טעם איטלקי בזריזות ישראלית: אורז מהיר עם בזיליקום ועגבניות מיובשות

להרגיש באיטליה תוך חצי שעה: אפרת סיאצ'י מגישה אורז קל להכנה ומלא בטעמים מארץ המגף – מבזיליקום עד לזיתים שחורים

אפרת סיאצ'יפורסם: 04.03.19 09:38
אורז עם בזיליקום, עגבניות מיובשות וזיתים (צילום: אפרת סיאצ'י)
אורז עם בזיליקום, עגבניות מיובשות וזיתים (צילום: אפרת סיאצ'י)
 

מרכיבים

5-4 מנות

 

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2/3 כוס עגבניות מיובשות קצוצות
  • 1/3שליש כוס זיתי קלמטה מגולענים, קצוצים
  • 2 כוסות אורז
  • 1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים גס
  • 1 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 3 כוסות מים רותחים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את שמן הזית בסיר. מוסיפים את השום, העגבניות המיובשות והזיתים ומטגנים במשך כדקה. מוסיפים את האורז, הבזיליקום, המלח ופלפל שחור ומטגנים כדקה נוספת.
  2. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד