
שעועית ירוקה מוקפצת עם בשר טחון ורוטב טריאקי (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
מרכיבים
5 מנות
- 4 כפות שמן
- 1 בצל סגול, קלוף וקצוץ דק
- 5 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
- 2 פלפלי צ'ילי, פרוסים דק
- 5 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף וחתוך למקלות דקים
- 1/2ק"ג בשר טחון, מומלץ מנתח צוואר
- 1 חבילה שעועית ירוקה קפואה
לרוטב
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1/4כוס יין מירין
- 2 כפות סירופ מייפל אמיתי
- 2 כפיות שמן שומשום כהה
- להגשה: 2 כפות שומשום קלוי
אופן ההכנה
- מחממים 2 כפות מהשמן בווק או במחבת מתאימה אחרת. מוסיפים את הבצל, השום, הצ'ילי והג'ינג'ר ומטגנים עד שהבצל שקוף. מוסיפים את הבשר ומטגנים-מפוררים אותו, עד שהוא הופך פירורי ומשנה את צבעו. אחרי שהבשר מפריש את כל נוזליו ורובם מתאדים, מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים. מבשלים עוד 4-3 דקות, עד שהרוטב מסמיך והתבשיל הומוגני, ומסירים מהכיריים. מעבירים את התבשיל לקערה ומנקים את המחבת קלות.
- מחממים את 2 כפות השמן הנותרות במחבת, מוסיפים את השעועית הירוקה הקפואה ומקפיצים בעזרת כפות עץ רק עד שהיא מפשירה. מחזירים את הבשר למחבת ומערבבים.
- מסירים מהכיריים, מוסיפים את השומשום הקלוי, מערבבים ומגישים.