מלכת היופי סלע שרלין: "מה שגברים יכולים לעשות גם אני יכולה"

מלכת היופי החדשה היתה לוחמת קרבית (שאפילו הייתה בקורס טיס), ספורטאית מצטיינת (שחובבת מרתונים) ועובדת בתפקיד שאסור לדבר עליו (ועוד ברפאל)

הכירו את מלכת היופי סלע שרלין. לחצו Play לצפייה בוידאו
צילום: טל שמעוני ירון שרון
סלע שרלין. "בצבא ביקשתי שיתאימו את סרגל המאמץ שלי לזה של הלוחמים בשטח. מבחינתי אין 'זמן  ריצה של בנים' ו'זמן ריצה של בנות'" (צילום: ששון משה, סגנון: ליאת אשורי)
סלע שרלין. "בצבא ביקשתי שיתאימו את סרגל המאמץ שלי לזה של הלוחמים בשטח. מבחינתי אין 'זמן ריצה של בנים' ו'זמן ריצה של בנות'" (צילום: ששון משה, סגנון: ליאת אשורי)

כשסלע שרלין (22) נולדה בבוסטון, ארצות־הברית, לזוג סטודנטים ישראלים שלמדו שם רפואת שיניים, היא הייתה הנכדה הראשונה לשני הורים בכורים והציפייה להגעתה לעולם הורגשה היטב בין שני צדי הגלובוס. "ואז אבא שלי סיפר למשפחה שלו בטלפון שהם החליטו לקרוא לילדה סלע, והשתררה שתיקה ארוכה. אני מזכירה לך שזו הייתה שיחה בינלאומית. כל דקה כזו עולה הרבה כסף, ובכל זאת. שתיקה. אף אחד לא הבין מאיפה זה בא".

 

מאיפה באמת זה בא?

"ההורים שלי אהבו מאוד את השם, וגם הושפעו ממאיר הר ציון (לוחם אגדי, המפקד הראשון של סיירת צנחנים שבין היתר הצליח להגיע לסלע האדום בירדן, ה"ר). הוא קרא ככה לבן שלו. ההורים שלי אמרו לעצמם שלא משנה אם זה בן או בת, ככה הם יקראו לילד הראשון שלהם, כי זה שם שמסמל כוח ועוצמה. יש לו סיפור. ואז אני הגעתי. לדעתי אני הבת הראשונה בשם סלע בארץ, אני מכירה עוד אחת שנולדה אחריי".

 

איך אנשים מגיבים כשהם שומעים את השם שלך?

"תמיד יש תגובה לשם הזה ותמיד אני צריכה להסביר אותו, אבל אני אוהבת אותו. הוא כבר חלק ממני. אנשים לא בטוחים שהם שומעים טוב, חושבים ששרלין הוא השם הפרטי וסלע הוא שם המשפחה. שואלים איזה עוד שמות יש לנו במשפחה, איך קוראים לאחי הקטן".

 

נו, אז איך קוראים לאחיך?

"נור. מיוחד, אבל קצת אחרת משלי".

 

"מבחינתי העובדה שהתקבלתי לקורס טיס הייתה הישג משמעותי, משהו שרציתי ונלחמתי עבורו" (צילום: ששון משה, סגנון: ליאת אשורי)
    "מבחינתי העובדה שהתקבלתי לקורס טיס הייתה הישג משמעותי, משהו שרציתי ונלחמתי עבורו"(צילום: ששון משה, סגנון: ליאת אשורי)

     

     

    אימונים בארבע בבוקר

    שרלין (22), שתייצג את ישראל בתחרות "מיס יוניברס", מתגוררת במושב בית־יצחק. בילדותה רכבה על סוסים, תחילה כתחביב ואז באופן מקצועי. בגיל 12, לאחר שהסוסה שעליה התאמנה מתה, החליטה לנסות להתאמן לטריאתלון. לא בדיוק התחביב הממוצע אצל ילדה בתחילת גיל ההתבגרות. "התאהבתי בזה מיד", היא אומרת. "תמיד הייתי ספורטיבית, והטריאתלון אפשר לי להתנסות בכמה סוגי ספורט - ריצה, רכיבה על אופניים ושחייה. מצאתי את עצמי נשאבת לזה בשמחה".

     

    היה לזה מחיר חברתי?

    "בטח. תחשבי שבשבת, בזמן שכל החברות שלי עדיין ישנות, אני מארבע בבוקר כבר התאמנתי. זה ללכת לבית הספר, לחזור הביתה ולצאת לאימון, או להתאמן לפני שיוצאים ללימודים. היה איזה שלב שחשבנו שאצטרף לנבחרת ישראל ואעבור לווינגייט, אבל זה באמת היה דופק לי את הלימודים והחלטתי לעצור שם. הבטחתי לעצמי שאחרי שאשתחרר מהצבא ארוץ מרתון שלם ועשיתי את זה. סיימתי את מרתון תל אביב ב־4:31 שעות, תוצאה מצוינת מבחינתי".  

     

    אחרי שסיימה תיכון במגמות פיזיקה, מתמטיקה וערבית התקבלה לקורס טיס. "זה היה חלום, וזה עדיין חלום. אני לא מאמינה שעשיתי את זה. בחיים לא אשכח את הרגע שבו ישבתי בתא הטייס וראיתי את ישראל מלמעלה. מראה מדהים".

     

    לצערה, אחרי 15 טיסות נשרה מהקורס. "זו הייתה אכזבה גדולה, אני מודה. מבחינתי העובדה שהתקבלתי לקורס טיס הייתה הישג משמעותי, משהו שרציתי ונלחמתי עבורו. למרות שידעתי שיש סיכוי שלא אסיים את הקורס, זה עדיין היה מפתיע. למזלי הגעתי ליחידה מצוינת והייתי בתפקיד מעולה שאִפשר לי לשרת שירות משמעותי".

     

    התפקיד המסווג דרש ממנה שירות צבאי מלא במסגרת זמן הזהה לזו שנדרשת מלוחמים גברים, שלוש שנים. "כבר על ההתחלה ביקשתי שיתאימו את סרגל המאמץ שלי לזה של הלוחמים בשטח. מבחינתי אין 'זמן ריצה של בנים' ו'זמן ריצה של בנות'. מה שהם יכולים לעשות גם אני יכולה, ובאמת עמדתי בכל היעדים שהציבו לי. הייתי בת יחידה בין גברים והם היו החברים הכי טובים שלי ותמכו בי לאורך כל הדרך".

     

    "חשוב לי להראות שמלכת היופי יכולה להיות גם לוחמת קרבית, גם ספורטאית מצטיינת וגם להסתובב עם שם לא שגרתי" (צילום: ששון משה, סגנון: ליאת אשורי)
      "חשוב לי להראות שמלכת היופי יכולה להיות גם לוחמת קרבית, גם ספורטאית מצטיינת וגם להסתובב עם שם לא שגרתי"(צילום: ששון משה, סגנון: ליאת אשורי)

       

      טעימה משוק ההון

      את בן הזוג שלה, מירון אלפר (23) הכירה עוד לפני הצבא: הם יחד כבר חמש שנים, וכרגע הוא מטייל בניו זילנד. היא טיילה אחרי השחרור במרכז ובדרום אמריקה, וכשחזרה עבדה במרפאת השיניים של הוריה בתל־אביב. בהמשך החלה לעבוד ברפאל, שם היא עובדת עד היום ("אני לא יכולה לפרט בדיוק מה התפקיד שלי, הוא מסווג"), ובמקביל לומדת קורס על שוק ההון.

       

      למה דווקא שוק ההון?

      "הגדרתי לעצמי את התקופה הזו כתקופה של חיפושים והתנסויות. שוק ההון תמיד עניין אותי והקורס הזה הוא ניסיון להבין אם זה מעניין אותי בצורה עמוקה יותר. אני בגיל ובמצב שבהם אני יכולה לעשות לעצמי 'טעימות' מדברים שמעניינים אותי ולהחליט מה בא לי לעשות".

       

      ככה הגעת לתחרות מלכת היופי?

      "התחרות תמיד עניינה אותי ותמיד ראיתי בה דרך נכונה להגיע לעולם הדוגמנות והאופנה, דרך שגם מאפשרת הפצת ערכים שחשובים לי ויצירת שינוי חיובי בעולם. זה נשמע כמו סיסמאות ריקות, אבל כדי להיות דוגמנית הייתי יכולה לנסות ללכת לסוכנויות או לעבוד עם האינסטגרם שלי. לעומת זאת, מלכת יופי זה תואר מחייב שטומן בחובו הרבה אחריות ומאפשר לי לקדם ערכים שחשובים לי".

       

      אילו ערכים למשל?

      "אהבת ישראל. אני רואה את עצמי בעמדה שמאפשרת לי לעשות הרבה טוב. חשוב לי להראות שמלכת היופי יכולה להיות גם לוחמת קרבית, גם ספורטאית מצטיינת וגם להסתובב עם שם לא שגרתי. הייתי רוצה, למשל, ללכת להרצות בבתי ספר לילדות, שמתלבטות לגבי גיוס קרבי. לספר להן שהן יכולות להיות גם טייסות, גם לוחמות, גם מדעניות וגם מלכות יופי (צוחקת). לפתוח בפניהן את כל האפשרויות".

       

      • הראיון המלא עם מלכת היופי ונערת ישראל בגליון "לאשה" החדש, השבוע בדוכנים

       

      הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
      הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד