שביל החלבה: בואו לטייל בין מתכוני עוגיות ועוגות עם הממתק האהוב

ברוכים הבאים לממלכת החלבה! מימינכם אצבעות פריכות בתוספת קוקוס, משמאלכם עוגה בחושה – ומה בהמשך? אתם מוזמנים להציץ ולגלות!

Xnet

|

28.03.19 | 09:42

אצבעות חלבה וקוקוס פריכות (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
אצבעות חלבה וקוקוס פריכות (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

אצבעות חלבה וקוקוס פריכות / דפנה אוסטר מיכאל

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

12 יחידות

 

לבצק
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) טחינה
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים
  • 1 כף חומץ או מיץ לימון
  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
  • קורט מלח
  • 1 שקית אבקת אפייה

 

למלית
  • 1 כוס (240 מ"ל) טחינה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) סירופ מייפל טבעי
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) ממרח תמרים
  • 1/2 כוס (50 גרם) קוקוס טחון
  • קורט קינמון
  • 1/2 עד 1 כפית קליפת תפוז או לימון מגוררת
  • 1 כפית קורנפלור

 

אופן ההכנה
  1. הבצק: שמים בקערה את השמן, הטחינה והסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את המים והחומץ וטורפים מעט. מוסיפים את הקמח, המלח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד. מכסים ומניחים בצד.
  2. המלית: מערבבים את כל מרכיביה לתערובת אחידה.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  4. העיצוב והאפייה: מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים ומרדדים כל אחד מהם למלבן בגודל כ-15X30 ס"מ (אין צורך לקמח את משטח העבודה). חוצים כל מלבן לאורכו לשני מלבנים צרים.
  5. מניחים מהמלית בסמוך לאחת הצלעות הארוכות של כל מלבן ומגלגלים. מניחים בתבניות.
  6. אופים כ-25 דקות, עד להזהבה קלה. מצננים לחלוטין ומעטרים באבקת סוכר. אם רוצים, חותכים את הגלילים לעוגיות קטנות.

 

  • עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"

 

 

עוגת חלבה ושקדים / אינס שילת ינאי

 

עוגת חלבה ושקדים (צילום: אפיק גבאי)
    עוגת חלבה ושקדים(צילום: אפיק גבאי)

     

    מרכיבים

    תבנית בקוטר 26 ס"מ

     

    • 4 ביצים
    • 1 כוס (200 גרם) סוכר
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
    • 1 כוס חלב או 1 כוס מים מעורבבים עם 2 כפות רוזטה (תרכיז שקדים)
    • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
    • 1/2 כוס (כ-50 גרם) שקדים קצוצים
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלבה מפוררת

     

    לציפוי

    • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים מעורבבים עם 1 כף רוזטה
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלבה מפוררת

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
    2. מקציפים את הביצים עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השמן ואת החלב (או המים) ומקציפים עוד כמה שניות.
    3. מקפלים לתוך הקציפה את הקמח התופח. מוסיפים את השקדים והחלבה ומערבבים בעדינות.
    4. אופים כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
    5. מיד לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור יוצקים עליה את המים המתובלים ומפזרים את החלבה המפוררת.

     

    • עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"

     

     

    חטיפי שוקולד-חלבה מ-3 מרכיבים / אפרת סיאצ'י

     

    חטיפי שוקולד-חלבה מ-3 מרכיבים (צילום: אפרת סיאצ'י)
      חטיפי שוקולד-חלבה מ-3 מרכיבים(צילום: אפרת סיאצ'י)

       

      מרכיבים

      תבנית אינגליש קייק

       

      • 2 כוסות פצפוצי אורז
      • 2 כפות ממרח נוטלה
      • 2 כפות ממרח חלבה
      • לקישוט (לא חובה): 50 גרם שוקולד מריר

       

      אופן ההכנה

      1. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
      2. מערבבים בקערה כוס וחצי של פצפוצי אורז עם ממרח הנוטלה עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב עם כף לשכבה אחידה.
      3. מערבבים בקערה שנייה את יתרת פצפוצי האורז עם ממרח החלבה עד לקבלת תערובת אחידה. משטחים את התערובת על תערובת הנוטלה ומהדקים היטב עם כף לשכבה אחידה.
      4. אם רוצים לקשט את העוגיות: ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר (מחממים 30 שניות, בוחשים – וחוזרים על החימום הקצר והבחישה עד שהשוקולד נמס לחלוטין). מזלפים בתבנית פסים בדוגמת שתי וערב.
      5. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעה לפחות. מחלצים בזהירות מהתבנית בעזרת נייר האפייה, חותכים לריבועים ומגישים.

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר פרווה
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (0 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג