את הכי טעימה כשאת בריאה: עוגת מייפל ואגוזים עם קמח כוסמין

לפעמים יותר בריא זה דווקא יותר טעים: בזכות השימוש בסוכר חום ובקמח כוסמין העוגה הזאת לא רק נחמדה יותר לגוף, אלא גם הרבה יותר עסיסית

מירי צדוק

|

28.02.19 | 21:50

עוגת מייפל ואגוזים פרווה מקמח כוסמין (צילום: מירי צדוק)
עוגת מייפל ואגוזים פרווה מקמח כוסמין (צילום: מירי צדוק)

מרכיבים

תבנית בגודל כ-25X35 ס"מ

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
  • 1 כפית קינמון
  • 2 כוסות (200 גרם) קמח כוסמין לבן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • שני חופנים של אגוזים מ-4 סוגים שונים – למשל, קשיו, אגוזי מלך, אגוזי פקאן ושקדים
  • כ-1/4 כוס סירופ מייפל טבעי

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני) ומקציפים את הביצים והסוכר במשך 5 דקות, עד לקבלת קציפה בהירה.
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן בזילוף אטי. מוסיפים את הקינמון ולאחר שהוא נטמע בבלילה עוצרים.
  4. מערבבים את הקמח ואבקת האפייה. מנפים לתוך הקערה ומערבבים בתנועות קיפול, עד להטמעה בבלילה.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים. מסדרים מעל את האגוזים בזוגות, כמו בתמונה, ומברישים בסירופ מייפל.
  6. אופים 40-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים את העוגה מהתנור ומברישים אותה מיד בנדיבות בסירופ מייפל.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג