חוֹם כתום: מרקי בטטה לוהטים שיפשירו אתכם בלילות הקרים

אין כמו להיכנס הביתה מהכפור שבחוץ ולהתענג על מרק חם. אסנת לסטר עוזרת לכם להגשים את החלום עם שני מרקי בטטה – בתוספת גזר או ערמונים

אסנת לסטרפורסם: 07.03.19 15:49
מרק בטטה וגזר עם כרשה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
מרק בטטה וגזר עם כרשה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

מרק בטטה וגזר עם כרשה

מתכון של שושנה מנדל מגבעת אבני.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

8-6 מנות

 

  • 2 גבעולי כרשה (רק החלק הלבן וקצת מהירוק בהיר), פרוסים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 3-2 בטטות, קלופות וחתוכות גס
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים גס
  • 2 תפוחי אדמה לא גדולים, קלופים וחתוכים גס
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

 

    אופן ההכנה
    1. מחממים בסיר את השמן ומטגנים את פרוסות הכרשה עד שהן מתרככות מעט. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כמה שניות. מוסיפים גם את הבטטות, הגזר ותפוחי האדמה ומערבבים.
    2. מוסיפים את היין, עלי הדפנה, התבלינים ומים עד לגובה של 2 ס"מ מעל פני המרכיבים שבסיר. מביאים לרתיחה, מכסים חלקית, מנמיכים את האש ומבשלים כ-45 דקות, עד שהירקות רכים.
    3. מוציאים מהסיר את עלי הדפנה ובעזרת בלנדר מוט מרסקים את הירקות שבסיר למחית.
    4. טועמים את מרק הבטטה, ומתקנים תיבול אם צריך.

     

     

    מרק בטטה עם ערמונים וחלב קוקוס

    מתכון של לוסי פידרמן ממושב ברק.

     

    מרק בטטה עם ערמונים וחלב קוקוס (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      מרק בטטה עם ערמונים וחלב קוקוס(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      8-6 מנות

       

      • 5-4 בטטות
      • 1/2 כוס שמן זית
      • 1/2 כפית מלח גס
      • 3 בצלים קצוצים
      • 4 שיני שום, קצוצות
      • 100 גרם ערמונים מוכנים לאכילה, קצוצים גס
      • 1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך גס
      • מלח
      • פלפל שחור טחון
      • 1 פחית קרם או חלב קוקוס

       

      אופן ההכנה
      1. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
      2. קולפים את הבטטות וחותכים אותן לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ. מסדרים את הפרוסות בתבנית, מזלפים עליהן 1/4 כוס משמן הזית ומפזרים את המלח הגס. אופים כ-30 דקות, עד שהפרוסות מתרככות ומזהיבות מעט.
      3. מחממים בסיר את יתרת שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לרך ושקוף. מוסיפים את השום ומטגנים כמה שניות נוספות. מוסיפים את הערמונים ומטגנים עוד דקה או שתיים.
      4. מוסיפים לסיר את הבטטות האפויות, תפוח האדמה, מלח ופלפל ויוצקים מים עד לגובה של כ-2 ס"מ מעל פני המרכיבים. מביאים לרתיחה, מכסים חלקית, מנמיכים את האש ומבשלים כ-45 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.
      5. בעזרת בלנדר מוט מרסקים את המצרכים שבסיר למחית. מוסיפים את חלב הקוקוס, מערבבים ומבשלים עוד דקה.
      6. טועמים את מרק הבטטה, ומתקנים תיבול אם צריך.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)