קציצוֹטוּנה! כדורים טעימים מהדג האהוב – במחבת או אפויים בתנור

כל כך טעים וכל כך קל להכנה: אסנת לסטר מרעננת לכם את ארוחת הצהריים עם קציצות טונה משודרגות – מטוגנות עם לימון או אפויות עם אורז

אסנת לסטרפורסם: 28.02.19 09:11
קציצות טונה עם נגיעה לימונית (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
קציצות טונה עם נגיעה לימונית (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

קציצות טונה עם נגיעה לימונית

מתכון של רבקה נדיב מטבעון.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

כ-10 קציצות

 

  • 2 קופסאות שימורי טונה במים, מסוננת מנוזלים
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 1 קישוא קטן מאוד, מגורר וסחוט מנוזלים
  • 1 תפוח אדמה קטן, קלוף, מגורר וסחוט מנוזלים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 2 ביצים
  • 3-2 כפות פירורי לחם
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • שמן זית לטיגון

 

     

    אופן ההכנה

    1. מערבבים היטב את כל המרכיבים, למעט השמן לטיגון. יוצרים מהעיסה כ-10 קציצות שוות בגודלן.
    2. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה.

     

     

    קציצות טונה אפויות עם אורז וטחינה

    מתכון של מונה ויקטור מהזורעים.

     

    קציצות טונה אפויות עם אורז וטחינה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      קציצות טונה אפויות עם אורז וטחינה(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      12-10 קציצות

       

      • 1/2 כוס אורז
      • 2 כפות שמן זית
      • 1 בצל, קצוץ
      • 2 ביצים
      • 2 כפות טחינה גולמית
      • 2 קופסאות שימורי טונה במים או שמן, מסוננת מנוזלים
      • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
      • 2 כפות מיץ לימון
      • 1 כף קליפת לימון מגוררת
      • 1 כפית מלח
      • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
      • 1/4 עד 1/2 כפית צ'ילי גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
      2. שמים את האורז בסיר ומוסיפים 1 כוס מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים רק עד שכל הנוזלים נספגים באורז.
      3. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה.
      4. שמים בקערית את הביצים והטחינה וטורפים במזלג. מעבירים לקערה.
      5. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים, כולל האורז המבושל והבצל המטוגן, ומערבבים לעיסה אחידה.
      6. יוצרים מהעיסה כ-12 קציצות שוות בגודלן ומניחים בתבנית. אופים כ-30 דקות, עד להזהבה.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

        ויש גם 3 מתכונים קלים לקציצות דגים ברוטב - לחצו על התמונה

         

          (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

        וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

        בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

        כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

        עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

        (צילום: אסף אמברם)