לביבות קישואים בתנור
מתכון של אסנת לסטר.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
כ-10 לביבות
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 בצלים, קצוצים
- 4 קישואים, מגוררים גס וסחוטים היטב
- 1/2 כוס שמיר קצוץ
- 3 כפות גדושות קמח תופח
- 2 ביצים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב.
- מוסיפים לסיר את הקישואים ומטגנים כ-10 דקות נוספות, תוך ערבוב מתמיד, עד שהם מתרככים ורוב הנוזלים מתאדים.
- מעבירים את תכולת הסיר לקערה ומניחים לה להצטנן.
- מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. מעבירים למקרר ל-20-15 דקות, להתייצבות.
- בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו.
- מניחים מהתערובת בתבנית, בכל פעם כף גדושה, ומשטחים מעט (שומרים על רווח בין הלביבות).
- אופים את לביבות הקישואים בתנור כ-20 דקות, הופכים ואופים כ-10 דקות נוספות, עד להזהבה.
לביבות תרד אפויות
מתכון של אסנת לסטר.
מרכיבים
כ-10 לביבות
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 בצלים, קצוצים
- 500 גרם עלי תרד טריים
- 2 ביצים
- 4 פרוסות לחם, מושרות במים, סחוטות ומפוררות
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל לבן גרוס
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
1. מחממים את השמן בסיר גדול. מוסיפים את הבצל ומטגנים, תוך ערבוב, עד לסימנים ראשונים של הזהבה.
2. מוסיפים את עלי התרד.
3. מטגנים את עלי התרד כ-10 דקות, תוך ערבוב, עד שהם מאבדים את נפחם ומתרככים מאוד.
4. מעבירים את תכולת הסיר לקערה ומצננים.
5. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים למקרר ל-20-15 דקות, להתייצבות.
6. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו.
7. מניחים מהתערובת בתבנית, בכל פעם כף גדושה, ומשטחים מעט (שומרים על רווח בין הלביבות).
8. אופים כ-20 דקות, הופכים את הלביבות ואופים כ-10 דקות נוספות, עד להזהבה.
9. אפשר להגיש עם מיונז ושמיר קצוץ.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע
ויש גם שתי פשטידות קישואים קלות להכנה - לחצו על התמונה