
אצבעות חלבה וקוקוס פריכות (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
אצבעות חלבה וקוקוס פריכות / דפנה אוסטר מיכאל
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
12 יחידות
לבצק
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
- 1/2 כוס (120 מ"ל) טחינה
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים
- 1 כף חומץ או מיץ לימון
- 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
- קורט מלח
- 1 שקית אבקת אפייה
למלית
- 1 כוס (240 מ"ל) טחינה
- 1/2 כוס (120 מ"ל) סירופ מייפל טבעי
- 1/2 כוס (120 מ"ל) ממרח תמרים
- 1/2 כוס (50 גרם) קוקוס טחון
- קורט קינמון
- 1/2 עד 1 כפית קליפת תפוז או לימון מגוררת
- 1 כפית קורנפלור
אופן ההכנה
- הבצק: שמים בקערה את השמן, הטחינה והסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את המים והחומץ וטורפים מעט. מוסיפים את הקמח, המלח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד. מכסים ומניחים בצד.
- המלית: מערבבים את כל מרכיביה לתערובת אחידה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
- העיצוב והאפייה: מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים ומרדדים כל אחד מהם למלבן בגודל כ-15X30 ס"מ (אין צורך לקמח את משטח העבודה). חוצים כל מלבן לאורכו לשני מלבנים צרים.
- מניחים מהמלית בסמוך לאחת הצלעות הארוכות של כל מלבן ומגלגלים. מניחים בתבניות.
- אופים כ-25 דקות, עד להזהבה קלה. מצננים לחלוטין ומעטרים באבקת סוכר. אם רוצים, חותכים את הגלילים לעוגיות קטנות.
- עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"
עוגת חלבה ושקדים / אינס שילת ינאי

עוגת חלבה ושקדים(צילום: אפיק גבאי)
מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ
- 4 ביצים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
- 1 כוס חלב או 1 כוס מים מעורבבים עם 2 כפות רוזטה (תרכיז שקדים)
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
- 1/2 כוס (כ-50 גרם) שקדים קצוצים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלבה מפוררת
לציפוי
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מים מעורבבים עם 1 כף רוזטה
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חלבה מפוררת
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השמן ואת החלב (או המים) ומקציפים עוד כמה שניות.
- מקפלים לתוך הקציפה את הקמח התופח. מוסיפים את השקדים והחלבה ומערבבים בעדינות.
- אופים כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מיד לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור יוצקים עליה את המים המתובלים ומפזרים את החלבה המפוררת.
- עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"
חטיפי שוקולד-חלבה מ-3 מרכיבים / אפרת סיאצ'י

חטיפי שוקולד-חלבה מ-3 מרכיבים(צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
תבנית אינגליש קייק
- 2 כוסות פצפוצי אורז
- 2 כפות ממרח נוטלה
- 2 כפות ממרח חלבה
- לקישוט (לא חובה): 50 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
- מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה כוס וחצי של פצפוצי אורז עם ממרח הנוטלה עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב עם כף לשכבה אחידה.
- מערבבים בקערה שנייה את יתרת פצפוצי האורז עם ממרח החלבה עד לקבלת תערובת אחידה. משטחים את התערובת על תערובת הנוטלה ומהדקים היטב עם כף לשכבה אחידה.
- אם רוצים לקשט את העוגיות: ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר (מחממים 30 שניות, בוחשים – וחוזרים על החימום הקצר והבחישה עד שהשוקולד נמס לחלוטין). מזלפים בתבנית פסים בדוגמת שתי וערב.
- מכסים את התבנית בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעה לפחות. מחלצים בזהירות מהתבנית בעזרת נייר האפייה, חותכים לריבועים ומגישים.
- עוד מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"