קציצוֹטוּנה! כדורים טעימים מהדג האהוב – במחבת או אפויים בתנור

כל כך טעים וכל כך קל להכנה: אסנת לסטר מרעננת לכם את ארוחת הצהריים עם קציצות טונה משודרגות – מטוגנות עם לימון או אפויות עם אורז

אסנת לסטרפורסם: 28.02.19 09:11
קציצות טונה עם נגיעה לימונית (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
קציצות טונה עם נגיעה לימונית (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
 

קציצות טונה עם נגיעה לימונית

מתכון של רבקה נדיב מטבעון.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

כ-10 קציצות

 

  • 2 קופסאות שימורי טונה במים, מסוננת מנוזלים
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 1 קישוא קטן מאוד, מגורר וסחוט מנוזלים
  • 1 תפוח אדמה קטן, קלוף, מגורר וסחוט מנוזלים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 2 ביצים
  • 3-2 כפות פירורי לחם
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • שמן זית לטיגון

 

     

    אופן ההכנה

    1. מערבבים היטב את כל המרכיבים, למעט השמן לטיגון. יוצרים מהעיסה כ-10 קציצות שוות בגודלן.
    2. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה.

     

     

    קציצות טונה אפויות עם אורז וטחינה

    מתכון של מונה ויקטור מהזורעים.

     

    קציצות טונה אפויות עם אורז וטחינה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      קציצות טונה אפויות עם אורז וטחינה(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      12-10 קציצות

       

      • 1/2 כוס אורז
      • 2 כפות שמן זית
      • 1 בצל, קצוץ
      • 2 ביצים
      • 2 כפות טחינה גולמית
      • 2 קופסאות שימורי טונה במים או שמן, מסוננת מנוזלים
      • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
      • 2 כפות מיץ לימון
      • 1 כף קליפת לימון מגוררת
      • 1 כפית מלח
      • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
      • 1/4 עד 1/2 כפית צ'ילי גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
      2. שמים את האורז בסיר ומוסיפים 1 כוס מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים רק עד שכל הנוזלים נספגים באורז.
      3. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה.
      4. שמים בקערית את הביצים והטחינה וטורפים במזלג. מעבירים לקערה.
      5. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים, כולל האורז המבושל והבצל המטוגן, ומערבבים לעיסה אחידה.
      6. יוצרים מהעיסה כ-12 קציצות שוות בגודלן ומניחים בתבנית. אופים כ-30 דקות, עד להזהבה.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

        ויש גם 3 מתכונים קלים לקציצות דגים ברוטב - לחצו על התמונה

         

          (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד