עוף שלם עם לבבות ארטישוק על פסטת תרד (צילום: אפיק גבאי)
עוף שלם עם לבבות ארטישוק על פסטת תרד / אינס שילת ינאי
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
5-4 מנות
- 1 חבילה פסטה (או אטריות) עם תרד, או ניוקי תרד
- 1 עוף שלם חתוך לאורך החזה, כך שיהיה אפשר לשטח אותו בתבנית
- 1 לימון, פרוס
- 6 לבבות ארטישוק (טריים או קפואים שהופשרו)
- 7 עגבניות מיובשות, חצויות
- 4 בצלים קטנים, חצויים
למרינדה
- מיץ מ-2 לימונים
- 5 כפות שמן זית
- 1 כפית דבש
- 2 שיני שום כתושות
- 5 עלי בזיליקום קצוצים
- 1 כפית פפריקה
- 1/2 כפית צ'ילי יבש טחון
- 1 כפית מלח גס
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ומעסים בה את העוף השלם החצוי. מניחים את העוף בקערה עם פרוסות הלימון, לבבות הארטישוק, העגבניות והבצלים. מכסים ומניחים במקרר לשעתיים לפחות (ועד לילה).
- מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מסדרים את העגבניות בתחתית התבנית ופורשים עליהן את העוף. מניחים מסביב את פרוסות הלימון, לבבות הארטישוק והבצלים.
- אופים 30 דקות בחום של 220 מעלות. עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום, מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים כ-50 דקות נוספות.
- לקראת סוף האפייה מכינים את הפסטה (או הניוקי) לפי הוראות היצרן.
- מעבירים את הפסטה לכלי הגשה רחב ומניחים עליה את העוף והירקות. יוצקים מעל את הנוזלים שנותרו בתבנית.
- עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - ב"תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה"
קדרת עוף עם פתיתים ופטריות / דינה משה
מרכיבים
6-4 מנות
- 6 כפות שמן זית
- 2 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- 1 כפית כורכום טחון
- 3 כרעיים, מחולקות לשוק וירך
- 2 סלסילות (500 גרם) פטריות שמפיניון טריות, חצויות
- 3 כוסות פתיתים
- 4 שיני שום, קלופות וקצוצות
- 1 כוס שמיר טרי קצוץ גס
- 3 כוסות (720 מ"ל) מים
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפיות מלח
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מחממים בסיר 3 כפות משמן הזית. מוסיפים את הבצל, הצ'ילי והכורכום ומטגנים כ-2 דקות תוך ערבוב, על להבה נמוכה.
- מוסיפים את חלקי העוף, מערבבים ומטגנים אותם כ-5 דקות נוספות, עד הזהבה.
- מוסיפים את יתרת שמן הזית ואת כל שאר המרכיבים, מערבבים ומכסים.
- מכניסים את הסיר לתנור (אפשר להעביר את התבשיל לתבנית ולכסות בנייר אפייה ולאחר מכן ברדיד אלומיניום). צולים כשעה וחצי ומגישים חם.
- עוד מתכונים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"
עוף עם זיתים ותפוחי אדמה בסיר אחד / דנית קימל, "לאשה"
מרכיבים
6-4 מנות
- 4 כפות שמן זית
- 12 שוקי עוף
- 6 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל כ-2 ס"מ
- שיניים מ-1 ראש שום, קלופות
- 1 1/2כוסות זיתים שחורים (מהסוג המקומט,( מגולענים
- עלים מ-5-4 גבעולי תימין טרי
- 2 כוסות יין לבן
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 3 כפות דבש
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים בסיר רחב את שמן הזית ומטגנים את שוקי העוף מכל הצדדים, עד שהן משחימות. מוציאים אותן מהסיר.
- מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה ושיני השום, ומטגנים עד שהם מזהיבים. מוסיפים את שוקי העוף, הזיתים, עלי התימין, מלח ופלפל ומערבבים.
- שמים בקערה את היין, החומץ הבלסמי והדבש, מערבבים ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. מבשלים במשך שעה. מגישים.
ויש גם 3 שניצלים עם ציפויים מיוחדים לרענון ארוחת הצהריים - לחצו על התמונה