הבצל רוצה להיות מנוצל: תנו לו לככב במנות – ובטוח שתהיו מרוצים

אם תתנו לבצל צ'אנס תגלו שיש לו את מה שצריך כדי להיות הטעם המוביל במנה, מתוספת לעוף בתנור ועד למלית של טארט בצירוף גבינה

Xnet

|

26.03.19 | 09:24

בצל ממולא בפטריות ואורז (צילום: דינה משה)
בצל ממולא בפטריות ואורז (צילום: דינה משה)

בצל ממולא בפטריות ואורז / דינה משה

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

6 מנות

 

  • 1/2 1 כוסות אורז
  • 10 בצלים גדולים
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 סלסילות פטריות שמפיניון, קצוצות גס
  • 1/4 צרור נענע, קצוצה
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • לתיבול: 1 כפית גדושה מלח גס, 1 כפית סוכר, קמצוץ מלח לימון, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס, 1 כפית בזיליקום יבש, 1/2 כפית צ'ילי יבש, 1 כפית זוטא לבנה יבשה או נענע יבשה

 

לרוטב
  • 3 כוסות מים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • תערובת תיבול זהה לזו של המילוי

 

אופן ההכנה

  1. שוטפים את האורז היטב, משרים במים במשך חצי שעה ומסננים.
  2. קוטמים את חלקם העליון והתחתון של 8 מהבצלים (לא מקלפים אותם). בעזרת סכין חדה יוצרים חתך עמוק לאורכם של הבצלים עד למרכזם. מבשלים כ-20 דקות במים רותחים, שוטפים במים קרים ומסננים. נפטרים מהשכבה העליונה בכל בצל, ומפרקים את הבצלים לגלדים.
  3. קוצצים את 2 הבצלים הנותרים. מחממים במחבת 3 כפות מהשמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-10 דקות, עד שהן מתרככות ולא נותרים במחבת הרבה נוזלים. מעבירים לקערה.
  4. מוסיפים לקערה את האורז, הנענע, השום, רסק העגבניות, יתרת השמן ותערובת התיבול ומערבבים היטב.
  5. ממלאים את גלדי הבצל בתערובת האורז ומסדרים בצפיפות בשכבות בסיר עם ידיות חסינות חום (את הגלדים הנותרים אפשר להניח בתחתית הסיר ו/או על הממולאים).
  6. שמים בסיר נפרד את כל מרכיבי הרוטב, מערבבים ומביאים לרתיחה. יוצקים על הממולאים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות, עד שלא נותרים בסיר הרבה נוזלים.
  7. לקראת סוף הבישול מחממים את התנור ל-125 מעלות.
  8. מעבירים את הסיר לתנור ואופים כשעה וחצי.

 

  • עוד מתכונים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"

 

 

טארט עם ריבת בצל וגבינה / מירב גביש

 

טארט עם ריבת בצל וגבינה (צילום: מירב גביש)
    טארט עם ריבת בצל וגבינה(צילום: מירב גביש)

     

    מרכיבים

    6 מנות

     

    • ‭1/2‬ חבילה ‭ 500)‬ גרם) בצק עלים, מופשר
    • ‭1/2‬ גליל ‭ 100)‬ גרם) גבינת עזים, פרוסה, או 50 גרם גבינת רוקפור, מפוררת
    • להגשה: שמן זית, עלי רוקט

     

    לריבת הבצל

    • 1 ק"ג בצל סגול (משקל ברוטו, לפני קילוף)
    • ‭2 1/2‬ כוסות לא דחוסות ‭ 425)‬ גרם) סוכר חום כהה או ‭ 1 1/2‬ כוסות ‭300)‬ גרם) סוכר לבן
    • 2 כוסות ‭ 480)‬ מ"ל) יין אדום
    • 2 כפיות שטוחות מלח
    • 4 פלפלי שאטה מיובשים
    • ‭1/2‬ כפית פלפל שחור גרוס
    • 2 ענפי תימין

     

    אופן ההכנה

     

    ריבת הבצל

    1. קולפים את הבצלים, חוצים אותם וחותכים לפרוסות דקות ככל האפשר.
    2. שמים בסיר בינוני את הבצל והסוכר, ומבשלים כ-10‬ דקות על להבה בינונית-נמוכה, תוך ערבוב מתמיד, עד שהסוכר נמס (חשוב להקפיד על הערבוב, כדי שהסוכר לא יישרף‭.(‬
    3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כשעתיים וחצי ללא כיסוי, עד שהתערובת מסמיכה והבצל נעשה כמעט שקוף. מערבבים מדי פעם.
    4. מצננים, מעבירים לצנצנת נקייה ושומרים במקרר עד 3 שבועות.

     

    הטארט

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
    2. מרדדים את בצק העלים לעלה בעובי כ-3 מ"מ. חותכים אותו לשני מלבנים ודוקרים אותם במזלג בכמה מקומות.
    3. מניחים את מלבני הבצק בתבנית, זה לצד זה. מורחים אותם ב-1/2 1 כוסות מריבת הבצל, אך משאירים שוליים נקיים ברוחב של 1 ס"מ, כדי שהריבה לא תיזל החוצה. מפזרים את הגבינה.
    4. אופים כ-30 דקות, עד שהבצק מזהיב היטב. מוציאים ומצננים כ-10 דקות.
    5. ההגשה: מפזרים על הטארטים עלי רוקט ומזלפים שמן זית. חותכים למלבנים ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר.

     

    • עוד מתכונים של מירב גביש - בבלוג "גבישס"

     

     

    תבשיל עוף עם בצל / אסנת לסטר

    אני זוכרת את אימא אומרת לי יום אחד בהתלהבות שחברה לימדה אותה איך מכינים את העוף הכי קל והכי טעים: פשוט קוצצים המון בצל ומטגנים יחד עם נתחי העוף. אימא ניגשה מיד להכנה וכשהצצתי בסיר ראיתי כמות עצומה של בצל. בהתחלה לא האמנתי שגם העוף ייכנס לאותו סיר אבל לא עבר זמן רב ואימא הכריזה: "זהו, עכשיו אני מוסיפה לסיר את העוף" – וכך היה.

     

    תבשיל עוף עם בצל (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      תבשיל עוף עם בצל(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      6-4 מנות

       

      • 1 ק"ג בצל, קצוץ
      • 1/2 כוס שמן זית
      • 8-6 נתחי עוף (שוקיים או ירכיים)
      • 1 כפית מלח
      • 1 כפית פלפל שחור גרוס
      • תוספת שלי (לא חובה): 1 כפית פפריקה

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את השמן על אש בינונית בסיר רחב ומטגנים את הבצל, תוך ערבוב, עד שהוא מראה סימנים ראשונים של הזהבה.
      2. מוסיפים לסיר את נתחי העוף ו"קוברים" אותם בבצל. מכסים את הסיר, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים שעה וחצי עד שעתיים, עד שהעוף רך ושחום. מדי פעם מרימים את הסיר ומנענעים אותו קלות לצדדים, כדי שנתחי העוף לא יידבקו לתחתית. פעם ב-30-20 דקות פותחים את הסיר ובזהירות רבה הופכים את נתחי העוף.
      3. מפזרים את התבלינים על התבשיל ומנענעים את הסיר לצדדים כדי שיתערבבו. מבשלים 5 דקות נוספות.

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר פרווה
      דרגת קושי בינונית
      דירוג הגולשים (0 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג