חזה עוף במחבת עם בצל (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
4-3 מנות
- 500 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות דקות
- 2 כפות קורנפלור או קמח
- 4-2 כפות שמן
- 1 בצל גדול, חצוי ופרוס
לתיבול
- 2/3 כפית פפריקה מתוקה
- 1/3 כפית כמון
- 1/4 כפית כורכום
- 1/2 כפית פטרוזיליה או כוסברה מיובשת
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מתבלים את רצועות העוף במעט מלח ופלפל. מעבירים לקערה ומערבבים עם הקורנפלור או הקמח.
- מחממים את השמן במחבת רחבה (רצוי עם ציפוי למניעת הידבקות), מטגנים את חזה העוף במחבת במשך כדקה מכל צד ומעבירים לצלחת.
- מנגבים את המחבת משאריות נוזלים ומחממים בה את יתרת השמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה.
- מוסיפים למחבת את חזה העוף ואת מרכיבי התיבול ומטגנים כ-5 דקות, תוך ערבוב (אם התבשיל מתייבש, מוסיפים כ-1/4 כוס מים חמים). טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול. מגישים חם.
- עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...