להוציא את העיניים עם האוזניים: אוזני המן מיוחדות שכולם יקנאו בהן

בזמן שלכולם יהיו אוזני המן עם פרג, אתם תוכלו להתגאות באוזניים אחרות ומיוחדות: במילוי תמרים ואגוזים, מבצק שוקולד – ואפילו בצורת טורטליני

Xnet

|

18.03.19 | 22:27

אוזני המן במילוי תמרים ואגוזים ארומטי (צילום: אסתר דורון צרפתי)
אוזני המן במילוי תמרים ואגוזים ארומטי (צילום: אסתר דורון צרפתי)

אוזני המן במילוי תמרים ואגוזים ארומטי / אסתר דורון צרפתי

אוזני המן בבצק פריך שנמס בפה עם מילוי בניחוח מטריף של קינמון וציפורן.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

כ-20 אוזני המן

 

  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 ביצה בגודל L
  • 2/3 2 כוסות (375 גרם) קמח לבן
  • 1/2 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל

 

למלית

  • 1 קופסה (450 גרם) ממרח תמרים
  • 1/3 כוס (50 גרם) תמרים מזן מג'הול, קצוצים
  • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך קצוצים
  • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי פקאן קצוצים
  • 1 כף קינמון טחון
  • 1 כף ציפורן טחון

 

אופן ההכנה
  1. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר לעבוד גם עם מיקסר ידני). שמים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים את שאר מרכיב הבצק ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
  2. מעבירים את הבצק למשטח העבודה ויוצרים ממנו כדור. חוצים את הכדור ומניחים את אחת המחציות על נייר אפייה. מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ. מרדדים באותו אופן את מחצית הבצק השנייה.
  3. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר כ-7.5 ס"מ בעזרת חותכן או כוס הפוכה.
  4. מערבבים את כל מרכיבי המלית.
  5. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול בצק. מקפלים את שולי העיגולים מ-3 מקומות כלפי המרכז, ליצירת צורת אוזן המן. מניחים את אוזני ההמן בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא ל-30 דקות.
  6. מחממים את התנור ל-170 מעלות. אופים את אוזני ההמן במשך כ-13 דקות, עד שהתחתית שלהן מזהיבה.
  7. מצננים לטמפרטורת החדר לפני שמגישים או אורזים.

 

  •  עוד מתכונים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"

 

 

אוזני המן מבצק שוקולד במילוי של

שוקולד ואגוזי פקאן מסוכרים / אורן בקר

 

אוזני המן מבצק שוקולד במילוי שוקולד ואגוזי פקאן מסוכרים (צילום: דודו אזולאי)
    אוזני המן מבצק שוקולד במילוי שוקולד ואגוזי פקאן מסוכרים(צילום: דודו אזולאי)

     

    מרכיבים

    30 יחידות

     

    לבצק

    • 150 גרם חמאה רכה
    • 2/3 כוס (90 גרם) אבקת סוכר
    • 2 כפות שקדים טחונים
    • 1/2 כפית תמצית וניל
    • 1/2 כפית גרידת לימון
    • 1 ביצה גדולה טרופה
    • 2/3 1 כוסות (200 גרם) קמח
    • 5 כפות (55 גרם) אבקת קקאו כהה
    • קורט מלח

     

    למלית

    • 200 גרם (2/3 כוס) ממרח שוקולד מריר ("השחר", למשל)
    • 50 גרם (1/2 כוס) אגוזי פקאן מסוכרים קצוצים גס

     

    אופן ההכנה

     

    הבצק

    1. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון). מערבבים קצרות את החמאה עם אבקת הסוכר והשקדים הטחונים.
    2. מוסיפים את תמצית הווניל, קליפת הלימון והביצה ומערבלים עד שהן נטמעות בתערובת.
    3. מנפים לקערה את הקמח, אבקת הקקאו וקורט מלח ומערבלים במהירות נמוכה רק עד ליצירת בצק אחיד. יש להימנע מלישת יתר, שתפגע בפריכות הבצק.
    4. מוציאים את הבצק מהמערבל, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות (אפשר גם להקפיא את הבצק לשימוש עתידי ולהפשירו במקרר יום לפני השימוש).

