מחבת, אוהבת דגים? הקפיצו בה סול ופלפל וגלו בצ'יק שהתשובה היא כן

מפגש של דג ומחבת נגמר כמעט תמיד במנה קלילה, מהירה וטעימה – וזה בדיוק מה שקורה גם הפעם, בעוד מתכון מנצח של אפרת סיאצ'י

אפרת סיאצ'יפורסם: 09.03.19 21:04
דג סול במחבת עם פלפל וגזר (צילום: אפרת סיאצ'י)
דג סול במחבת עם פלפל וגזר (צילום: אפרת סיאצ'י)
 

מרכיבים

4-3 מנות

 

  • 500-400 גרם נתחי פילה דג סול, עם או בלי העור
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות שמן
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות דקות
  • 1 גזר גדול, חתוך לחצאי עיגולים
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • אפשרות: 1 כפית דבש
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. חותכים כל פילה ל-4-3 חלקים. מתבלים במיץ הלימון וב-1/4 כפית מלח ומניחים בצד.
  2. יוצקים 2 כפות מהשמן למחבת רחבה ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את השום, הפלפלים והגזר ומטגנים 9-7 דקות, תוך ערבוב, עד שהירקות מתרככים אך עדיין נגיסים. מעבירים את הירקות לצלחת ומנגבים את המחבת משאריות נוזלים בעזרת מגבת נייר.
  3. מוסיפים למחבת כף שמן ומחממים. מוסיפים את נתחי הדג (אין צורך לשטוף אותם) ומטגנים במשך כדקה וחצי מכל צד, עד שצבעם הופך ללבן.
  4. מוסיפים את הירקות, מתבלים בפפריקה בדבש (אם רוצים), במלח ובפלפל ומערבבים. מבשלים במשך 3-2 דקות ומסירים מהכיריים. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך ומגישים מיד.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד