עוגת מייפל ואגוזים פרווה מקמח כוסמין (צילום: מירי צדוק)
מרכיבים
תבנית בגודל כ-25X35 ס"מ
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
- 4 ביצים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
- 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
- 1 כפית קינמון
- 2 כוסות (200 גרם) קמח כוסמין לבן
- 1 שקית אבקת אפייה
- שני חופנים של אגוזים מ-4 סוגים שונים – למשל, קשיו, אגוזי מלך, אגוזי פקאן ושקדים
- כ-1/4 כוס סירופ מייפל טבעי
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני) ומקציפים את הביצים והסוכר במשך 5 דקות, עד לקבלת קציפה בהירה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן בזילוף אטי. מוסיפים את הקינמון ולאחר שהוא נטמע בבלילה עוצרים.
- מערבבים את הקמח ואבקת האפייה. מנפים לתוך הקערה ומערבבים בתנועות קיפול, עד להטמעה בבלילה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים. מסדרים מעל את האגוזים בזוגות, כמו בתמונה, ומברישים בסירופ מייפל.
- אופים 40-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים את העוגה מהתנור ומברישים אותה מיד בנדיבות בסירופ מייפל.
- עוד מתכונים מצוינים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"