טעימים אחד-אחד: שלושה מתכוני אורז מהירים ומזינים לאמצע השבוע

מאורז עם ערמונים ופטריות עד לאורז עם חומוס ותרד: אפרת סיאצ'י מוכיחה שמהיר בהחלט יכול להיות גם איכותי

אפרת סיאצ'י

|

10.02.19 03:39

לשימוש בכתבה בלבד אוכל אורז עם חומוס תרד אורז עם ערמונים פטריות
לשימוש בכתבה בלבד אוכל אורז עם חומוס תרד אורז עם ערמונים פטריות (אורז עם תרד וגרגירי חומוס)

אורז עם תרד וגרגירי חומוס

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

5-4 מנות

 

  • 2 כוסות גרגירי חומוס קפואים או מקופסת שימורים
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 150 גרם עלי תרד, קצוצים גס
  • 2 כוסות אורז לבן
  • לתיבול: 1 כפית כמון, 1 כפית מלאה מלח, 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 3 כוסות מים רותחים

 

אופן ההכנה

  1. אם משתמשים בגרגירי חומוס קפואים, משרים אותם במים רותחים במשך כ-10 דקות.
  2. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה נוספת.
  3. מוסיפים את גרגירי החומוס ועלי התרד, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-4 דקות, עד שהעלים מאבדים מנפחם. מדי פעם מערבבים.
  4. מוסיפים את האורז והתבלינים ומערבבים במשך כדקה. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.

 

 

אורז עם ערמונים ופטריות

 

 

מרכיבים

4-3 מנות

 

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1 סלסילה פטריות שמפיניון, קצוצות גס
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 שקית (100 גרם) ערמונים קלופים מוכנים לאכילה, קצוצים גס
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) אורז לבן
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית מלח
  • קמצוץ פלפל שחור גרוס
  • 1/4 2 כוסות (600 מ"ל) מים רותחים

 

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הפטריות והשום ומטגנים כ-5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפטריות מפרישות נוזלים ומאבדות מנפחן. מוסיפים את הערמונים ומבשלים כ-2 דקות.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים 20 דקות. מסירים מהכיריים ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.

 

 

אורז מלא עם מש וגזר

 

צילום: אפרת סיאצ'י
אורז מלא עם מש וגזר (צילום: אפרת סיאצ'י)

 

מרכיבים

3 מנות

 

  • 1/2 כוס (110 גרם) שעועית מש
  • 2 כפות שמן זית או קנולה
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 1 שן שום גדולה, קצוצה
  • 1 גזר גדול, קלוף ומגורר
  • 1 כוס אורז מלא
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/4 2 כוסות (540 מ"ל) מים רותחים

 

אופן ההכנה

  1. משרים את המש במים במשך כ-8 שעות. מסננים.
  2. מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה נוספת.
  3. מוסיפים את הגזר ומטגנים כ-3 דקות.
  4. מוסיפים את האורז, שעועית המש והתבלינים ומטגנים כ-2 דקות, תוך ערבוב.
  5. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-40 דקות. מכבים את האש וממתינים 10 דקות לפני שפותחים את המכסה.

 

  • עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד