מה הטעם של כתום? 5 מרקים
באותו צבע, אבל עם 5 גישות שונות

יודעים באיזה צבע אתם אוהבים את המרק שלכם, אבל עדיין לא סגורים על הטעם? יש לנו בשבילכם המון אפשרויות, מעדשים עם אטריות עד לדלעת עם קוקוס

Xnet

|

01.04.19 | 08:01

מרק כתום עם עדשים כתומות (צילום: מירב גביש)
מרק כתום עם עדשים כתומות (צילום: מירב גביש)
מרק כתום עם מיץ תפוזים (צילום: אפרת מוסקוביץ)
מרק כתום עם מיץ תפוזים (צילום: אפרת מוסקוביץ)

מרק כתום עם עדשים כתומות / מירב גביש

כשביקרתי לאחרונה את דודה ריקי היא הגישה לי מרק עדשים כתומות סמיך עם אטריות, ולידו פרוסה עבה של לחם שחור. מרק פשוט והכי ארצי וביתי שיש - טעם גן עדן. שאלתי אותה למתכון והיא ענתה: "של אמא שלך, עם כמה שינויים שעשיתי". אז הנה הוא – מרק עדשים של אחיות.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

המרכיבים (8 מנות)
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים, קצוצים דק
  • 2 גזרים, קלופים ומגוררים גס
  • 1 בטטה קטנה, קלופה ומגוררת גס
  • 1 תפוח אדמה, קלוף ומגורר גס
  • 1 שן שום, כתושה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כוסות עדשים כתומות, שטופות במים ומסוננות
  • 5-4 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית כמון
  • 1-2 כוס אטריות מבושלות
  • להגשה: מיץ מ-1 לימון, מעט שמן זית

 

ההכנה
  1. מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-8 דקות, עד לריכוך. מוסיפים את הגזר, הבטטה ותפוח האדמה ומטגנים כ-2 דקות, תוך ערבוב. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת.
  2. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומבשלים כדקה. מוסיפים את העדשים הכתומות, מערבבים ומבשלים כדקה נוספת.
  3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים כ-30 דקות, עד שהעדשים מתרככות.
  4. מוסיפים את המלח, הפלפל, הכמון והאטריות ומערבבים (אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מים רותחים). מבשלים 10 דקות, טועמים ואם צריך מתקנים תיבול. אם רוצים, טוחנים מעט את המרק בבלנדר מוט למרקס גס.
  5. ההגשה: מחלקים את המרק לקעריות. מזלפים על כל מנה מעט שמן זית וסוחטים לתוכה מעט מיץ לימון.

 

  • עוד מתכונים של מירב גביש - בבלוג "גבישס" 

 

 

מרק כתום כפרי עם דלעת, בטטה וגזר / ירון ופזית פלד

מרק עשיר אבל קל להכנה, עם גרסה חלבית או טבעונית.

 

מרק כתום כפרי עם דלעת, בטטה וגזר (צילום: ירון פלד)
    מרק כתום כפרי עם דלעת, בטטה וגזר(צילום: ירון פלד)

     

    המרכיבים (8 מנות)

    • 4 כפות שמן זית
    • 2 בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות
    • 4 שיני שום, פרוסות
    • 3 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
    • 1 דלורית (כ-500 גרם) או דלעת קטנה, קלופה וחתוכה לקוביות
    • 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות
    • 3 גבעולי סלרי, פרוסים דק
    • אפשרות: 1 דלעת ערמונים בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות
    • להסמכה: 1 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך לקוביות או 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול
    • 2 כפות ג'ינג'ר פרוס גס
    • 1 כפית כורכום
    • 2 כפות מלח או לפי הטעם
    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
    • 6-5 כוסות מים רותחים

     

    ההכנה

    1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל והשום עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים את הגזר ומטגנים 10 דקות נוספות.
    2. מוסיפים את הדלורית, הבטטות, הסלרי וגם את דלעת הערמונים, אם משתמשים בה, ומערבבים. אם מסמיכים את המרק עם תפוחי אדמה, מוסיפים גם אותם. מערבבים, מכסים ומבשלים 10 דקות.
    3. מוסיפים את הג'ינג'ר, הכורכום, המלח, הפלפל והמים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים 5 דקות נוספות.
    4. מסירים את הסיר מהכיריים וטוחנים באמצעות בלנדר מוט למרקם הרצוי. אם משתמשים בשמנת להסמכה, מוסיפים אותה לאחר הטחינה.
    5. מחזירים את הסיר לכיריים ומבשלים 10 דקות על להבה נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם.

     

    • עוד מתכונים של ירון ופזית פלד - בבלוג "Easy Recipes"

     

     

    מרק כתום עם מיץ תפוזים / אפרת מוסקוביץ

    תוספת מיץ התפוזים מעניקה למרק עקצוץ חמוץ שמאזן את מתיקות הבטטה.

     

    מרק כתום עם מיץ תפוזים (צילום: אפרת מוסקוביץ)
      מרק כתום עם מיץ תפוזים(צילום: אפרת מוסקוביץ)

       

      המרכיבים (8 מנות)

      • 4 בטטות גדולות (800 גרם)
      • 250 גרם דלעת
      • 1 בצל בינוני
      • 3-2 כפות שמן זית לטיגון
      • 2 כפיות מלח
      • 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט
      • להגשה: גרעיני דלעת

       

      ההכנה

      1. מקלפים את הבטטות, הדלעת והבצל. קוצצים את הבצל דק וחותכים את הבטטה והדלעת לחתיכות גדולות.
      2. מחממים את שמן הזית בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הבטטות, הדלעת, מלח ומים רק עד לכיסוי הירקות. מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה.
      3. מעבירים את הסיר ללהבה נמוכה ומבשלים כחצי שעה, עד שהבטטות רכות. מסירים את הסיר מהכיריים וטוחנים את המרק באמצעות בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים.
      4. יוצקים את המרק לקעריות, מעטרים כל מנה בגרעיני דלעת ומגישים.

       

      • עוד מתכונים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג "איך להרשים את חמותך"

       

       

      מרק דלעת עם הפתעות / סיון שטרנבך

      מרק בריא, משביע וקל מאוד להכנה: מרגע שסיימתם לחתוך את הירקות, מדובר בדקות ספורות עד שתמצאו את עצמכם יושבים מול הארוחה המרהיבה הזו.

       

      מרק דלעת עם הפתעות (צילום: סיון שטרנבך)
        מרק דלעת עם הפתעות(צילום: סיון שטרנבך)

         

        המרכיבים (6-4 מנות)
        • 800 גרם דלעת קלופה
        • 400 גרם ברוקומיני
        • 1 כף שמן
        • 2/3 כוס (160 מ"ל) ממרח קארי אדום
        • 2 כוסות (480 מ"ל) ציר עוף
        • 2 פחיות (800 מ"ל) קרם קוקוס
        • 2 כפות רוטב דגים
        • 300 גרם טופו או פילה דניס, חתוך לקוביות
        • 250 גרם אטריות אורז או שעועית דקות
        • 4 בצלים ירוקים, קצוצים (כולל החלק הלבן)
        • 1 כוס עלי כוסברה
        • אפשרות: 2 פלפלים חריפים אדומים, פרוסים דק

         

        ההכנה
        1. פורסים את הדלעת דק. פורסים את גבעולי הברוק ומיני ומשאירים את הפרחים בשלמותם.
        2. מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את ממרח הקארי ומטגנים כדקה, תוך ערבוב. מוסיפים את ציר העוף, קרם הקוקוס ורוטב הדגים ומביאים לרתיחה.
        3. מוסיפים את הדלעת וגבעולי הברוקומיני ומבשלים כרבע שעה עד לריכוך קל. מוסיפים את פרחי הברוקומיני ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
        4. בזמן שהמרק מתבשל מחממים מעט שמן במחבת בעלת ציפוי נגד הידבקות. אם משתמשים בטופו מטגנים את הקוביות מכל הצדדים עד להשחמה. אם משתמשים בדגים מניחים את הקוביות כשהעור פונה כלפי מטה, מטגנים עד שהעור הופך לפריך, הופכים ומטגנים דקה נוספת. שומרים בצד.
        5. חולטים את האטריות כ-10 דקות במים רותחים, עד לריכוך. מסננים.
        6. מרכיבים את המנה: מניחים בכל קערה אטריות, יוצקים מרק, מוסיפים את קוביות הטופו או הדג ומקשטים בבצל ירוק, כוסברה – ואם רוצים, גם בפלפל חריף.

         

        • עוד מתכונים של סיון שטרנבך - בחשבון האינסטגרם שלה

         

         

        מרק כתום עם עדשים שחורות / דפנה אוסטר מיכאל

        מרק קרמי נפלא בלי טיפת שמנת, שיתאים גם לטבעונים. מתחילים בבישול הירקות הכתומים ולקראת הסוף מוסיפים את העדשים, שמעניקות למרק ארומה נהדרת ומרקם מושלם.

         

        מרק כתום עם עדשים שחורות (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
          מרק כתום עם עדשים שחורות(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

           

          המרכיבים (4 מנות)
          • 1/4 כוס עדשים שחורות
          • 1 כף שמן זית
          • 1 בצל גדול, קצוץ
          • 1 כרשה בינונית, פרוסה דק
          • כ-300 גרם דלעת, חתוכה לקוביות
          • 1/4 דלורית, קלופה
          • 1 גזר, קלוף ופרוס גס
          • 1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות
          • מלח
          • פלפל שחור גרוס
          • להגשה: עירית קצוצה ו/או פטרוזיליה

           

          ההכנה
          1. משרים את העדשים במים במשך כשעה.
          2. בינתיים מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את הבצל והכרשה ומטגנים עד להזהבה קלה.
          3. מוסיפים את הירקות הכתומים ומים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מכסים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים 40-30 דקות.
          4. מסירים מהאש, טוחנים למחית חלקה באמצעות בלנדר מוט ומתבלים במלח ובפלפל.
          5. מסננים את העדשים ממי ההשריה. מבשלים בסיר עם הרבה מים רותחים במשך 30-20 דקות, עד לריכוך. מסננים ומתבלים במעט מלח ופלפל (אפשר להוסיף קורט כמון) ושומרים בצד.
          6. ההגשה: יוצקים את המרק הכתום לקערות הגשה, מפזרים בכל קערה 2 כפות מהעדשים ואם רוצים, מקשטים בעירית קצוצה ובפטרוזיליה.

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          כשר פרווה
          דרגת קושי קלה
          דירוג הגולשים (2 מדרגים)
          לחצו על הלבבות כדי לדרג