היום אופים במטבח לביבות: עם תרד או עם קישואים – ובלי טיגון במחבת

כדי לקבל לביבות פריכות מבחוץ ורכות מבפנים לא צריך להטביע אותן בשמן: אסנת לסטר מגישה שתי גרסאות שמכינים בקלות בתנור

אסנת לסטר

|

21.02.19 | 10:33

לביבות קישואים בתנור (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
לביבות קישואים בתנור (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
 

לביבות קישואים בתנור

מתכון של אסנת לסטר.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

כ-10 לביבות

 

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 4 קישואים, מגוררים גס וסחוטים היטב
  • 1/2 כוס שמיר קצוץ
  • 3 כפות גדושות קמח תופח
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

    אופן ההכנה

    1. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב.
    2. מוסיפים לסיר את הקישואים ומטגנים כ-10 דקות נוספות, תוך ערבוב מתמיד, עד שהם מתרככים ורוב הנוזלים מתאדים.
    3. מעבירים את תכולת הסיר לקערה ומניחים לה להצטנן.
    4. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. מעבירים למקרר ל-20-15 דקות, להתייצבות.
    5. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו.
    6. מניחים מהתערובת בתבנית, בכל פעם כף גדושה, ומשטחים מעט (שומרים על רווח בין הלביבות).
    7. אופים את לביבות הקישואים בתנור כ-20 דקות, הופכים ואופים כ-10 דקות נוספות, עד להזהבה.

     

     

    לביבות תרד אפויות

    מתכון של אסנת לסטר.

     

    מרכיבים

    כ-10 לביבות

     

    • 1/2 כוס שמן זית
    • 2 בצלים, קצוצים
    • 500 גרם עלי תרד טריים
    • 2 ביצים
    • 4 פרוסות לחם, מושרות במים, סחוטות ומפוררות
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל לבן גרוס
    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את השמן בסיר גדול. מוסיפים את הבצל ומטגנים, תוך ערבוב, עד לסימנים ראשונים של הזהבה.

     

     (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

      2. מוסיפים את עלי התרד.

       

       (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
        (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

         

        3. מטגנים את עלי התרד כ-10 דקות, תוך ערבוב, עד שהם מאבדים את נפחם ומתרככים מאוד.

         

         (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
          (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

           

          4. מעבירים את תכולת הסיר לקערה ומצננים.

          5. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים למקרר ל-20-15 דקות, להתייצבות.

          6. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו.

          7. מניחים מהתערובת בתבנית, בכל פעם כף גדושה, ומשטחים מעט (שומרים על רווח בין הלביבות).

           

           (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
            (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

             

            8. אופים כ-20 דקות, הופכים את הלביבות ואופים כ-10 דקות נוספות, עד להזהבה.

            9. אפשר להגיש עם מיונז ושמיר קצוץ.

             

            • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

             

              ויש גם שתי פשטידות קישואים קלות להכנה - לחצו על התמונה

               

                (צילום: אסנת לסטר )

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד