בריאה, מהירה או מושקעת: שלושה מתכונים פשוטים לפסטה טבעונית

כך תכינו פסטה עם ירקות קלויים, עם זעתר ושמן זית או לזניה טבעונית עם פטריות מתוך הספר החדש של יפעת מלילי-סופר, 'להבין לבחור לבשל זה פשוט!'

יפעת מלילי-סופר

|

27.03.19 | 09:09

פסטה עם ירקות קלויים (צילום: Shutterstock)
פסטה עם ירקות קלויים (צילום: Shutterstock)

 פסטה עם ירקות קלויים

 

>> מנה בריאה, צבעונית ופשוטה שמתאימה לכולם, עם ירקות בחמישה צבעים ומשחק של טעמים. התענוג מובטח!

 

מרכיבים

8-6 מנות

 

  • 1 חבילת פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן
  • 1 חציל קטן-בינוני
  • 3 פלפלים, עדיף בצבעים שונים
  • 1 קישוא או זוקיני
  • שמן זית
  • 4 עגבניות טריות חתוכות גס
  • מלח
  • 4-3 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל חריף (לא חייבים)
  • 1/2 כוס זיתי קלמטה
  • חופן עלי בזיליקון
  • חומץ בלסמי, לפי הטעם

 

אופן הכנה

  1. פורסים את החציל, הפלפלים והקישוא לפרוסות בגודל ביס.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה או בווק, מוסיפים את הירקות ומקפיצים אותם על להבה גדולה, במשך כחמש דקות.
  3. כאשר הירקות מתרככים מוסיפים את העגבניות, את המלח והשום. מבשלים כחמש דקות נוספות ומכבים את האש.
  4. מוסיפים את יתר המרכיבים והפסטה, מערבבים ומגישים.

 

למנה בריאה יותר, אפשר לקלות את הירקות בתנור: מחממים את התנור ל-220 מעלות, מפזרים את הירקות החתוכים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בשמן ובוזקים עליהם מלח. קולים

 

 פסטה עם שמן זית וזעתר

 

>> זעתר הוא צמח מרפא מהמשובחים שיש. הוא נחשב לאנטיביוטיקה של הטבע. כמו כן, יש בו כמות סידן מרשימה, הוא עשיר בברזל יותר מבשר ומכיל המון חומרים פעילים אחרים. ממליצה להשתמש בפסטה מקמח כוסמין ובזעתר תוצרת בית.

 

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 3 כפות תערובת זעתר
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 1 חבילה של פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן
  • פלחי לימון

 

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בווק או במחבת גדולה.
  2. מוסיפים את הזעתר והשום ומטגניםכשתי דקות עד להזהבה קלה.
  3. מוסיפים את הפסטה, מקפיצים עד לציפוי אחיד ומגישים עם פלח לימון בצד.

 

לזניה טבעונית (צילום: Shutterstock)
    לזניה טבעונית(צילום: Shutterstock)

     

     לזניה טבעונית

     

    >> אני מכינה את הלזניה הזאת לאירועים משפחתיים מיוחדים, כולם אוהבים אותה ומחסלים את התבנית בהנאה. תהליך ההכנה אורך זמן ודורש השקעה אך בסוף למי שמוכן להשקיע זמן בהכנות , תחכה אופרה איטלקית טבעונית.

     

    מרכיבים

    תבנית 20X30 ס"מ

     

    לרוטב הקשיו

    • 1 כוס אגוזי קשיו שהושרו לפחות לשעתיים ב-2 כוסות מים מינרליים
    • חופן עלי בזיליקום או כמה כפות ממרח פסטו
    • 1 שן שום
    • מלח
    • 1 כפית מיץ לימון

     

    לפטריות

    • שמן זית
    • 1 בצל פרוס
    • 2 סלסילות פטריות שמפניון טריות, פרוסות גס

     

    להרכבה

    • 15-12 עלי לזניה מוכנים לפי הוראות היצרן
    • 2 כוסות רוטב עגבניות (מתכון בהמשך)
    • עגבניות טריות פרוסות או מרוסקות

     

     

    אופן הכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות בחום תחתון בלבד. משמנים את התבנית.
    2. רוטב הקשיו: מכניסים למערבל את אגוזי הקשיו עם חלק ממי ההשריה. מוסיפים את יתר המרכיבים וטוחנים עד לקבל הסמיכות הרצויה. אם רוצים רוטב נוזלי יותר, מוסיפים עוד מי השריה.
    3. הפטריות: מחממים מעט שמן במחבת. מוסיפים את הבצל, מטגנים אותו עד להזהבה כארבע דקות. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים אותו עם הבצל כחמש דקות, עד לצמצום הנוזלים.
    4. ההרכבה: מניחים את עלי הלזניה בתבנית, כך שיכסו אותה לחלוטין. יוצקים שכבה של רוטב עגבניות, מפזרים חלק מכמות הפטריות והבצל וגם מרוטב הקשיו. מכסים בעלי לזניה. חוזרים על הפעולות עד שנגמרים המרכיבים. בשכבה העליונה מניחים פרוסות של עגבניות או רסק על מנת למנוע מהמאפה להתייבש.
    5. אופים כחצי שעה ואז מדליקים גם את החום העליון ואופים 20-10 דקות נוספות.

     

     

     רוטב עגבניות בסיסי

     

    מרכיבים

     

    • 8 עגבניות בשלות
    • 2-1 גזרים קלופים
    • 4 שיני שום
    • 1 צרור בזיליקום טרי
    • 1/4 כוס שמן זית
    • רסק עגבניות קטן (עדיף אורגני)
    • 1 כפית פפריקה מתוקה
    • מלח
    • מעט סילאן

     

     אופן הכנה

    1. חולטים את העגבניות, מקלפים אותן ומרסקים בבלנדר או במעבד מזון.
    2. מגרדים דק את הגזרים בפומפייה, קוצצים גס את השום ואת עלי הבזיליקום.
    3. מחממים את השמן בסיר, מים בו את השום לעשר שניות ומוסיפים את יתר החומרים.
    4. מבשלים כחצי שעה על אש בינונית-נמוכה ומערבבים מדי פעם.
    5. מעבירים את הרוטב לבלנדר, טוחנים, טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים רוטב נוזלי יותר, מוסיפים מעט מים.

     

     

    >> מתכונים נוספים אפשרים למצוא בספרה החדש של יפעת מלילי-סופר, למידע נוסף הקליקו כאן

     

    כריכת הספר
      כריכת הספר

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      מתכון מהיר
      כשר פרווה
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (1 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג