צוהלת ופריכה: המון רעיונות לעוגיות שכולם ישמחו לקבל במשלוח המנות

מעוגיות תמרים מגולגלות בלי יותר מדי סוכר ועד לחיתוכיות שוקולד צ'יפס: אם אתם רוצים להעניק טאץ' ביתי למשלוחים שלכם – המתכונים האלה בדיוק בשבילכם

Xnet

|

16.03.19 | 20:18

עוגיות תמרים מגולגלות (צילום: מיכל שמיר)
עוגיות תמרים מגולגלות (צילום: מיכל שמיר)

עוגיות תמרים מגולגלות / מיכל שמיר

העוגיות האלה לא מתוקות מאוד, וזהו קסמן. המתיקות מגיעה בעיקר מהמילוי ומאבקת הסוכר שבוזקים עליהן בסוף. אם אתם מעוניינים בעוגיות מתוקות יותר, בהחלט אפשר להוסיף עוד 3 כפות סוכר לבצק.

 

שימו לב: כדי לקבל עוגיות עם מרקם שמתמוסס בפה, עבדו את הבצק אך ורק עד שהעיסה מתאחדת לבצק - ולא יותר מזה. אין צורך ללוש את הבצק לאחר הוצאתו ממעבד המזון ואפילו עדיף שלא, מכיוון שלישה מוגזמת או עיבוד מוגזם של יניבו עוגיות קשות יותר.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

כ-35 יחידות

 

לבצק
  • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח מלא
  • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח לבן רגיל
  • 1 כף סוכר
  • 5 גרם (1/2 שקית) אבקת אפייה
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה

 

למילוי ולהגשה
  • 15 תמרים מזן מג'הול, מגולענים
  • אבקת סוכר

 

אופן ההכנה
  1. הבצק: שמים בקערת מעבד המזון את שני סוגי הקמח, הסוכר ואבקת האפייה. מוסיפים את החמאה ומורחים אותה על הקמח בעזרת כף. מעבדים בכמה פולסים, רק עד שנוצרת תערובת מרקם חולי.
  2. מוסיפים את החלב והשמן ומעבדים שוב בפולסים, רק עד שהבצק מתאחד, אבל עדיין יש קצת פירורים. אם יש צורך, מוסיפים כף-שתיים של מים או חלב.
  3. פורשים ניילון נצמד על משטח העבודה. מניחים עליו את הבצק ויוצרים ממנו כדור הדוק. משטחים מעט, עוטפים היטב בניילון בנצמד ומניחים 15 דקות במקרר.
  4. המלית: שמים את התמרים בסיר קטן ומוסיפים 3/4 כוס (180 מ"ל) מים. מביאים לרתיחה ומבשלים כמה דקות נוספות, עד שרוב הנוזלים נספגים בתמרים והם הופכים לרכים מאוד. מסירים מהכיריים, מערבבים היטב ומצננים כמה דקות. טוחנים את התמרים עם המים שנותרו בסיר בבלנדר מוט או במעבד מזון.
  5. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  6. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה, מניחים עליו את אחד מחלקי הבצק ומרדדים למלבן בגודל של כ-20X30 ס"מ.
  7. מורחים מחצית מהמלית על המלבן, אך משאירים שוליים נקיים ברוחב של כס"מ לאורך הצלעות הארוכות.
  8. מגלגלים את הבצק לרולדה מאחת מצלעותיו הארוכות, תוך שנעזרים בנייר האפייה. בעזרת סכין חדה מסמנים על פני הרולדה כ-16 חריצים במרחקים שווים (הם יקלו על החיתוך בהמשך). מניחים בתבנית. יוצרים באותו אופן רולדה נוספת.
  9. אופים 35-30 דקות, עד שהרולדות שחומות מעט. מצננים לגמרי לפני שחותכים לעוגיות לפי החריצים שסימנו.
  10. מפזרים על העוגיות אבקת סוכר ושומרים בקופסה אטומה.

 

  • עוד מתכונים של מיכל שמיר - בבלוג "מיכל אופה עוגה"

 

 

חיתוכיות שוקולד צ'יפס / אסנת לסטר

מתכון שקיבלתי מהמאזינה הודיה מצפת בתוכנית "סיר לשבת".

 

חיתוכיות שוקולד צ'יפס (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    חיתוכיות שוקולד צ'יפס(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים

    תבנית בגודל 20X30 ס"מ

     

    • 2 כוסות (400 גרם) סוכר חום בהיר
    • 2 ביצים
    • 1 כוס (240 מ"ל) שמן
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1 שקיק סוכר וניל
    • 4 כוסות (560 גרם) קמח
    • 1 שקית אבקת אפייה
    • 500-400 גרם שוקולד צ'יפס

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
    2. מערבבים את הסוכר, הביצים, השמן, תמצית הווניל וסוכר הווניל לבלילה אחידה.
    3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד – חשוב לערבב כמה שפחות, כי עיבוד יתר יפגע במרקם העוגיות.
    4. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ולשים עוד טיפה, רק עד שהם מתפזרים בבצק באופן אחיד.
    5. משטחים את הבצק בתבנית. אופים כ-20 דקות, עד שהמאפה מזהיב.
    6. כשהעוגה עדיין חמה חותכים אותה לריבועים קטנים.

     

    • עוד מתכונים של אסנת לסטר - בבלוג "סיר לשבת"

     

     

    עוגיות אגוזים ומייפל טבעוניות / אפרת סיאצ'י

     

    עוגיות אגוזים ומייפל טבעוניות (צילום: אפרת סיאצ'י)
      עוגיות אגוזים ומייפל טבעוניות(צילום: אפרת סיאצ'י)

       

      מרכיבים 

      כ-18 עוגיות

       

      • 1/3 1 כוס (כ-180 גרם) קמח לבן או קמח כוסמין מלא או קמח ללא גלוטן
      • 2 כוסות (220 גרם) אגוזי מלך קצוצים דק (מי שאינו רגיש לגלוטן יכול להמיר כוס אחת בשיבולת שועל עבה)
      • 2 כפיות אבקת קקאו
      • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
      • 1/4 כוס (50 גרם) שמן
      • 2 כפות ממרח שקדים או טחינה גולמית או חמאת בוטנים
      • 6 כפות גדושות (כ-130 גרם) סירופ מייפל (אפשר להחליף מחצית מהסירופ בסילאן)

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-180. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
      2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים, לפי הסדר שבו הם מופיעים, עד שמתקבל בצק אחיד ודביק.
      3. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-3.5 ס"מ. מניחים בתבנית ומשטחים מעט.
      4. אופים 15-12 דקות, עד ששולי העוגיות משחימים מעט. מקררים את העוגיות לחלוטין לפני שמוציאים אותן מהתבנית (העוגיות יהיו רכות מעט כשייצאו מהתנור, אך יהפכו לפריכות כשיתקררו).

       

      • עוד מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

       

       

      עוגיות חמאת בוטנים ללא קמח מ-3 מרכיבים / ילנה ויינברג

       

      עוגיות חמאת בוטנים ללא קמח מ-3 מרכיבים (צילום: ילנה ויינברג)
        עוגיות חמאת בוטנים ללא קמח מ-3 מרכיבים(צילום: ילנה ויינברג)

         

        מרכיבים

        כ-30 עוגיות

         

        • 1 כוס (250 גרם) חמאת בוטנים חלקה
        • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
        • 1 ביצה
        • אפשרות: 1 כפית תמצית וניל
        • אפשרות: 1/2 כוס שוקולד צ'יפס ו/או בוטנים מלוחים קלויים וגרוסים

         

        אופן ההכנה

        1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה.
        2. מערבבים בקערה את חמאת הבוטנים, אבקת הסוכר, הביצה ותמצית הווניל (אם משתמשים בה) עד שמתקבל בצק אחיד.
        3. אם רוצים, מוסיפים שוקולד צ'יפס ו/או בוטנים מלוחים ולשים את הבצק בידיים כדי לפזר אותם בתוכו באופן אחיד.
        4. בוצעים מהבצק חתיכות קטנות ומגלגלים לכדורים בקוטר מטבע של חצי שקל. ממש לא חייבים לדייק בגודל - עוגיות שמנמנות וגדולות יותר יהיו לא פחות טעימות. משטחים את הכדורים בתבנית.
        5. אופים כ-15 דקות. מצננים את עוגיות חמאת הבוטנים על רשת ושומרים בכלי אטום.

         

        • עוד מתכונים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"

         

         

        עוגיות חמאה ושקדים עם 3 סוגי שוקולד / דפנה אוסטר מיכאל

         

        עוגיות חמאה ושקדים עם 3 סוגי שוקולד  (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
          עוגיות חמאה ושקדים עם 3 סוגי שוקולד (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

           

          מרכיבים

          כ-25 עוגיות חמאה

           

          • 1 כוס (140 גרם) קמח
          • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
          • 1/3 כוס (45 גרם) קורנפלור
          • 2/3 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
          • 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
          • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

           

          לקישוט

          • 25 גרם שוקולד מריר
          • 25 גרם שוקולד חלב
          • 25 גרם שוקולד לבן

           

          אופן ההכנה

          1. שמים בקערה את הכל המרכיבים, למעט החמאה, ומערבבים. מוסיפים את החמאה ולשים רק עד שמתקבל בצק אחיד (אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון).
          2. יוצרים מהבצק עיגולים בגודל של אגוז מלך קטן ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצרים במרכז כל עוגייה גומה בעזרת קצה הידית של כף עץ. מניחים במקרר כחצי שעה.
          3. מחממים את התנור ל-170 מעלות. אופים את עוגיות החמאה 12-10 דקות, עד שהן מראות סימנים ראשונים של הזהבה. מצננים.
          4. ממיסים כל שוקולד בנפרד ומעבירים לשקית זילוף. ממלאים את הגומות שבעוגיות החמאה בשוקולד מומס, ומניחים לשוקולד להתקשות לפני שמגישים.

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          כשר חלבי
          דרגת קושי בינונית
          דירוג הגולשים (2 מדרגים)
          לחצו על הלבבות כדי לדרג