עוגת לימונים ושקדים פרווה (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק
- 5 ביצים, מופרדות
- 1 עד 1/4 1 כוסות (250-200 גרם) סוכר
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
- 3 כפות מים
- 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון
- קליפה מגוררת מ-1 לימון
- 1 כף תמצית שקדים
- 2 כפות רוזטה (תרכיז שקדים)
לציפוי (לא חובה)
- 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
- 1/4 כוס (60 מ"ל) רוזטה או 1 כפית תמצית שקדים מהולה ב-1/4 כוס מים
- קליפה מגוררת מלימון 1
- 1 כפית מיץ לימון
- חופן שקדים מולבנים פרוסים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים את התחתית שלה בנייר אפייה.
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב, אבל לא נוקשה.
- בקערה שנייה מערבבים היטב את הקמח, סוכר הווניל, השקדים הטחונים, אבקת האפייה והמלח.
- בקערה שלישית טורפים את החלמונים, השמן, המים, מיץ הלימון, קליפת הלימון, תמצית השקדים והרוזטה. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- מקפלים את קצף החלבונים לתוך הבלילה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.
- מערבבים היטב לזיגוג אחיד את כל מרכיבי הציפוי, למעט השקדים. יוצקים על העוגה הקרה ומעטרים בשקדים.
- עוד מתכונים מצוינים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"