
לשימוש בכתבה בלבד אוכל סיר לשבת סלק ממולא אורז בשר
(סלק ממולא באורז ובשר)
סלק ממולא בשר ואורז
מתכון של נורית נמני מטבריה.
מרכיבים
6 מנות
- 6 סלקים
למילוי
- 2-1 גבעולי סלרי (כולל העלים), קצוצים דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 3/4 כוס (150 גרם) אורז
- 150 גרם בשר בקר טחון
- 2 עגבניות, מרוסקות או קצוצות דק
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית כורכום
לרוטב
- 4 כוסות (1 ליטר) מים רותחים
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
- 1 כף סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 2/3 כוס (150 גרם) רסק עגבניות
>> רוצים להפתיע בפסח עם מעדנים מיוחדים ממצות? השף איתן קיזלר יחכה לכם עם מתכונים מחר (שישי) בין 11:00 ל-13:00 בתוכנית סיר לשבת ברדיו קול רגע. רוצים לשאול אותו שאלות? התקשרו לטלפון 04-6767222
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מנקים היטב את הסלקים, עוטפים אותם בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר אלומיניום. אופים כ-20 דקות, עד לריכוך חלקי.
- מסירים את חלקם העליון (ה"כיפה") של הסלקים ומרוקנים אותם מתוכנם בעזרת כפית. שומרים את "בשר" הסלק המרוקן בצד.
- המלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית לתערובת אחידה וממלאים בה את הסלקים. מכסים כל סלק ב"כיפה" שחתכנו. מסדרים את הסלקים הממולאים בתוך סיר בצפיפות.
- הרוטב: שמים את המים בסיר נוסף ומביאים לרתיחה. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ואת "בשר" הסלקים ששמרנו בצד ומערבבים. יוצקים את הרוטב על הסלקים שבסיר (הם אמורים להיות מכוסים בנוזלים – אם יש צורך, מוסיפים מים).
- מניחים על הסלקים צלחת, כדי שלא יזוזו בסיר בזמן החימום. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ-10 דקות.
- מוציאים את הצלחת מהסיר, מכסים במכסה ומבשלים כ-45 דקות, עד שהסלקים רכים. מדי פעם מנערים בעדינות את הסיר, כדי לכסות את הסלקים ברוטב.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע