והיית בַּחְש שמח: אורז בוכרי עם בשר ושמיר שיעלה לכם חיוך על השפתיים

אורז בוכרי זה לא רק אושפלוב: אסנת לסטר מזמינה אתכם להכיר גם את הבחש, שמשלב באופן מיוחד המון טעמים. ויש גם טיפ להכנת אורז מושלם!

אסנת לסטרפורסם: 27.03.19 22:02
בַּחְש - אורז בוכרי עם בשר ועשבי תיבול (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
בַּחְש - אורז בוכרי עם בשר ועשבי תיבול (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
לכל אחד יש את הדרך שלו להכנת אורז, שלטעמו היא הכי טובה – והמשתנים הם רבים: החל מבחירת סוג האורז, דרך כמות המים שמוסיפים וכלה בשאלות הרות גורל כמו האם חייבים לשטוף את האורז לפני הבישול.

 

לא משנה איך אתם מכינים אורז – כדאי לכם להכיר את השיטה של השף אילן רוברג, שלטענתו תמיד מניבה תוצאה מוצלחת:

 

מחממים את התנור ל-150 מעלות. מרתיחים 2 כוסות מים עם תבלינים: 1/4 כפית פפריקה, כפית מלח וכפית פלפל שחור. מטגנים כוס אורז בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים את המים המתובלים והרותחים, מכסים (בלי לערבב) ואופים 20 דקות. בתום האפייה "מאווררים" את האורז בעזרת מזלג.

 

לקבלת טעם עשיר יותר, אפשר להחליף את המים בציר של בקר, עוף או ירקות.

 

     

    בחש – אורז בוכרי עם בשר, כבד ושמיר

    מתכון של השף עמי ברעם.

     

    מרכיבים

    6-5 מנות

     

    • 1 כוס (200 גרם) אורז פרסי
    • 200-150 גרם כבד בקר, חתוך לקוביות קטנות
    • שמן זית לטיגון
    • 500 גרם בשר טחון גס - רצוי תערובת של בשר בקר וכבש
    • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
    • אפשרות: 1/2 פלפל חריף, קצוץ
    • 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ
    • 1 כפית מלאה מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
    • 1/2 1 כפיות תערובת תבלינים ראס אל חנות
    • 10 גבעולי שמיר, קצוצים
    • 10 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים
    • 10 גבעולי כוסברה, קצוצים

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    2. מחממים שמן זית בסיר עם ידיות ומכסה שאפשר להכניס לתנור. מוסיפים את הכבד ומטגנים מעט, תוך ערבוב, עד שהוא נצרב מכל הצדדים, מוציאים לצלחת.
    3. מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את הפלפלים האדומים (וגם פלפל חריף, אם רוצים) ומטגנים עד שהירקות מתרככים מעט ומזהיבים. מוציאים לצלחת.
    4. מוסיפים לסיר שמן ומטגנים את הבשר הטחון, תוך ערבוב והפרדת הפירורים, עד שהבשר משנה את צבעו.
    5. מוסיפים לסיר את כל המרכיבים שטיגנו והוצאתנו לצלחת, ומערבבים.
    6. מוסיפים לסיר את האורז, המלח, הפלפל והראס אל חנות ומערבבים. מוסיפים 2 כוסות (480 מ"ל) מים רותחים ומערבבים. מעבירים ללהבה נמוכה, טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. הביאו בחשבון שאחרי הבישול המלח והתבלינים יהיו קצת פחות מורגשים.
    7. מכסים את הסיר בנייר אפייה ולאחר מכן במכסה. מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות. לחלופין, ממשיכים לבשל כ-20 דקות על להבה נמוכה – התבשיל מוכן כשנוצרים בורות על פני האורז.
    8. משאירים את הסיר מכוסה כ-5 דקות נוספות. מסירים את המכסה ו"מאווררים" את האורז בעזרת מזלג. מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. אנחנו גרים בנתניה, בבית המשקיף על הים. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)