פתאום נהיה קיץ: ספגטי עם עגבניות טריות וריקוטה ליום חם בסוף החורף

הרוטב עשוי מעגבניות טריות ללא בישול, הפסטה מבושלת במיקרוגל - והתוצאה קלילה ונהדרת. מנה מושלמת לחום שנפל עלינו פתאום

ספגטי עם עגבניות טריות וריקוטה (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)
ספגטי עם עגבניות טריות וריקוטה (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)
 

מרכיבים

2 מנות גדולות

 

לרוטב העגבניות
  • כ-6 עגבניות אדומות בינוניות (כ-550 גרם)
  • 3 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות עלי בזיליקום שטופים וקצוצים גס
  • 1/2 עד 2/3 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

לספגטי
  • 1/2 חבילה (250 גרם) ספגטי
  • 6 כוסות ‭ 1 1/2)‬ ליטרים) מים רותחים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית

 

להגשה
  • 1 גביע ‭ 250)‬גרם) גבינת ריקוטה ‭ 5%‬ שומן
  • אפשרות לעיטור: עלי בזיליקום

 

אופן ההכנה

  1. הרוטב: קולפים את העגבניות (בעזרת קולפן ייעודי או בסכין קטנה וחדה), חותכים לקוביות קטנות ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים את השום, שמן הזית, הבזיליקום הקצוץ, מלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעה.
  3. הספגטי: שוברים את הספגטי במרכזם ומניחים בקערה שמתאימה למיקרוגל. מוסיפים את המים הרותחים והמלח, מערבבים בזהירות ומכסים בצלחת. מחממים במיקרוגל 6 דקות בעוצמה גבוהה. מוציאים בזהירות, מערבבים ומפרידים בין האטריות. מכסים שוב ומבשלים עוד 6 דקות.
  4. מוציאים בזהירות, מסננים, מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים מיד את שמן הזית ומערבבים.
  5. הרכבת המנה: מוסיפים את רוטב העגבניות ומערבבים. עורמים על כל מנה תלולית ריקוטה ומגישים מיד.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד