היום אופים במטבח לביבות: עם תרד או עם קישואים – ובלי טיגון במחבת

כדי לקבל לביבות פריכות מבחוץ ורכות מבפנים לא צריך להטביע אותן בשמן: אסנת לסטר מגישה שתי גרסאות שמכינים בקלות בתנור

אסנת לסטרפורסם: 21.02.19 10:33
לביבות קישואים בתנור (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
לביבות קישואים בתנור (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

לביבות קישואים בתנור

מתכון של אסנת לסטר.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

כ-10 לביבות

 

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 4 קישואים, מגוררים גס וסחוטים היטב
  • 1/2 כוס שמיר קצוץ
  • 3 כפות גדושות קמח תופח
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

    אופן ההכנה

    1. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב.
    2. מוסיפים לסיר את הקישואים ומטגנים כ-10 דקות נוספות, תוך ערבוב מתמיד, עד שהם מתרככים ורוב הנוזלים מתאדים.
    3. מעבירים את תכולת הסיר לקערה ומניחים לה להצטנן.
    4. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. מעבירים למקרר ל-20-15 דקות, להתייצבות.
    5. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו.
    6. מניחים מהתערובת בתבנית, בכל פעם כף גדושה, ומשטחים מעט (שומרים על רווח בין הלביבות).
    7. אופים את לביבות הקישואים בתנור כ-20 דקות, הופכים ואופים כ-10 דקות נוספות, עד להזהבה.

     

     

    לביבות תרד אפויות

    מתכון של אסנת לסטר.

     

    מרכיבים

    כ-10 לביבות

     

    • 1/2 כוס שמן זית
    • 2 בצלים, קצוצים
    • 500 גרם עלי תרד טריים
    • 2 ביצים
    • 4 פרוסות לחם, מושרות במים, סחוטות ומפוררות
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל לבן גרוס
    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את השמן בסיר גדול. מוסיפים את הבצל ומטגנים, תוך ערבוב, עד לסימנים ראשונים של הזהבה.

     

     (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

      2. מוסיפים את עלי התרד.

       

       (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
        (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

         

        3. מטגנים את עלי התרד כ-10 דקות, תוך ערבוב, עד שהם מאבדים את נפחם ומתרככים מאוד.

         

         (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
          (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

           

          4. מעבירים את תכולת הסיר לקערה ומצננים.

          5. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים למקרר ל-20-15 דקות, להתייצבות.

          6. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו.

          7. מניחים מהתערובת בתבנית, בכל פעם כף גדושה, ומשטחים מעט (שומרים על רווח בין הלביבות).

           

           (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
            (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

             

            8. אופים כ-20 דקות, הופכים את הלביבות ואופים כ-10 דקות נוספות, עד להזהבה.

            9. אפשר להגיש עם מיונז ושמיר קצוץ.

             

            • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

             

              ויש גם שתי פשטידות קישואים קלות להכנה - לחצו על התמונה

               

                (צילום: אסנת לסטר )

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
              אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

              בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

              כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

              עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. אנחנו גרים בנתניה, בבית המשקיף על הים. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

              (צילום: אסף אמברם)