היאמי האדום: סלקים ממולאים טעימים במיוחד עם צבע מהפנט
אסנת לסטר מגישה ממולאים שישמחו את העיניים לא פחות מאשר את בלוטות הטעם, עם מילוי של אורז ובשר ורוטב עגבניות חמצמץ

סלק ממולא באורז ובשר (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
סלק ממולא בשר ואורז
מתכון של נורית נמני מטבריה.
מרכיבים
6 מנות
- 6 סלקים
למילוי
- 2-1 גבעולי סלרי (כולל העלים), קצוצים דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 3/4 כוס (150 גרם) אורז
- 150 גרם בשר בקר טחון
- 2 עגבניות, מרוסקות או קצוצות דק
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית כורכום
לרוטב
- 4 כוסות (1 ליטר) מים רותחים
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
- 1 כף סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 2/3 כוס (150 גרם) רסק עגבניות
>> רוצים להפתיע בפסח עם מעדנים מיוחדים ממצות? השף איתן קיזלר יחכה לכם עם מתכונים מחר (שישי) בין 11:00 ל-13:00 בתוכנית סיר לשבת ברדיו קול רגע. רוצים לשאול אותו שאלות? התקשרו לטלפון 04-6767222
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מנקים היטב את הסלקים, עוטפים אותם בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר אלומיניום. אופים כ-20 דקות, עד לריכוך חלקי.
- מסירים את חלקם העליון (ה"כיפה") של הסלקים ומרוקנים אותם מתוכנם בעזרת כפית. שומרים את "בשר" הסלק המרוקן בצד.
- המלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית לתערובת אחידה וממלאים בה את הסלקים. מכסים כל סלק ב"כיפה" שחתכנו. מסדרים את הסלקים הממולאים בתוך סיר בצפיפות.
- הרוטב: שמים את המים בסיר נוסף ומביאים לרתיחה. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ואת "בשר" הסלקים ששמרנו בצד ומערבבים. יוצקים את הרוטב על הסלקים שבסיר (הם אמורים להיות מכוסים בנוזלים – אם יש צורך, מוסיפים מים).
- מניחים על הסלקים צלחת, כדי שלא יזוזו בסיר בזמן החימום. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ-10 דקות.
- מוציאים את הצלחת מהסיר, מכסים במכסה ומבשלים כ-45 דקות, עד שהסלקים רכים. מדי פעם מנערים בעדינות את הסיר, כדי לכסות את הסלקים ברוטב.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע