צילום: ענת צרפתיהעוגות של ענתחמש בחושות מוצלחות ומיוחדות שעוד לא אפיתםלכתבה

מתוק כשמלוח לי: קינוחים עם נגיעת מלח - מפאדג' שוקולד עד טופי ביתי

לא תאמינו כמה טוב קצת מלח יכול לעשות לקינוחים. נשמע לכם מוזר? תנו למיכל שמיר להוכיח לכם שאין ממה לפחד עם שלושה מתכונים מעולים

מיכל שמיר

|

12.02.19 | 20:34

טופי קרמל מלוח (צילום: מיכל שמיר)
טופי קרמל מלוח (צילום: מיכל שמיר)

טופי קרמל מלוח

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

30-20 יחידות בתבנית אינגליש קייק

 

  • 170 גרם חמאה
  • ‭1/2‬ כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז
  • 3 כפות (45 מ"ל) סירופ תירס בהיר (להשיג ברשתות השיווק, במעדניות או בחנויות מתמחות)
  • ‭1/4‬ כפית מלח גס, רצוי אטלנטי

 

אופן ההכנה

  1. מרפדים את התבנית בנייר אפייה (מומלץ לשמן קודם את התבנית בתרסיס שמן).
  2. שמים את החמאה והסוכר בסיר רחב ומחממים על להבה בינונית, תוך ערבוב, עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את החלב המרוכז וסירופ התירס, מערבבים ומביאים לרתיחה (החמאה עשויה "לצוף‭,"‬ ערבוב יסייע לה להיטמע). מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד ‭ 20–15‬דקות, תוך ערבוב מתמיד לפירוק גושים, עד שהמרקם מסמיך והגוון הופך ענברי-זהוב. יוצקים את הקרם לתבנית ומיישרים. מפזרים את המלח ומניחים לצינון מלא.
  3. מחלצים את הטופי מהתבנית, חותכים לקוביות ומגישים.

 

  • איך שומרים? עוטפים כל קובייה כמו סוכרייה, בצלופן או בנייר שעווה, ושומרים עד 4 ימים בטמפרטורת החדר או עד 10 ימים במקרר.

 

 

שוקולד פאדג' עם מלח אטלנטי

 

שוקולד פאדג' עם מלח אטלנטי (צילום: מיכל שמיר)
    שוקולד פאדג' עם מלח אטלנטי(צילום: מיכל שמיר)

     

    מרכיבים

    30-20 יחידות

     

    • ‭1/2‬ פחית (200 גרם) חלב מרוכז
    • 175 גרם שוקולד מריר, מומלץ עם ‭ 60%‬מוצקי קקאו ומעלה, שבור לקוביות
    • 15 גרם חמאה
    • ‭1/4‬ כפית מלח גס, רצוי אטלנטי

     

    אופן ההכנה

    1. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה כך ששוליו יחרגו מעבר לדפנות התבנית (מומלץ לשמן את התבנית בתרסיס שמן, לגזור את נייר האפייה ולהניח במדויק).
    2. שמים בסיר רחב את החלב המרוכז, השוקולד והחמאה ומחממים על להבה בינונית-נמוכה, תוך בחישה, עד שהמרכיבים נמסים ומתקבל קרם אחיד.
    3. יוצקים את הקרם לתבנית ומיישרים. זורים את המלח האטלנטי. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא שעתיים לפחות, להתייצבות.
    4. מחלצים את הפאדג' בעזרת נייר האפייה. חותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ. מגישים.

     

    • איך שומרים? עד חודש במקפיא.

     

     

    עוגיות שוקולד צ'יפס לגדולים עם לימון ומלח

     

    עוגיות שוקולד צ'יפס לגדולים עם לימון ומלח (צילום: מיכל שמיר)
      עוגיות שוקולד צ'יפס לגדולים עם לימון ומלח(צילום: מיכל שמיר)

       

      מרכיבים

      35-30 עוגיות

       

      • 200 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
      • ‭1/2‬ כוס (100 גרם) סוכר לבן
      • ‭2/3‬ כוס (160 גרם) סוכר חום כהה דחוס
      • קליפה מגוררת מ-1 לימון
      • 2 ביצים
      • 1 כף מיץ לימון
      • 1 כוס (140 גרם) קמח
      • 1 כוס (90 גרם) שיבולת שועל מהירת הכנה
      • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
      • ‭1/2‬ כפית מלח
      • ‭3/4‬ כוס שוקולד צ'יפס (מומלץ עם ‭ 60%‬ מוצקי קקאו)
      • ‭1/3‬ כוס חמוציות מיובשות

       

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.
      2. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את החמאה, שני סוגי הסוכר והלימון, ומעבדים במהירות גבוהה כ-5 דקות, למרקם קרמי אחיד.
      3. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ואת מיץ הלימון, ומעבדים במהירות בינונית עוד כדקה. מוסיפים את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח, ומעבדים קלות, רק עד שמתקבל בצק אחיד ולא יותר. עוצרים את המערבל, מוסיפים את השוקולד צ'יפס והחמוציות ומערבבים בעזרת מרית.
      4. בעזרת כף גלידה או 2 כפות מניחים בתבניות תלוליות מהעיסה (בגודל של קצת פחות מכדור פינג פונג) ברווח של 5-4 ‬ס"מ זה מזה.
      5. אופים ‭ 12-10‬דקות, עד ששולי העוגיות זהובים והן פחות יציבות במרכזן (אל דאגה, הן יתקשו בצינון). מוציאים, מצננים ומגישים.

       

      • איך שומרים? עד 10 ימים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר.

       

      עוד מתכונים מצוינים של מיכל שמיר - בבלוג "מיכל אופה עוגה"

       

        ויש גם כדורי שוקולד מושלמים בקלי קלות - לחצו על התמונה

         

          (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר חלבי
        ללא גלוטן
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (2 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג