כשדג מתחתן עם גראטן: מאפה
מהיר של תפוחי אדמה וטונה

ארוחה שלמה בתבנית, שמתחילה בפתיחת קופסת שימורים ונגמרת בצ'יק בהרמוניה בין פרוסות תפוחי אדמה פריכות לשבבי טונה ובצל שחום

גראטן תפוחי אדמה וטונה (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
גראטן תפוחי אדמה וטונה (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

מרכיבים

6 מנות בתבנית 20 ס"מ

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

  • 2 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים לפרוסות דקיקות
  • 2 קופסאות (320 גרם) טונה בשמן, מסוננות היטב
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ דק
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • ‭ 1/4‬כוס (60 מ"ל) מים
  • 2 חלמונים
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • לפיזור: ‭ 1/2‬כוס (50 גרם) גבינת פרמזן, מגוררת דק

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. מניחים כמחצית מפרוסות תפוחי האדמה בבסיס התבנית באופן חופף.
  3. מערבבים את הטונה, הבצל ושן שום אחת ומשטחים בשכבה אחידה על תפוחי האדמה. מכסים ביתרת פרוסות תפוחי האדמה.
  4. טורפים את השמנת המתוקה, המים, החלמונים, שן השום הנותרת והתבלינים לבלילה אחידה ויוצקים על תפוחי האדמה. עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום.
  5. אופים 40 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים את הפרמזן, מנמיכים את הטמפרטורה בתנור ‭ 180-ל‬מעלות ואופים כ-40 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה פריכים וזהובים. מוציאים ומגישים חם.

 

    ויש גם פסטה עם טונה ועגבניות שמוכנה בשיא המהירות - לחצו על התמונה

     

      (צילום: ילנה ויינברג)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג