המוקפצת הנערצת: שעועית ירוקה עם בשר וטריאקי שכ-ו-ל-ם יאהבו

מנה מרעננת, טעימה ומשביעה מאוד – גם בלי פחמימה לצדה. תוסיפו את ההכנה המהירה, ותקבלו להיט שיכבוש את המטבח שלכם

שעועית ירוקה מוקפצת עם בשר טחון ורוטב טריאקי (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
שעועית ירוקה מוקפצת עם בשר טחון ורוטב טריאקי (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

מרכיבים

5 מנות

 

  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל סגול, קלוף וקצוץ דק
  • 5 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
  • 2 פלפלי צ'ילי, פרוסים דק
  • 5 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף וחתוך למקלות דקים
  • ‭ 1/2‬ק"ג בשר טחון, מומלץ מנתח צוואר
  • 1 חבילה שעועית ירוקה קפואה

 

לרוטב
  • ‭1/4‬ כוס רוטב סויה
  • ‭ 1/4‬כוס יין מירין
  • 2 כפות סירופ מייפל אמיתי
  • 2 כפיות שמן שומשום כהה
  • להגשה: 2 כפות שומשום קלוי

 

אופן ההכנה

  1. מחממים 2 כפות מהשמן בווק או במחבת מתאימה אחרת. מוסיפים את הבצל, השום, הצ'ילי והג'ינג'ר ומטגנים עד שהבצל שקוף. מוסיפים את הבשר ומטגנים-מפוררים אותו, עד שהוא הופך פירורי ומשנה את צבעו. אחרי שהבשר מפריש את כל נוזליו ורובם מתאדים, מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים. מבשלים עוד ‭ 4-3‬ דקות, עד שהרוטב מסמיך והתבשיל הומוגני, ומסירים מהכיריים. מעבירים את התבשיל לקערה ומנקים את המחבת קלות.
  2. מחממים את 2 כפות השמן הנותרות במחבת, מוסיפים את השעועית הירוקה הקפואה ומקפיצים בעזרת כפות עץ רק עד שהיא מפשירה. מחזירים את הבשר למחבת ומערבבים.
  3. מסירים מהכיריים, מוסיפים את השומשום הקלוי, מערבבים ומגישים.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג