נגמרו לכם הרעיונות לבישולים? יש לנו אחד: סלט תפו"א עם פסטו רוקט

משדכים תפוחי אדמה לפסטו מיוחד ולקונפי שום שמכינים ברבע שעה – ומקבלים מנה מיוחדת שהיא ספק סלט ספק תוספת

טל סורסקי

|

11.03.19 | 08:42

סלט תפוחי אדמה עם פסטו רוקט וקונפי שום (צילום: טל סורסקי)
סלט תפוחי אדמה עם פסטו רוקט וקונפי שום (צילום: טל סורסקי)

מרכיבים

8 מנות

 

 

לתפוחי האדמה ולקונפי
  • 750 גרם תפוחי אדמה לבנים קטנים, שטופים היטב
  • 4 גבעולי נענע
  • 1 כף מלח
  • 4 גבעולי תימין
  • 4 גבעולי רוזמרין
  • 10 שיני שום, קלופות
  • 7 כפות שמן זית
  • 2 כפות צלפים, קצוצים

 

לפסטו הרוקט
  • 1 צרור רוקט
  • 1 שן שום, קלופה
  • 2 כפות אגוזי מלך
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. תפוחי האדמה: ממלאים סיר גדול במים ושמים בתוכו את תפוחי האדמה, הנענע, המלח, 2 גבעולי תימין ו-2 גבעולי רוזמרין. מביאים לרתיחה ומבשלים 25-20 דקות, עד שאפשר לנעוץ סכין בקלות בתפוחי האדמה, אבל הם עדיין אינם רכים מדי. מסננים, נפטרים מעשבי התיבול ומצננים.
  3. הקונפי: בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, שמים בכלי חסין חום את שיני השום, 5 כפות משמן הזית ואת גבעולי התימין והרוזמרין הנותרים (שיני השום צריכות להיות מכוסות בשמן – אם יש צורך, מוסיפים עוד). צולים בתנור כ-15 דקות, כשמדי 5 דקות מערבבים. מסננים מהשמן ונפטרים מעשבי התיבול.
  4. הפסטו: שמים את כל מרכיביו במעבד מזון וטוחנים למשחה גסה. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול. שומרים בכלי אטום עד להגשה.
  5. הרכבת הסלט: חוצים את תפוחי האדמה. שמים 2 כפות שמן זית במחבת כבדה (או סיר ברזל) ומלהיטים אותה על אש גבוהה. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים אותם כ-5 דקות, תוך ערבוב ומעיכה, עד שהם מרוסקים קלות אך עדין שומרים על צורתם. מסירים מהכיריים.
  6. מוסיפים למחבת את שיני השום ומועכים אותן בעדינות לתוך תפוחי האדמה, תוך ערבוב. מוסיפים את הצלפים, מערבבים ומניחים לתפוחי האדמה להצטנן לחלוטין.
  7. ההגשה: מוסיפים את הפסטו ומערבבים. טועמים, ואם צריך מוסיפים מלח. מגישים.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג