המרכיבים
(תבנית קפיץ בקוטר 26 ס"מ)
לשכבת התפוזים
- חמאה או שמן לשימון
- 2 כפות סוכר לזרייה
- 2 תפוזים (רגילים או תפוזי דם), קלופים ופרוסים לרוחבם
לעוגה
- 3 ביצים
- 100 גרם חמאה, רכה
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס מיץ תפוזים (רגילים או דם)
- קליפה מגוררת מ־1 תפוז (רגיל או דם)
- 2/3 כוס (כ־130 גרם) סוכר
- 1/8 כפית מלח
- 1 כוס (200 גרם) סולת
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח
- 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
לסירופ
- 1 כוס מיץ תפוזים (רגיל או דם)
- 1/2 כוס מים
- 3 כפות סוכר
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות.
2. הסירופ: שמים את כל מרכיביו בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 4-3 דקות ברתיחה, עד שהסוכר נמס והסירופ מצטמצם מעט. מסירים מהכיריים ומניחים בצד.
3. שכבת התפוזים: משמנים את התבנית ומפזרים בה סוכר. מניחים את פרוסות התפוז כך שיחפפו זו את זו. אם יש רווחים, מניחים שכבה נוספת של תפוזים.
4. העוגה: שמים בקערה את הביצים, החמאה, שמן הזית, המיץ והקליפה המגוררת, הסוכר והמלח וטורפים למרקם אחיד. מוסיפים את הסולת וטורפים. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים. יוצקים את העיסה לתבנית, על שכבת התפוזים.
5. אופים כ־40 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
6. מניחים על התבנית צלחת הגשה הפוכה, הופכים ומסירים את התבנית. מנקבים את העוגה החמה בקיסם ויוצקים עליה את הסירופ המצונן. מצננים קלות ומגישים.
איך שומרים? עד שבוע, בכלי אטום בטמפרטורת החדר.