סופריטו - תבשיל עוף ותפוחי אדמה (צילום: אפיק גבאי)
סופריטו - תבשיל עוף ותפוחי אדמה / אינס שילת ינאי
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
6-4 מנות
- 4 כרעי או ירכי עוף
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 5 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים ל-3
- 5 בצלים, חצויים ופרוסים
- 1 כף בהרט
- 1 כף כמון
- 1 כפית כורכום
- קורט אגוז מוסקט
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפות סילאן
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את תפוחי האדמה משני הצדדים עד להשחמה. מוציאים לצלחת. מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את כל התבלינים היבשים, מערבבים ומוסיפים את הסילאן ו-1/2 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה נמוכה.
- מוסיפים את העוף ואת תפוחי האדמה ויוצקים לסיר כוס מים נוספת. מכסים חלקית ומבשלים כשעה וחצי, עד שהעוף מוכן והנוזלים מצטמצמים.
- עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"
עוף צלוי עם שומר, ארטישוק וזעתר / דפנה אוסטר מיכאל
מרכיבים
5-4 מנות
- 4-2 כרעי עוף, מופרדים לירכיים ושוקיים
- שמן זית לטיגון
- 1 בצל גדול, פרוס
- 5-4 שיני שום, פרוסות
- חופן נדיב של עלי זעתר טריים
- 2-1 שומרים, חתוכים לרבעים
- 1 בטטה, חתוכה לרבעים
- 6-4 לבבות ארטישוק טריים
- מיץ מתפוז אחד
- 1 כף דבש
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מתבלים את נתחי העוף במעט מלח ופלפל.
- מחממים מעט שמן זית בסיר שאפשר להכניס לתנור ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה. מוסיפים את העוף ומחצית מהזעתר ומטגנים עד להשחמה.
- מוסיפים את הירקות, מיץ התפוזים, הדבש, מלח, פלפל ויתרת עלי הזעתר ומביאים לרתיחה. מכסים ומכניסים לתנור לחצי שעה. מסירים את המכסה וצולים כחצי שעה נוספת.
- עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"
פילה עוף במחבת עם אפונת שלג וברוקולי / טל סורסקי
מרכיבים
4 מנות
- 500 גרם פילה עוף בטמפרטורת החדר
- 300 גרם ברוקולי
- 1 כף שומשום
- 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי קשיו
- 1 חבילה (כ-200 גרם) אפונת שלג (אפונה סינית)
- 1 כף שמן שומשום
- 3 כפות שמן
- 1 שן שום, קצוצה
- 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ
- 1 כף רוטב סויה
- 2 כפות רוטב טריאקי
- קורט מלח
- חופן עלי כוסברה
אופן ההכנה
- מפרקים את הברוקולי לפרחים קטנים. מרתיחים מים בסיר וממליחים אותם מעט. חולטים את הברוקולי 4-3 דקות ומעבירים מיד לקערה עם מים קרים, לעצירת הבישול.
- מחממים מחבת ללא שמן וקולים את השומשום כדקה, תוך ערבוב. מעבירים לצלחת. קולים גם את הקשיו עד שהוא מזהיב מעט ומעבירים לצלחת נפרדת.
- קוטמים את תרמילי האפונה ומסירים את החלק הסיבי שלאורכם. חותכים כל פילה עוף ל-4 פיסות.
- מחממים במחבת (או ווק) את שמן השומשום וכף מהשמן ומקפיצים את אפונת השלג דקה-שתיים. מעבירים לצלחת.
- מוסיפים למחבת כף שמן ומחממים היטב. מוסיפים מחצית מכמות העוף, מטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב ומעבירים לצלחת.
- מוסיפים למחבת את יתרת השמן ומטגנים את יתרת העוף. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והעוף שהעברנו לצלחת ומקפיצים דקה-שתיים. מוסיפים את הברוקולי ואפונת השלג ומערבבים היטב. מוסיפים גם את הסויה, הטריאקי ומלח ומערבבים.
- מעבירים לצלחות, מפזרים את השומשום, הקשיו והכוסברה ומגישים מיד.
- עוד מתכונים של טל סורסקי - בבלוג "מה יש לאכול"