רגע אחד הן פה – ובשני אינן: עוגיות שקדים ותבלינים שייחטפו בצ'יק-צ'ק

חשוב לנו להזהיר: לא תצליחו לעצור אחרי עוגייה אחת. הבצק מכיל כמות יפה של קורנפלור ושקדים טחונים, והתוצאה היא עוגיות ריחניות שפשוט נמסות בפה

דור משה

|

19.02.19 | 21:35

עוגיות שקדים ותבלינים (צילום: דור משה)
עוגיות שקדים ותבלינים (צילום: דור משה)

מרכיבים

כ-35 עוגיות

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח לבן
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כוס (25 גרם) שקדים טחונים
  • 1/4 כוס (35 גרם) קורנפלור
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית הל טחון
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/4 כפית ציפורן
  • אפשרות: קורט פלפל שחור טחון
  • 200 גרם חמאה, רכה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
  • לציפוי: 100 גרם אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את הקמח, המלח, השקדים הטחונים, הקורנפלור והתבלינים.
  2. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקערת המיקסר את החמאה, תמצית הווניל ואבקת הסוכר ומעבדים במהירות בינונית כ-3 דקות, עד שמתקבל קרם אחיד.
  3. מעבירים את המיקסר למהירות הנמוכה ביותר, מוסיפים את תערובת הקמח ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד. יוצרים מהבצק דסקית שטוחה, עוטפים היטב בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
  4. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. בעזרת כפית, יוצרים מהבצק כדורים בגודל אחיד ומניחים אותם בתבנית, תוך שמירה על מרווחים בין כדור לכדור. אופים 18-12 דקות, רק עד שתחתית עוגיות השקדים מזהיבה אך פניהן עדיין בהירות. מוציאים ומצננים במשך 10 דקות.
  6. שמים את אבקת הסוכר לציפוי בקערה בינונית. מעבירים 5 עוגיות לקערה ומערבבים בעדינות, לציפוי מלא. מצפים באותו אופן את שאר העוגיות, 5 בכל פעם.

 

  • איך שומרים? עד 5 ימים, בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

 

 

    אוהבים לאפות עם תבלינים? יש גם שושני שמרים עם קינמון מבצק רך וחמאתי - לחצו על התמונה

     

      (צילום: דור משה)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג