חוֹם כתום: מרקי בטטה לוהטים שיפשירו אתכם בלילות הקרים
אין כמו להיכנס הביתה מהכפור שבחוץ ולהתענג על מרק חם. אסנת לסטר עוזרת לכם להגשים את החלום עם שני מרקי בטטה – בתוספת גזר או ערמונים

מרק בטטה וגזר עם כרשה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
מרק בטטה וגזר עם כרשה
מתכון של שושנה מנדל מגבעת אבני.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
8-6 מנות
- 2 גבעולי כרשה (רק החלק הלבן וקצת מהירוק בהיר), פרוסים
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 שיני שום, קצוצות
- 3-2 בטטות, קלופות וחתוכות גס
- 2 גזרים, קלופים וחתוכים גס
- 2 תפוחי אדמה לא גדולים, קלופים וחתוכים גס
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- 2 עלי דפנה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון

- מחממים בסיר את השמן ומטגנים את פרוסות הכרשה עד שהן מתרככות מעט. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כמה שניות. מוסיפים גם את הבטטות, הגזר ותפוחי האדמה ומערבבים.
- מוסיפים את היין, עלי הדפנה, התבלינים ומים עד לגובה של 2 ס"מ מעל פני המרכיבים שבסיר. מביאים לרתיחה, מכסים חלקית, מנמיכים את האש ומבשלים כ-45 דקות, עד שהירקות רכים.
- מוציאים מהסיר את עלי הדפנה ובעזרת בלנדר מוט מרסקים את הירקות שבסיר למחית.
- טועמים את מרק הבטטה, ומתקנים תיבול אם צריך.
מרק בטטה עם ערמונים וחלב קוקוס
מתכון של לוסי פידרמן ממושב ברק.

מרק בטטה עם ערמונים וחלב קוקוס(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
מרכיבים
8-6 מנות
- 5-4 בטטות
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח גס
- 3 בצלים קצוצים
- 4 שיני שום, קצוצות
- 100 גרם ערמונים מוכנים לאכילה, קצוצים גס
- 1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך גס
- מלח
- פלפל שחור טחון
- 1 פחית קרם או חלב קוקוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- קולפים את הבטטות וחותכים אותן לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ. מסדרים את הפרוסות בתבנית, מזלפים עליהן 1/4 כוס משמן הזית ומפזרים את המלח הגס. אופים כ-30 דקות, עד שהפרוסות מתרככות ומזהיבות מעט.
- מחממים בסיר את יתרת שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לרך ושקוף. מוסיפים את השום ומטגנים כמה שניות נוספות. מוסיפים את הערמונים ומטגנים עוד דקה או שתיים.
- מוסיפים לסיר את הבטטות האפויות, תפוח האדמה, מלח ופלפל ויוצקים מים עד לגובה של כ-2 ס"מ מעל פני המרכיבים. מביאים לרתיחה, מכסים חלקית, מנמיכים את האש ומבשלים כ-45 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.
- בעזרת בלנדר מוט מרסקים את המצרכים שבסיר למחית. מוסיפים את חלב הקוקוס, מערבבים ומבשלים עוד דקה.
- טועמים את מרק הבטטה, ומתקנים תיבול אם צריך.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע