קציצוֹטוּנה! כדורים טעימים מהדג האהוב – במחבת או אפויים בתנור
כל כך טעים וכל כך קל להכנה: אסנת לסטר מרעננת לכם את ארוחת הצהריים עם קציצות טונה משודרגות – מטוגנות עם לימון או אפויות עם אורז

קציצות טונה עם נגיעה לימונית (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
קציצות טונה עם נגיעה לימונית
מתכון של רבקה נדיב מטבעון.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
כ-10 קציצות
- 2 קופסאות שימורי טונה במים, מסוננת מנוזלים
- 1 בצל, קצוץ דק
- 1 קישוא קטן מאוד, מגורר וסחוט מנוזלים
- 1 תפוח אדמה קטן, קלוף, מגורר וסחוט מנוזלים
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 2 ביצים
- 3-2 כפות פירורי לחם
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- שמן זית לטיגון

אופן ההכנה
- מערבבים היטב את כל המרכיבים, למעט השמן לטיגון. יוצרים מהעיסה כ-10 קציצות שוות בגודלן.
- מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה.
קציצות טונה אפויות עם אורז וטחינה
מתכון של מונה ויקטור מהזורעים.

קציצות טונה אפויות עם אורז וטחינה(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
מרכיבים
12-10 קציצות
- 1/2 כוס אורז
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל, קצוץ
- 2 ביצים
- 2 כפות טחינה גולמית
- 2 קופסאות שימורי טונה במים או שמן, מסוננת מנוזלים
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כף קליפת לימון מגוררת
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 עד 1/2 כפית צ'ילי גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- שמים את האורז בסיר ומוסיפים 1 כוס מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים רק עד שכל הנוזלים נספגים באורז.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה.
- שמים בקערית את הביצים והטחינה וטורפים במזלג. מעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים, כולל האורז המבושל והבצל המטוגן, ומערבבים לעיסה אחידה.
- יוצרים מהעיסה כ-12 קציצות שוות בגודלן ומניחים בתבנית. אופים כ-30 דקות, עד להזהבה.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

ויש גם 3 מתכונים קלים לקציצות דגים ברוטב - לחצו על התמונה