הבטחנו לכם עוף לראשון: 3 ארוחות בשריות מהירות לפתיחת השבוע

מבשלים היום במהירות, ויש מה להגיש בצהריים בהמשך השבוע: 3 ארוחות בסיר אחד עם עוף ותוספות שונות – פסטה, תפוחי אדמה או אורז

Xnet

|

03.03.19 | 09:57

עוף שלם עם לבבות ארטישוק על פסטת תרד (צילום: אפיק גבאי)
עוף שלם עם לבבות ארטישוק על פסטת תרד (צילום: אפיק גבאי)

עוף שלם עם לבבות ארטישוק על פסטת תרד / אינס שילת ינאי

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

5-4 מנות

 

  • 1 חבילה פסטה (או אטריות) עם תרד, או ניוקי תרד
  • 1 עוף שלם חתוך לאורך החזה, כך שיהיה אפשר לשטח אותו בתבנית
  • 1 לימון, פרוס
  • 6 לבבות ארטישוק (טריים או קפואים שהופשרו)
  • 7 עגבניות מיובשות, חצויות
  • 4 בצלים קטנים, חצויים

 

למרינדה

  • מיץ מ-2 לימונים
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כפית דבש
  • 2 שיני שום כתושות
  • 5 עלי בזיליקום קצוצים
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית צ'ילי יבש טחון
  • 1 כפית מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ומעסים בה את העוף השלם החצוי. מניחים את העוף בקערה עם פרוסות הלימון, לבבות הארטישוק, העגבניות והבצלים. מכסים ומניחים במקרר לשעתיים לפחות (ועד לילה).
  2. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מסדרים את העגבניות בתחתית התבנית ופורשים עליהן את העוף. מניחים מסביב את פרוסות הלימון, לבבות הארטישוק והבצלים.
  4. אופים 30 דקות בחום של 220 מעלות. עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום, מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים כ-50 דקות נוספות.
  5. לקראת סוף האפייה מכינים את הפסטה (או הניוקי) לפי הוראות היצרן.
  6. מעבירים את הפסטה לכלי הגשה רחב ומניחים עליה את העוף והירקות. יוצקים מעל את הנוזלים שנותרו בתבנית.

 

  • עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - ב"תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה"

 

 

קדרת עוף עם פתיתים ופטריות / דינה משה

 

קדרת עוף עם פתיתים ופטריות (צילום: דינה משה)
    קדרת עוף עם פתיתים ופטריות(צילום: דינה משה)

     

    מרכיבים

    ‭6-4‬ מנות

     

    • 6 כפות שמן זית
    • 2 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים
    • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
    • 1 כפית כורכום טחון
    • 3 כרעיים, מחולקות לשוק וירך
    • 2 סלסילות (500 גרם) פטריות שמפיניון טריות, חצויות
    • 3 כוסות פתיתים
    • 4 שיני שום, קלופות וקצוצות
    • 1 כוס שמיר טרי קצוץ גס
    • 3 כוסות (720 מ"ל) מים
    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
    • 2 כפיות מלח

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-‭180‬ מעלות.
    2. מחממים בסיר 3 כפות משמן הזית. מוסיפים את הבצל, הצ'ילי והכורכום ומטגנים כ-2 דקות תוך ערבוב, על להבה נמוכה.
    3. מוסיפים את חלקי העוף, מערבבים ומטגנים אותם כ-5 דקות נוספות, עד הזהבה.
    4. מוסיפים את יתרת שמן הזית ואת כל שאר המרכיבים, מערבבים ומכסים.
    5. מכניסים את הסיר לתנור (אפשר להעביר את התבשיל לתבנית ולכסות בנייר אפייה ולאחר מכן ברדיד אלומיניום). צולים כשעה וחצי ומגישים חם.

     

    • עוד מתכונים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"

     

     

    עוף עם זיתים ותפוחי אדמה בסיר אחד / דנית קימל, "לאשה"

     

    עוף עם זיתים ותפוחי אדמה בסיר אחד (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
      עוף עם זיתים ותפוחי אדמה בסיר אחד(צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)

       

      מרכיבים

      6-4 מנות

       

      • 4 כפות שמן זית
      • 12 שוקי עוף
      • 6 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל כ-2 ס"מ
      • שיניים מ-1 ראש שום, קלופות
      • ‭ 1 1/2‬כוסות זיתים שחורים (מהסוג המקומט‭,(‬ מגולענים
      • עלים מ-‭5-4‬ גבעולי תימין טרי
      • 2 כוסות יין לבן
      • 2 כפות חומץ בלסמי
      • 3 כפות דבש
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים בסיר רחב את שמן הזית ומטגנים את שוקי העוף מכל הצדדים, עד שהן משחימות. מוציאים אותן מהסיר.
      2. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה ושיני השום, ומטגנים עד שהם מזהיבים. מוסיפים את שוקי העוף, הזיתים, עלי התימין, מלח ופלפל ומערבבים.
      3. שמים בקערה את היין, החומץ הבלסמי והדבש, מערבבים ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. מבשלים במשך שעה. מגישים.

       

        ויש גם 3 שניצלים עם ציפויים מיוחדים לרענון ארוחת הצהריים - לחצו על התמונה

         

          (צילום: אפיק גבאי)

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר בשרי
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (1 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג