מחבת, אוהבת דגים? הקפיצו בה סול ופלפל וגלו בצ'יק שהתשובה היא כן
מפגש של דג ומחבת נגמר כמעט תמיד במנה קלילה, מהירה וטעימה – וזה בדיוק מה שקורה גם הפעם, בעוד מתכון מנצח של אפרת סיאצ'י

דג סול במחבת עם פלפל וגזר (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
4-3 מנות
- 500-400 גרם נתחי פילה דג סול, עם או בלי העור
- 3 כפות מיץ לימון
- 3 כפות שמן
- 4 שיני שום, פרוסות
- 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
- 1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות דקות
- 1 גזר גדול, חתוך לחצאי עיגולים
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- אפשרות: 1 כפית דבש
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- חותכים כל פילה ל-4-3 חלקים. מתבלים במיץ הלימון וב-1/4 כפית מלח ומניחים בצד.
- יוצקים 2 כפות מהשמן למחבת רחבה ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את השום, הפלפלים והגזר ומטגנים 9-7 דקות, תוך ערבוב, עד שהירקות מתרככים אך עדיין נגיסים. מעבירים את הירקות לצלחת ומנגבים את המחבת משאריות נוזלים בעזרת מגבת נייר.
- מוסיפים למחבת כף שמן ומחממים. מוסיפים את נתחי הדג (אין צורך לשטוף אותם) ומטגנים במשך כדקה וחצי מכל צד, עד שצבעם הופך ללבן.
- מוסיפים את הירקות, מתבלים בפפריקה בדבש (אם רוצים), במלח ובפלפל ומערבבים. מבשלים במשך 3-2 דקות ומסירים מהכיריים. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך ומגישים מיד.
- עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"