעט עד להכפלת הנפח. בינתיים מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מורחים את הלחמניות בביצה הטרופה ומפזרים מעט קצח. אופים כ-15 דקות, עד להזהבה ומצננים על רשת.
- עוד מתכונים של טל סורסקי - בבלוג "מה יש לאכול"