     

    המלית והאפייה

    1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
    2. מערבבים את ממרח השוקולד עם אגוזי הפקאן המסוכרים.
    3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ בעזרת מיקד או כוס.
    4. מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית. מקפלים את הבצק מעל המלית משלושה כיוונים, כך שנוצרת צורת משולש והמלית מבצבצת במרכז. מהדקים היטב את קצוות הבצק כדי שלא ייפתחו באפייה.
    5. מעבירים את אוזני ההמן לתבנית ואופים כ-15 דקות, עד שהן מזהיבות.
    6. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום.

     

    • אורן בקר הוא השף קונדיטור של מלון "הגושרים" 

     

     

    אוזני המן בצורת טורטליני / אינס שילת ינאי

    אם בפורים כולם מתחפשים – אז למה שלא גם אוזני ההמן? מי אמר שהן חייבות להיות משולשות?

     

    אוזני המן בצורת טורטליני (צילום: אפיק גבאי)
      אוזני המן בצורת טורטליני(צילום: אפיק גבאי)

       

      מרכיבים

      כ-30 יחידות

       

      • 4 כוסות קמח
      • 1/2 כוס סוכר
      • קורט מלח
      • 1 כפית קליפת לימון או תפוז מגוררת
      • 2 שקיות סוכר וניל
      • 1 ביצה
      • 1 כף תמצית וניל
      • 220 גרם חמאה או מרגרינה

       

      למילוי

      • כ-2/3 כוס ממרח שוקולד (נוטלה, השחר או כל ממרח אחר שאוהבים)
      • 50 גרם שבבי שקדים- לערבב עם ממרח השוקולד

       

      לעיטור

      • אבקת סוכר

       

      אופן ההכנה

      1. שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד המזון ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד (חשוב לעבד כמה שפחות, כי עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). יוצרים מהבצק כדור, משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לשעה למקרר.
      2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
      3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-מ"מ. קורצים מהבצק עיגולים באמצעות קורצן או כוס יין.
      4. מערבבים היטב את מרכיבי המלית.
      5. מניחים כ-1/2 כפית מהמלית במרכז כל עיגול בצק, מקפלים את העיגול לחצי מעל המלית ומהדקים היטב את השוליים. מהדקים זה לזה את שני הקצוות של חצי העיגול שהתקבל, כך שנוצרת צורה של טורטליני (חשוב להדק היטב, כדי שהקצוות לא ייפתחו באפייה).
      6. מניחים את הטורטליני בתבנית ואופים 14-10 דקות, עד שהם מזהיבים.
      7. מצננים וזורים מעל אבקת סוכר.

       

      • עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"

       

       

      אוזני המן ממרציפן / אסנת לסטר

       

      אוזני המן ממרציפן (צילום: אסנת לסטר)
        אוזני המן ממרציפן(צילום: אסנת לסטר)

         

        מרכיבים

        כ-10 אוזני המן

         

        • 500 גרם מרציפן
        • כ-30 דובדבנים מסוכרים
        • 200 גרם שוקולד מריר

         

        אופן ההכנה

        1. מחלקים את המרציפן ל 10 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור, משטחים ומרדדים לעיגול בקוטר של 10-9 ס"מ.
        2. שמים במרכז כל עיגול 3 דובדבנים מסוכרים. מקפלים את הקצוות לכיוון המרכז מ-3 כיוונים, ליצירת צורה של אוזן המן. מהדקים.
        3. ממיסים את השוקולד. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
        4. טובלים כל אוזן המן בשוקולד המומס, כך שהוא יצפה אותה עד למחצית מגובהה. מניחים אותה הפוכה על מגש, עד שהשוקולד מתקשה.

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר חלבי
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (2 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג