גראטן תפוחי אדמה וטונה (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
מרכיבים
6 מנות בתבנית 20 ס"מ
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
- 2 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים לפרוסות דקיקות
- 2 קופסאות (320 גרם) טונה בשמן, מסוננות היטב
- 1 בצל, קלוף וקצוץ דק
- 2 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1/4כוס (60 מ"ל) מים
- 2 חלמונים
- מלח
- פלפל שחור טחון
- לפיזור: 1/2כוס (50 גרם) גבינת פרמזן, מגוררת דק
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות ומשמנים את התבנית.
- מניחים כמחצית מפרוסות תפוחי האדמה בבסיס התבנית באופן חופף.
- מערבבים את הטונה, הבצל ושן שום אחת ומשטחים בשכבה אחידה על תפוחי האדמה. מכסים ביתרת פרוסות תפוחי האדמה.
- טורפים את השמנת המתוקה, המים, החלמונים, שן השום הנותרת והתבלינים לבלילה אחידה ויוצקים על תפוחי האדמה. עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום.
- אופים 40 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים את הפרמזן, מנמיכים את הטמפרטורה בתנור 180-למעלות ואופים כ-40 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה פריכים וזהובים. מוציאים ומגישים חם.
ויש גם פסטה עם טונה ועגבניות שמוכנה בשיא המהירות - לחצו על התמונה