אמריקה הקלאסית אצלכם בתנור: סטיקי באנס עם קינמון וצימוקים

עוגת שמרים הפוכה עם רוטב טופי סמיך ואגוזים, שלא תוכלו להוריד ממנה את הידיים (וזה לא בגלל שהרוטב קצת דביק)

סטיקי באנס עם קינמון וצימוקים (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
סטיקי באנס עם קינמון וצימוקים (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

 

המרכיבים

(12 שבלולים בתבנית 36X27 ס"מ)

 

לבצק

  • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) חלב קר
  • 60 גרם חמאה, מומסת
  • 30 גרם שמרים טריים (בקיץ יספיקו 25 גרם)
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 4 כוסות פחות 1 כף (550 גרם) קמח לבן, מנופה

 

לרוטב הטופי

  • 120 גרם חמאה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס + 2 כפות
  • (200 גרם) דבש
  • 2 כפות מים
  • לפיזור: כ־150 גרם אגוזי פקאן או מלך, קצוצים

 

למלית

  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר, דמררה
  • 1 כף קינמון טחון
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • כ־3 כפות (50 מ"ל) מים
  • 120 גרם צימוקים

 

ההכנה

1. הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את כל מרכיבי הבצק (את הקמח מנפים פנימה). לשים במהירות בינונית 6 דקות. מעלים את המהירות

לגבוהה ולשים עוד 7-6 דקות. בסיום הלישה כל הבצק אמור להיות מלופף סביב הוו.

2. מורידים את הבצק מוו הלישה (מומלץ בעזרת קלף לבצק), מכסים את הקערה בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 45 דקות, להתפחה. אם אחרי 45 דקות הבצק עדיין לא הכפיל את נפחו - ממתינים עוד 15 דקות ובודקים שוב.

3. בינתיים, מכינים את הטופי: שמים בסיר את החמאה, הסוכר, הדבש והמים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מסירים מהכיריים ויוצקים מיד לתבנית. מוודאים שהרוטב מכסה את התחתית באופן אחיד. מפזרים את האגוזים ומניחים לצינון.

4. מקמחים היטב את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. מרדדים אותו לעלה בגודל 70X40 ס"מ.

5. המלית: מערבבים בקערית את הסוכר והקינמון. מברישים את הבצק בחמאה המומסת ומפזרים עליה את תערובת הסוכר־קינמון באופן שווה. מפזרים עליה את הצימוקים.

6. מגלגלים את הבצק לגליל ארוך ומהודק. חותכים את הגליל לשתיים, חותכים כל מחצית לשתיים, ואז חותכים כל רבע גליל לשלוש חתיכות שוות (בסך הכל 12 חתיכות). מעמידים את החתיכות בתבנית בארבע שורות, במרווחים של 4-3 ס"מ זו מזו. מכסים במגבת נקייה ומתפיחים 60-45 דקות, עד שהבצק שוב מכפיל את נפחו.

7. בינתיים, מחממים את התנור ל־180 מעלות.

8. מכניסים את העוגה לתנור ושופכים על תחתית התנור 3/4 כוס מי ברז (אפשר גם להניח בכלי). אופים כ־35 דקות, עד שהעוגה זהובה ויציבה.

9. מכינים תבנית תנור או מגש מרופדים בנייר אפייה. כשהעוגה מוכנה, מוציאים אותה והופכים אותה מיד על התבנית או המגש. חובטים בעדינות בתבנית ההפוכה, לשחרור, ומרימים אותה. מצננים את העוגה ומגישים.

 

משך הכנה: כ־45 דקות (לא כולל התפחה ואפייה)

דרגת קושי: בינוני

איך שומרים? עד יומיים, מחוץ למקרר או עד חודש בהקפאה

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: דניאל אלסטר, סגנון: גילי אלגבי)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: דניאל אלסטר, סגנון: גילי אלגבי)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד