איזה יופי של תבשיל: קדרה צבעונית של ירקות כתומים, חומוס וגריסים

לא צריך הרבה בשביל תבשיל עשיר, סמיך ומשביע: כמה מצרכים הכי בסיסיים שיש, קצת חיתוך ופחות משעה על האש – ואתם מסודרים

ירון ופזית פלד

|

25.02.19 | 10:35

תבשיל ירקות כתומים, חומוס וגריסים (צילום: ירון פלד)
תבשיל ירקות כתומים, חומוס וגריסים (צילום: ירון פלד)

מרכיבים

3 מנות

 

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל סגול, קצוץ
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 בטטה בינונית, חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 כוס גרגירי חומוס יבש שהושרו במשך לילה
  • 1/2 כוס גריסי פנינה שהושרו במשך לילה
  • 1/2 כוס חיטה שהושרתה במשך לילה
  • 3 כפות כוסברה קצוצה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית מלח ים
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 2 כוסות מים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הגזר ומטגנים על להבה נמוכה במשך 5 דקות. מוסיפים את הבטטה ומטגנים 5 דקות נוספות.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים 45-30 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהחומוס והחיטה מתרככים. אם נותרו בסיר יותר מדי נוזלים, מסירים את המכסה ומבשלים עוד כמה דקות.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג