היאמי האדום: סלקים ממולאים טעימים במיוחד עם צבע מהפנט

אסנת לסטר מגישה ממולאים שישמחו את העיניים לא פחות מאשר את בלוטות הטעם, עם מילוי של אורז ובשר ורוטב עגבניות חמצמץ

אסנת לסטרפורסם: 21.03.19 11:06
סלק ממולא באורז ובשר (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
סלק ממולא באורז ובשר (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

סלק ממולא בשר ואורז

מתכון של נורית נמני מטבריה.

 

מרכיבים

6 מנות

 

  • 6 סלקים

 

למילוי

  • 2-1 גבעולי סלרי (כולל העלים), קצוצים דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 3/4 כוס (150 גרם) אורז
  • 150 גרם בשר בקר טחון
  • 2 עגבניות, מרוסקות או קצוצות דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כורכום

 

לרוטב

  • 4 כוסות (1 ליטר) מים רותחים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 2/3 כוס (150 גרם) רסק עגבניות

 

 

>> רוצים להפתיע בפסח עם מעדנים מיוחדים ממצות? השף איתן קיזלר יחכה לכם עם מתכונים מחר (שישי) בין 11:00 ל-13:00 בתוכנית סיר לשבת ברדיו קול רגע. רוצים לשאול אותו שאלות? התקשרו לטלפון 04-6767222

 

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מנקים היטב את הסלקים, עוטפים אותם בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר אלומיניום. אופים כ-20 דקות, עד לריכוך חלקי.
  2. מסירים את חלקם העליון (ה"כיפה") של הסלקים ומרוקנים אותם מתוכנם בעזרת כפית. שומרים את "בשר" הסלק המרוקן בצד.
  3. המלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית לתערובת אחידה וממלאים בה את הסלקים. מכסים כל סלק ב"כיפה" שחתכנו. מסדרים את הסלקים הממולאים בתוך סיר בצפיפות.
  4. הרוטב: שמים את המים בסיר נוסף ומביאים לרתיחה. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ואת "בשר" הסלקים ששמרנו בצד ומערבבים. יוצקים את הרוטב על הסלקים שבסיר (הם אמורים להיות מכוסים בנוזלים – אם יש צורך, מוסיפים מים).
  5. מניחים על הסלקים צלחת, כדי שלא יזוזו בסיר בזמן החימום. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ-10 דקות.
  6. מוציאים את הצלחת מהסיר, מכסים במכסה ומבשלים כ-45 דקות, עד שהסלקים רכים. מדי פעם מנערים בעדינות את הסיר, כדי לכסות את הסלקים ברוטב.

 

  • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

(צילום: אסף אמברם)