







בני הזוג חן שילוני וטל פורר, שמגדלים שלושה ילדים (בת 7 וחצי מנישואיה הראשונים של חן, ותאומים בני 3 וחצי), רכשו דירת קבלן בקומה ה-14 בשכונה חדשה הנבנית במזרח הוד השרון. במפגש הראשון עם מעצבת הפנים דיקלה גלזר הגדירה שילוני-פורר את רצונה: "בית חם, עם הרבה אווירה". במפגש, הן מספרות, הכימיה הייתה מיידית, וגלזר פנתה לעבודה. היא "קילפה" מהדירה את הממד הקבלני, והפכה אותה לדירה אישית ונעימה, בעיצוב שמשלב עכשוויות וקריצה לכפריות. "הנטייה החד משמעית שלי היא לסגנון טבעי-כפרי", אומרת שילוני-פורר. "והממד המודרני-אורבני הוא יותר בהשפעת דיקלה, שלימדה אותי להעז, ושאפשר לשלב בין השניים".
שטחה של הדירה 140 מטרים רבועים. "ובגדול", אומרת גלזר, "החלוקה המקורית התאימה למשפחה. השינוי המבני שכן עשינו נועד לדייק את ההתאמה לצרכים ובוצע רק באזור הנפרד, שמשמאל לכניסה". בחלק הצדדי פועלת הקליניקה של שילוני-פורר, שהתפרסמה בעבר כשחקנית ודוגמנית, וכיום מתמחה בהדמיית גבות (בשיטת מיקרו בליידינג) ועובדת בבית. פורר הוא מלחין ופסנתרן, מעבד ומפיק מוזיקלי, שחתום על להיטים רבים. בימים אלה הוא עסוק במיוחד, בתפקידו כמפיק והמעבד המוזיקלי של האירוויזיון.
השינוי המבני שנעשה איפשר גם את הגדלת המטבח, הוספת שירותי אורחים לצד הקליניקה; וב"עודף" השטח שנותר אגב כך נבנתה נישה שבה ארון גדול.

האווירה האישית ניכרת כבר בכניסה, שבה ניצב הפסנתר של טל. על הקיר לצדו תלוי לוח גדול, רשת ברזל ומסגרת עץ, שעליו ציורים של הילדים ותמונות משפחתיות.


החלל הציבורי, הכולל מטבח, פינת אוכל וסלון עם יציאה למרפסת, מאופיין בצבעוניות רכה: פרקט עץ אלון מבוקע בגוון אפור-ירקרק מעושן; קירות בגוון מוקה בהיר מאוד; מטבח בירוק מנטה בהיר; ובסלון פינת ישיבה בוורוד מעושן. את המארג הרך הזה מדגישים הפרופילים השחורים של החלונות והוויטרינות.




בחירת התאורה, לדברי גלזר, "הייתה סיפור, כי חן רצתה תאורה רכה ועמומה, אפילו על חשבון הפונקציונליות במטבח, וברור שגופים עכשוויים בעיצוב מינימליסטי לא התאימו". התאורה שנבחרה לבסוף, משלבת ספוטים גליליים שחורים, פסי צבירה עם ספוטים מפליז; ובאזורים ממוקדים כמו בפינת האוכל או מעל האי במטבח - גופים דקורטיביים מזכוכית שחושפת את מקורות האור.
"לעבוד במטבח ולהשקיף החוצה"
המטבח בוצע בעבודת נגרות בהזמנה מיוחדת. "תמיד חלמתי על מטבח מרווח ופעיל", אומרת שילוני-פורר, "כי אני באמת מאמינה שהוא לב הבית ומרכז החיים בו". הקירות מחופים באריחי קרמיקה קטנים, לבנים מבריקים, עם רובה אפורה.
הארונות התחתונים עשויים MDF עם גימור צבע בתנור; במגירות שולבה רשת ברזל לאוורור הירקות המאוחסנים בהן. היחידות העליונות שונות זו מזו: אחת היא יחידת מדפים פתוחה מברזל שחור; ולשנייה חזית עשויה רשת ברזל צבועה. משטח העבודה עשוי דקטון אפור כהה.



הדובדבן של המטבח, מבחינתה של שילוני-פורר, הוא החלון שמעל הכיור - חלון רגיל "שנדחף" החוצה כך שנוצר אדן רחב (ואשליה שמדובר בפתח גדול יותר מגודלו האמיתי). "גם זה היה חלק מהחלום שלי", היא אומרת, "לעבוד במטבח ולהשקיף החוצה אל הסביבה. אני נהנית מהסיטואציה כל יום מחדש".

ביחידת האי משטח עץ אלון עבה וגולמי, העשוי מפיסות עץ מודבקות. האי משמש לאחסון ולאכילה ביומיום. כיסאות הבר לצדו הם בסגנון כיסאות "בית ספר", מעץ וברזל. השילוב של ברזל ועץ חוזר גם בפינת האוכל - השולחן העגול משלב מעמד ברזל ומשטח עץ גושני, הכיסאות זהים לאלה שביחידת האי, רק בגובה רגיל - וגם בשידה נמוכה בסלון, מתחת לטלוויזיה.
פינת התרווחות במרפסת
המרפסת היא עוד אחד מהאזורים האהובים על בעלת הבית. "טל ואני עובדים קשה", היא אומרת, "סדר היום שלנו עם שלושה ילדים קטנים עמוס ואינטנסיבי, ורציתי שתהיה לנו פינה להתרווח בה בכיף כשהילדים הולכים לישון והבלגן נגמר".

לשם כך רוהטה המרפסת כפינת התרווחות מפנקת, עם ספת מרבץ עמוקה שעשויה מסגרת ברזל וריפוד מותאם לשימוש חיצוני, ועליה כריות גדולות ורכות; בפינה עששיות עם נרות ועציצים גדולים. "אני אוהבת מאוד טבע", אומרת שילוני-פורר, "אבל גם פחדנית גדולה מכדי לגור בקומת קרקע וליהנות ממנו באופן ישיר, אז 'העליתי' אותו אלי".
מבואה אינטימית בכניסה לחדר ההורים
האזור הפרטי בדירה כולל שני חדרי ילדים, חדר רחצה ואזור שירות צמוד אליו; ויחידת הורים, הכוללת חדר ארונות, חדר רחצה ויציאה למרפסת של הסלון. חדרי השינה, שדלתותיהם הוחלפו בדלתות עם זכוכית סבתא במראה נוסטלגי, מסודרים לאורך מסדרון.


יחידת ההורים ממוקמת בסופו, עם מבואה קטנטנה המייצרת כניסה אינטימית. את מיטת הברזל הלבנה הביאו בני הזוג מהבית הקודם, ולצדה ספסל עץ; מעליו מתלה מקורי מבמבוק לפריטים רומנטיים כלבבות ותמונות; וסולם במבוק שנשען על הקיר. וילונות רכים, נשפכים, וכריות צבעוניות משלימים את העיצוב הרגוע.


חדרי הרחצה של ההורים ושל הילדים מעוצבים בגווני שחור-לבן בווריאציות שונות. חדר הרחצה של ההורים מרוצף בפסיפס שחור-לבן עם רובה אפורה; ובחדר הרחצה של הילדים אריחים לבנים וביניהם אריחי פסיפס שחורים. הקירות כוסו באריחים לבנים בתצורות ובגדלים שונים; יחידות הכיור והאחסון לבנות; ולמראות מסגרות שחורות. גם בשירותי האורחים נמשכת שפת השחור-לבן עם ריצוף ברשת פסיפס, מדפים שחורים מרחפים, וגוף תאורה שגלזר מצאה זרוק באולם תצוגה שבו ביקרה, והוא תלוי כתאורת אווירה. בכל חדרי הרחצה עציצים ירוקים.


"שנים גרתי בשכירות", אומרת שילוני-פורר, "והדירה הזאת היא התגשמות של המאוויים שלי; של המון רעיונות וחלומות ש'אספתי' במהלך הזמן בהשראת מקומות שביקרתי בהם". את שביעות רצונה תיארה גם בהודעת טקסט מרגשת ששלחה למעצבת. "חן וטל היו בחופשה ראשונה מאז נכנסו לדירה החדשה", מספרת גלזר, "והיא כתבה לי שעם כל ההנאה היא מתגעגעת הביתה, לדירה. מבחינתי, כמעצבת, לא צריך יותר מזה".

בואו לקבל השראה ממאות בתים מרהיבים בחשיפה ראשונה: