ספגטי עם עגבניות טריות וריקוטה (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)
מרכיבים
2 מנות גדולות
לרוטב העגבניות
- כ-6 עגבניות אדומות בינוניות (כ-550 גרם)
- 3 שיני שום, קלופות וכתושות
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות עלי בזיליקום שטופים וקצוצים גס
- 1/2 עד 2/3 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
לספגטי
- 1/2 חבילה (250 גרם) ספגטי
- 6 כוסות 1 1/2) ליטרים) מים רותחים
- 1 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
להגשה
- 1 גביע 250)גרם) גבינת ריקוטה 5% שומן
- אפשרות לעיטור: עלי בזיליקום
אופן ההכנה
- הרוטב: קולפים את העגבניות (בעזרת קולפן ייעודי או בסכין קטנה וחדה), חותכים לקוביות קטנות ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את השום, שמן הזית, הבזיליקום הקצוץ, מלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעה.
- הספגטי: שוברים את הספגטי במרכזם ומניחים בקערה שמתאימה למיקרוגל. מוסיפים את המים הרותחים והמלח, מערבבים בזהירות ומכסים בצלחת. מחממים במיקרוגל 6 דקות בעוצמה גבוהה. מוציאים בזהירות, מערבבים ומפרידים בין האטריות. מכסים שוב ומבשלים עוד 6 דקות.
- מוציאים בזהירות, מסננים, מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים מיד את שמן הזית ומערבבים.
- הרכבת המנה: מוסיפים את רוטב העגבניות ומערבבים. עורמים על כל מנה תלולית ריקוטה ומגישים מיד.