טעם איטלקי בזריזות ישראלית: אורז מהיר עם בזיליקום ועגבניות מיובשות
להרגיש באיטליה תוך חצי שעה: אפרת סיאצ'י מגישה אורז קל להכנה ומלא בטעמים מארץ המגף – מבזיליקום עד לזיתים שחורים

אורז עם בזיליקום, עגבניות מיובשות וזיתים (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
5-4 מנות
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2/3 כוס עגבניות מיובשות קצוצות
- 1/3שליש כוס זיתי קלמטה מגולענים, קצוצים
- 2 כוסות אורז
- 1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים גס
- 1 כפית מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- 3 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר. מוסיפים את השום, העגבניות המיובשות והזיתים ומטגנים במשך כדקה. מוסיפים את האורז, הבזיליקום, המלח ופלפל שחור ומטגנים כדקה נוספת.
- מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.
- עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"