אז מה אתם בוחרים? פהיטס עוף עם טוויסט אסייתי שכל סועד מרכיב לבד

טליה הדר מעניקה לכם זכות הצבעה גם בארוחה עם מנה בהרכבה עצמית, שאתם יכולים להתאים בדיוק לטעם שלכם - וליהנות מאוד בדרך

טליה הדר

|

02.04.19 | 06:50

תעריכו כל ביס. פהיטס עוף עם טוויסט אסייתי (צילום: טליה הדר)
תעריכו כל ביס. פהיטס עוף עם טוויסט אסייתי (צילום: טליה הדר)
יש משהו כיפי במיוחד במנות "בהרכבה". מעבר לכך שאוכלים אותן לאט יותר, תשומת הלב שכל אחד מעניק למנה שלו גורמת לו להעריך כל ביס.

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 4 נתחי חזה עוף (שני "פרפרים", חצויים)

 

למשרה
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות דבש
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 4 כפות שמן קנולה או שמן זית
  • 1/2 כפית שמן צ'ילי
  • 2 / 1 כפית אבקת ווסאבי
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ
  • 3-2 פרוסות שום

 

לציפוי העוף
  • 4 כפות שומשום שחור
  • חופן נדיב של עלי נענע, קצוצים דק
  • מלח

 

לקרם האבוקדו-ווסאבי
  • 1 פחית קרם קוקוס (17% שומן לפחות), ששהתה במקרר 3 שעות לפחות
  • 1 אבוקדו, קלוף ומעוך במזלג
  • 1 כפית אבקת ווסאבי
  • 1/4 כפית שמן צ'ילי
  • 1/2 כפית שמן שומשום
  • 1 עד 1/2 1 כפות מיץ לימון
  • קורט סוכר חום
  • מלח

 

לרוטב
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 3 כפיות דבש
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 עד 1/2 1 כפות מיץ לימון
  • פרוסת שורש ג'ינג'ר, קלופה וקצוצה

 

להגשה
  • 8 טורטיות
  • מעט שמן שומשום
  • ירקות ותוספות (ראו למטה)

 

אופן ההכנה

  1. המשרה: מערבבים את כל מרכיבי המשרה בקערה בינונית. מוסיפים את נתחי העוף ומשרים רבע שעה לפחות (ועדיף עד לילה, במקרר).
  2. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  3. מניחים את נתחי העוף בתבנית ויוצקים עליהם את המשרה מהקערה.
  4. הציפוי: מערבבים את מרכיבי הציפוי ומפזרים באופן אחיד על העוף.
  5. צולים 25-20 דקות, עד שהמעטפת משחימה והבשר מלבין במרכזו (נועצים סכין ובודקים).
  6. הקרם: בזמן שהעוף בתנור פותחים בזהירות את פחית קרם הקוקוס, נוטלים 2 כפיות משכבת הקרם הסמיך שהצטברה בחלקה העליון (את שאר תכולת הפחית שומרים לשימוש אחר) ומעבירים לקערית. מוסיפים את שאר מרכיבי הקרם ומערבבים.
  7. הרוטב: מערבבים בקערית נפרדת את כל מרכיבי הרוטב.
  8. מוציאים את העוף מהתנור ומניחים לו להצטנן כמה דקות. פורסים לפרוסות דקיקות.
  9. ההגשה: משמנים את הטורטיות במעט שמן שומשום. מחממים מחבת ללא שמן וקולים בה את הטורטיות כמה שניות מכל צד. מניחים כל טורטייה בצלחת, מורחים אותה בנדיבות בקרם אבוקדו ומסדרים למעלה כמה פרוסות עוף ותוספות. מגלגלים את הטורטייה ומגישים בליווי הרוטב. טובלים את הטורטייה ברוטב לפני כל ביס.

 

עם מה להגיש את המנה?

  • עם מה שאתם אוהבים! אני אוהבת להוסיף (אפשר לראות בצילום) פרוסות דקות של צנוניות, פלפל צ'ילי אדום, מקלוני מלפפון, עלי נענע וחופן עלי בזיליקום.

 

רוצים לגוון?

  • הנה ציפוי מגניב נוסף לעוף: מרסקים 3 כפות של חטיף אפונה עם ווסאבי ומערבבים אותו עם 1 כפית גדושה של קליפת לימון מגוררת. מצפים את העוף וממשיכים בהתאם למתכון.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג