צילום: ענת צרפתיהעוגות של ענתחמש בחושות מוצלחות ומיוחדות שעוד לא אפיתםלכתבה

פטריות תוך כדי הגשם: 3 מנות על רגל אחת שמתאימות ליום של חורף

לכבוד הגשם שחזר ילנה ויינברג לוקחת פטריות – אחד מחומרי הגלם הכי חורפיים שיש – ומשבצת אותן בקיש עם צנוברים, בתבשיל עוף ובתוספת של גריסים וערמונים

ילנה ויינברג

|

26.02.19 | 21:39

קיש פטריות וצנוברים (צילום: ילנה ויינברג)
קיש פטריות וצנוברים (צילום: ילנה ויינברג)

קיש פטריות וצנוברים

נכון, להכין קיש פטריות לארוחת הערב זה יותר מורכב מלטגן חביתה - אבל התוצאה כל כך מפנקת וטעימה, שההשקעה ממש משתלמת.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ

 

לבצק
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 80 גרם חמאה קרה
  • 1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח

 

לפטריות
  • שמן זית לטיגון
  • 6 פטריות טריות למילוי, פרוסות
  • 1 שן שום, כתושה
  • 2 ענפי טימין
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

לרוטב הרויאל
  • 100 גרם גבינה צהובה, מגוררת
  • 2 ביצים
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) שמנת לבישול
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

לקישוט
  • 50 גרם צנוברים
  • 1 כפית עלי טימין

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. הבצק: שמים את הקמח בקערה ומגררים עליו את החמאה באמצעות פומפייה. משפשפים בין כפות הידיים עד שמתקבל מרקם של חול לח. מוסיפים את השמנת החמוצה, המלח והפלפל ולשים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
  3. מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים אותו בשכבה אחידה לתחתית ולדפנות. דוקרים את הבצק במזלג ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה יפה. מוציאים ולא מכבים את התנור.
  4. הפטריות: מחממים שמן במחבת. מוסיפים את הפטריות, השום, הטימין, מלח ופלפל ומקפיצים במשך 4-3 דקות, עד שהפטריות מתרככות מעט.
  5. הרויאל: מערבבים את כל מרכיביו בקערה שבה הכנו את הבצק.
  6. יוצקים את הרויאל על הקלתית האפויה ומסדרים מעל את הפטריות. מקשטים בצנוברים ובעלי טימין ואופים 30-20 דקות, עד שהרויאל משחים.

 

 

עוף בפטריות וחלב קוקוס

הבישול הארוך הופך את העוף לרך במיוחד, כך שהוא ממש נופל מהעצם.

 

עוף בפטריות וחלב קוקוס (צילום: ילנה ויינברג)
    עוף בפטריות וחלב קוקוס(צילום: ילנה ויינברג)

     

    מרכיבים

    כ-8 מנות

     

    • 6 כרעיים או עוף גדול מחולק
    • 5 שיני שום
    • 5 ענפי תימין
    • שמן זית
    • מלח
    • פלפל שחור טחון
    • 1 בצל גדול
    • 500 גרם פטריות שמפיניון
    • 6 פטריות שיטאקה מיובשות
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב קוקוס

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור לטמפרטורה המרבית במצב גריל.
    2. מנקים ומייבשים את חלקי העוף, ומניחים בתבנית. מוסיפים 4 שיני שום כתושות, עלים מ-4 ענפי תימין, 4 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב, עד שחלקי העוף מצופים בתבלינים באופן אחיד. אופים כ-15 דקות, עד שהעוף מזהיב. מוציאים מהתנור.
    3. קוצצים גס את הבצל, שן השום הנותרת ופטריות השמפיניון. שוטפים את פטריות השיטאקה ומרתיחים מים.
    4. מחממים מעט שמן זית בסיר שיכול להכיל את העוף. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים את השום, שני סוגי הפטריות, ענף תימין, מלח ופלפל שחור, ומטגנים 5 דקות נוספות.
    5. מעבירים את העוף לסיר (אם לא השתמשתם בעוף קפוא, אפשר להעביר לסיר גם את הנוזלים שבתבנית), מערבבים ומוסיפים מים רותחים כמעט עד לכיסוי העוף. מכסים ומבשלים על אש בינונית כשעה. מדי פעם בודקים שהרוטב לא הצטמצם מדי ומוסיפים מים במידת הצורך.
    6. מוסיפים את חלב הקוקוס, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה חצי שעה נוספות.

     

     

    גריסים עם פטריות וערמונים

     

    גריסים עם פטריות וערמונים (צילום: ילנה ויינברג)
      גריסים עם פטריות וערמונים(צילום: ילנה ויינברג)

       

      מרכיבים

      4-3 מנות

       

      • 1 כוס גריסים
      • 1 סלסילה פטריות טריות
      • 100 גרם ערמונים בוואקום
      • 1 בצל
      • 1 שן שום
      • 1/2 כפית עלי תימין טריים
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס
      • 1/2 2 כוסות מים רותחים
      • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
      • 40 גרם חמאה

       

      אופן ההכנה

      1. קוצצים את הבצל דק. חותכים את הפטריות לקוביות קטנות. כותשים את השום וחותכים את הערמונים גס. מרתיחים את המים.
      2. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא זהוב. מוסיפים את הפטריות ומערבבים. מתבלים בפלפל שחור ובשום הכתוש ומטגנים כמה דקות, עד שהפטריות מקבלות קצת צבע.
      3. מוסיפים לסיר את הערמונים, הגריסים ומלח, ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מוסיפים המים הרותחים, מערבבים, מכסים ומנמיכים את האש למינימום. מבשלים כחצי שעה. לקראת סוף הבישול בודקים אם הגריסים מוכנים. אם לא, מוסיפים עוד 1/2 כוס מים רותחים ומבשלים עד שהם נספגים.
      4. מוסיפים לגריסים את הפרמזן, התימין, החמאה ומלח (אם צריך). מערבבים עד שהחמאה נמסה לגמרי.
      5. מכבים את האש, מכסים ומניחים לגריסים לעמוד כמה דקות לספיגת הטעמים. מגישים חם.גריסים עם פטריות וערמונים

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר חלבי
      צמחוני
      דרגת קושי בינונית
      דירוג הגולשים (1 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג