
תבשיל ירקות כתומים, חומוס וגריסים (צילום: ירון פלד)
מרכיבים
3 מנות
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל סגול, קצוץ
- 2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
- 1 בטטה בינונית, חתוכה לקוביות קטנות
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1/2 כוס גרגירי חומוס יבש שהושרו במשך לילה
- 1/2 כוס גריסי פנינה שהושרו במשך לילה
- 1/2 כוס חיטה שהושרתה במשך לילה
- 3 כפות כוסברה קצוצה
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית מלח ים
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 2 כוסות מים
אופן ההכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הגזר ומטגנים על להבה נמוכה במשך 5 דקות. מוסיפים את הבטטה ומטגנים 5 דקות נוספות.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים 45-30 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהחומוס והחיטה מתרככים. אם נותרו בסיר יותר מדי נוזלים, מסירים את המכסה ומבשלים עוד כמה דקות.
- עוד מתכונים מצוינים של ירון ופזית פלד - בבלוג "Easy Recipes"