מכינים לשבת, נהנים כל השבוע: טורט לימונים ושקדים פרווה

נצלו את הלימונים העסיסיים של החורף כדי להכין עוגה רכה ואוורירית בניחוח הדרים, שתחכה לכם על השיש בכל פעם שיבוא לכם להתפנק

דפנה אוסטר מיכאל

|

14.03.19 | 21:29

עוגת לימונים ושקדים פרווה (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
עוגת לימונים ושקדים פרווה (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
 

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק

 

  • 5 ביצים, מופרדות
  • 1 עד 1/4 1 כוסות (250-200 גרם) סוכר
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 3 כפות מים
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • 1 כף תמצית שקדים
  • 2 כפות רוזטה (תרכיז שקדים)

 

לציפוי (לא חובה)
  • 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) רוזטה או 1 כפית תמצית שקדים מהולה ב-1/4 כוס מים
  • קליפה מגוררת מלימון 1
  • 1 כפית מיץ לימון
  • חופן שקדים מולבנים פרוסים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים את התחתית שלה בנייר אפייה.
  2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב, אבל לא נוקשה.
  3. בקערה שנייה מערבבים היטב את הקמח, סוכר הווניל, השקדים הטחונים, אבקת האפייה והמלח.
  4. בקערה שלישית טורפים את החלמונים, השמן, המים, מיץ הלימון, קליפת הלימון, תמצית השקדים והרוזטה. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  5. מקפלים את קצף החלבונים לתוך הבלילה.
  6. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.
  7. מערבבים היטב לזיגוג אחיד את כל מרכיבי הציפוי, למעט השקדים. יוצקים על העוגה הקרה ומעטרים בשקדים.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד