האגוז נפל רחוק מהעץ: עוגת קוקוס ורום שהגיעה כל הדרך מהקריביים

לא רק לאירופה יש מה ללמד אותנו בתחום העוגות: ענת צרפתי מביאה מתכון מסורתי מאיי בהאמה לעוגה בחושה ואוורירית, שספוגה בסירופ של קוקוס ורום

ענת צרפתי

|

06.03.19 | 08:17

עוגת קוקוס ורום מהאיים הקריביים (צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)
עוגת קוקוס ורום מהאיים הקריביים (צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)
 

מרכיבים

תבנית טבעתית בקוטר 24 ס"מ

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

לעוגה

  • 100 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
  • 150 גרם גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת 30% שומן, בטמפרטורת החדר
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 3 ביצים בגודל L, בטמפרטורת החדר
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח

 

לסירופ

  • 2/3 כוס (160 מ"ל) נוזל קוקוס
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) רום כהה

 

לזיגוג ולעיטור

  • 1/2 3 כפות (50 גרם) גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • שבבי קוקוס קלוי

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית, מקמחים אותה קלות ומנערים, כדי להיפטר מעודפי קמח.
  2. העוגה: שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את החמאה והגבינה ומעבדים לקרם אחיד. מוסיפים את הסוכר ומערבלים כמה שניות לקבלת קרם בהיר ותפוח. מוסיפים את תמצית הווניל ומקציפים במשך כ-5 דקות במהירות בינונית. מדי פעם עוצרים ומנקים את דפנות הקערה עם לקקן.
  3. מפעילים שוב את המערבל ומוסיפים את הביצים, בזו אחר זו (מחכים בכל פעם שהקודמת תיטמע). מורידים את מהירות המערבל לנמוכה ביותר, מוסיפים בהדרגה את הקמח ומעבדים רק עד שהוא נטמע בבלילה.
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 45-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  5. בינתיים, מכינים את הסירופ: שמים את נוזל הקוקוס והסוכר בסיר ומחממים על להבה בינונית כ-3 דקות, עד להמסת הסוכר (לא מביאים לרתיחה). מסירים מהכיריים, מוסיפים את הרום ומערבבים.
  6. כשעוגת הקוקוס יוצאת מהתנור מחלצים אותה מהתבנית, מקררים 5 דקות ומחזירים לתבנית.
  7. דוקרים את העוגה באמצעות שיפוד עץ ב-12 מקומות, במרווחים שווים, כמעט עד לבסיסה.
  8. שומרים בצד 6 כפות מהסירופ ואת השאר יוצקים בהדרגה על העוגה. הופכים את עוגת הקוקוס בזהירות על צלחת הגשה ומסירים את התבנית. מברישים את דפנות העוגה בעדינות ב-4 כפות מהסירופ ששמרנו. מניחים לצינון מלא.
  9. הזיגוג: שמים בקערית את 2 כפות הסירופ הנותרות ואת הגבינה ומערבבים במטרפה. מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים לזיגוג אחיד. יוצקים על העוגה, מפזרים את הקוקוס הקלוי וממתינים כחצי שעה, לייצוב. מגישים.

 

  • איך שומרים? בכלי אטום, עד שבוע במקרר. מוציאים כשעה לפני ההגשה.

 

    ויש גם עוגת קוקוס-בננות הפוכה - לחצו על התמונה

     

      (צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד