
עוגת גזר ללא סוכר (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים
(תבנית קוגלהוף או 2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)
- 1/4 1 כוסות (300 גרם) שמן
- 1/4 2 כוסות (100 גרם) תחליף סוכר
- 4 ביצים
- 2 כוסות (280 גרם) קמח
- 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
- 2 כפיות קינמון טחון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון טרי
- 1 כפית פלפל אנגלי טחון
- 1/2 כפית ציפורן טחון
- 6-5 גזרים בינוניים (כ־350 גרם), קלופים ומגוררים
- 100 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית (או התבניות).
2. טורפים בקערה (אפשר גם במערבל) את השמן, תחליף הסוכר והביצים.
3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה וכל התבלינים. מנפים את תכולת הקערה – בנפה או במסננת – אל קערת השמן והביצים. מערבבים רק עד שמתקבל מרקם אחיד ולא יותר.
4. מוסיפים את הגזר ומערבבים במרית, לפיזור אחיד. מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
5. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ־45 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מוציאים, מצננים ומגישים.
משך עבודה: 20-15 דקות (לא כולל אפייה)
דרגת קושי: קל
איך שומרים? עד 4 ימים, עטוף בטמפרטורת החדר או עד שבוע במקרר