לירן כוהנר משתפת בחוויות מההורות הטרייה: "אני לא מתביישת לבכות"

5 חודשים אחרי הלידה של שיה ("היא מתנה מאלוהים") כוהנר מודה שעדיין לא חזרה לעצמה ("אני מיניקה והורמונלית") ומספרת על התמיכה מאמהות אחרות: "זה מטורף"

"בהיריון העליתי 13 קילו. לא מנעתי מעצמי כלום והמשכתי לאכול בריא, וגם לא היו לי חשקים מיוחדים, חוץ מטוסט עם גבינה צהובה". לירן כוהנר (צילום: שי יחזקאל  סגנון: ראובן כהן)
"בהיריון העליתי 13 קילו. לא מנעתי מעצמי כלום והמשכתי לאכול בריא, וגם לא היו לי חשקים מיוחדים, חוץ מטוסט עם גבינה צהובה". לירן כוהנר (צילום: שי יחזקאל סגנון: ראובן כהן)
 

לירן כוהנר, 30, דוגמנית, מנחת טלוויזיה ושחקנית. מלכת היופי של ישראל לשנת 2007 ובעלת ערוץ הוולוגים "מחוברים להורים". נשואה לגיא גיאור ואמא לשיה, בת חמישה חודשים. ההורות הטרייה, הפוש הספורטיבי מבן הזוג גיא גיאור והוולוג החדש שבו היא משתפת אמהות בהכל -  תשעה דברים שלירן כוהנר מחממת החורף:

 

מגדלת תינוקת טרייה

"מהרגע שאני וגיא הפכנו לזוג היה ברור שאנחנו רוצים משפחה יחד. היה לנו חיבור קוסמי, ולי תמיד הייתה פנטזיה להיות אמא. קרו דברים בדרך, ובסוף זה קרה בדיוק בזמן הנכון. היה לי היריון נורא כיפי, שלפעמים אני מרגישה צורך להתנצל עליו, כי אני יודעת שלא כולן מרגישות כמוני. המשכתי להתאמן ולבלות, והגוף החזיר לי טוב. הרגשתי סקסית ונשית, ובעיקר קוסמת - אני מייצרת אדם כרגע, ומה אתם בדיוק עושים? קראנו לה שיה, שמשמעות השם הוא "מתנה מה'" והוא ממש מתאים לה כי היא הכי מתנה מאלוהים - ילדה טובה ומקסימה. חמישה חודשים אחרי אני עוד לא מרגישה שחזרתי לעצמי. לא בקטע של איך אני נראית, אבל אני מיניקה והורמונלית, והגוף עבר טראומה".

 

עם גיא והבטן, בצילום ל"לאשה":

 

 

מתרגלת לרעיון ששיה לא נולדה בלידה טבעית

"הייתה לי לידה ארוכה שנמשכה 17 שעות, שונה לגמרי ממה שציפיתי. רציתי לידה טבעית, הייתה לי דולה, ונרשמתי לחדר לידה טבעית. על החלון בחדר העבודה היו כתובים כל השלבים של הלידה - תרופות הומיאופתיות ללידה, קופסת פירות יבשים - הכל. אבל אז בשבוע ה־39.5 ירדו לי המים ולא הייתי בטוחה שזה זה, אז התמהמהתי בדרך לבית החולים. כשהגעתי חששו מזיהום והעלו אותי מיד עם זירוז לחדר הלידה. אחרי 12 שעות הגיע גם אפידורל. הייתה לי לידה מדהימה, למרות שהיא הייתה לגמרי לא לפי התוכנית. אחרי הלידה שמרתי על מנוחה במשך חודשיים, לא התאמנתי והשתדלתי לאכול טוב. ברפואה הסינית מאמינים שמשכב לידה נמשך תשעה חודשים, אבל אני כבר הרגשתי מאוששת לגמרי ושמחתי לחזור לתפקוד מלא".

 

מתגברת על מחלות החורף בדרך הטבעית

"זה החורף הראשון שלי כאמא ואני מרגישה שהמערכת החיסונית שלי חלשה יותר. הגוף עוד לא לגמרי התגבר על ההיריון והלידה, וגם העייפות לפעמים מכניעה את הגוף. רק יצאתי החוצה לא עטופה מספיק וכבר הרגשתי שאני בדרך למחלה"

"זה החורף הראשון שלי כאמא ואני מרגישה שהמערכת החיסונית שלי חלשה יותר. הגוף עוד לא לגמרי התגבר על ההיריון והלידה, וגם העייפות לפעמים מכניעה את הגוף. רק יצאתי החוצה לא עטופה מספיק וכבר הרגשתי שאני בדרך למחלה. תפסתי את זה בזמן. עלה לי החום, ואז פשוט הכנתי המון תה עם ג'ינג'ר, דבש, לימון ופרחי קמומיל, שתיתי מרק ירקות שסבתא שלי הכינה לי עם ידי הקסם שלה, ונכנסתי למיטה. ארבע שעות אחרי זה החום ירד. אני משתדלת לא לקחת תרופות, אקמול רק במקרים קיצוניים. אני מעדיפה להשתמש בדברים שהטבע נותן לנו. גיא מאוד השפיע עלי. כשהכרנו הוא סיפר לי שהוא לא לוקח תרופות והתרשמתי. הוא נראה טוב וזה עובד לו, אז החלטתי לנסות".

 

מתמידה באימונים

"לא הייתי ילדה ספורטיבית במיוחד. בבית הספר תמיד הייתי מגיעה אחרונה בריצות, אדומה. הייתי רזה ולא עשיתי ספורט, גם לא כשהפכתי לדוגמנית. השינוי המהותי היה כשהכרתי את גיא לפני חמש שנים. ראיתי איך הספורט עושה לו טוב, איך הוא מחכה לזה. עד אז האמנתי שעושים ספורט כי צריך. מצאתי ספורט שאני אוהבת, ופתאום אני נהנית להתמיד. גם בהיריון המשכתי ואפילו התעמלתי יותר כי ממש הרגשתי שזה עושה לי טוב. היום אני מתאמנת שלוש פעמים בשבוע אצל ליקי רוזנברג, ושיה מגיעה איתי לאימונים. אני עושה אימון פונקציונלי של תחנות שנמשך שעה ומשלב גם כוח וגם סבולת לב־ריאה, ויש מוזיקה מעולה ואנשים כיפיים, וממש כיף לי לבוא לשם".

 

נהנית מהאבוקדו

"הדבר הכי טוב שהחורף מביא איתו זה אבוקדו, ואני אוכלת לפחות חצי אבוקדו ביום. התזונה שלי באמת מאוזנת וטובה ואני מאוד גאה בה. בהיריון העליתי 13 קילו. לא מנעתי מעצמי כלום והמשכתי לאכול בריא, וגם לא היו לי חשקים מיוחדים, חוץ מטוסט עם גבינה צהובה שאליו מאוד התאוויתי. מה שהוריד לי את הקילוגרמים במהירות היה ההנקה. זה ממש קסם. חזרתי למשקל שלי מהר מאוד. אנחנו לא אוכלים בשר אדום וממעטים בבשר בכלל".

 

"אני תמיד דואגת להעשיר את הגוף בחומרים מחזקים" (צילום: שי יחזקאל  סגנון: ראובן כהן)
    "אני תמיד דואגת להעשיר את הגוף בחומרים מחזקים"(צילום: שי יחזקאל סגנון: ראובן כהן)

     

    מלקטת חליטות מרחבי העולם

    "איך שמגיע החורף אני נהפכת לפריקית של חליטות. איפה שרק אפשר אני נכנסת וקונה אותן, בחנויות טבע וגם בחו"ל. אני אוהבת להביא חליטות מכל מיני מקומות וגם מייצרת לעצמי לבד מכמה צמחי תבלין. יש לי קנקן שאני חולטת בו ושותה לאורך כל היום. אני אוהבת נענע, אבל עכשיו אני לא יכולה לשתות חליטת נענע כי היא נחשבת למייבשת חלב".

     

    מתחברת להורות

    "בגיל חודש לקחתי את שיה לאילת. ישבתי על החוף עם התינוקת, היו 40 מעלות חום, ונתקפתי פאניקה שהיא תתייבש. כל זה צולם. בעיניי זו מזכרת מדהימה, וזה גם יצר הזדהות מטורפת שפתחה לי ערוץ תקשורת עם עוד אמהות"

    "בחודשים האחרונים אני משתתפת בפרויקט מטעם נורופן לילדים שבו אני מעלה ולוגים (וידאו בלוג) על ההורות החדשה שלי. התחלתי כבר כשהייתי בהיריון בחודש השמיני, וזה ליווה אותי בקניות ובהכנות לקראת הלידה. בינתיים כבר העליתי 12 ולוגים, יש כאלה שהגיעו לחצי מיליון צפיות, ונדהמתי לגלות קהילה מדהימה של אמהות טריות שתורמת גם לי הרבה בחזרה.

     

    "אני מרגישה חלק משבט, וזה מטורף, לא הבנתי איזה כוח יש לזה. אני לא מתביישת לבכות בוולוגים ולדבר על הקשיים. בגיל חודש לקחתי את שיה לאילת. ישבתי על החוף עם התינוקת, היו 40 מעלות חום, ונתקפתי פאניקה שהיא תתייבש. כל זה צולם. בעיניי זו מזכרת מדהימה, וזה גם יצר הזדהות מטורפת שפתחה לי ערוץ תקשורת עם עוד אמהות ואני מקבלת גם מהן טיפים".

     

    מתגברת את הגוף בסופר־פודס

    "אני מאמינה בתחזוק הגוף כל השנה כדי שבמצבים של קור או תשישות הוא יידע להילחם. אני לוקחת תוספים ואוכלת מזונות־על ביומיום שלי. ספירולינה, אבקת מאקה, צ'יה וגוג'י ברי אני שמה לי בשייקים ובדייסות, ואני גם לוקחת אומגה 3, קומפלקס B ועדיין ברזל היריון. זה משתנה לפי מה שאני מרגישה שהגוף שלי זקוק לו, אבל אני תמיד דואגת להעשיר את הגוף בחומרים מחזקים".

     

    מבשלת אוכל ביתי

    "אני מבשלת הרבה בבית ותמיד עם שומנים בריאים והרבה מאוד ירקות. אני משתדלת לבשל אוכל חם ובריא, כמו תבשיל אסייתי עם טופו וירקות או קציצות דגים בחלב קוקוס וקארי. בערב אני אוהבת להכין דייסת שיבולת שועל. זה טעים ומשביע וגם מעולה להנקה. אני מוסיפה חלב שקדים וטחינה גולמית, אגוזים ושקדים וגם אפרסמון חתוך, וזה טעים מאוד".

     

    מה בצלחת: התפריט היומי של לירן בחורף

    • בוקר: בננה או חופן שקדים ותמר.
    • אחרי האימון: אבוקדו טוסט - חצי אבוקדו על פרוסת לחם שיפון או קערת אסאי עם פירות.
    • צהריים: קוסקוס ומרק ירקות או קציצות עדשים (ראו מתכון) עם ירקות מבושלים, קערת טחינה וקערת עגבניות מרוסקות.
    • אחר הצהריים: פרי או כדורי תמרים וקוקוס ביתיים.
    • ערב: חביתה, סלט וגבינות או דייסת שיבולת שועל.

     

    קציצות העדשים שלי

    "מתכון קל להכנה, בריא וטעים בטירוף. הכי כיף לאכול אותן עם קערית טחינה וקערית עגבניות מרוסקות, כמו של מלאווח".

     

    מה צריך:

    • 1 כוס עדשים ירוקות, מושרות למשך הלילה (או כמה שעות) במים
    • 1 בצל קצוץ, מטוגן במעט שמן זית
    • 3 כפות טחינה גולמית
    • 5 כפות קוואקר עדין
    • 2 כפות קמח שקדים
    • חופן פטרוזיליה, נענע, כוסברה
    • מלח, פלפל, כמון, פפריקה
    • 1/2 כף שמן זית לשימון

     

    מה עושים:

    1. מחממים תנור ל־180 מעלות ובינתיים מערבבים את כל החומרים בקערה.

    2. טוחנים בעזרת בלנדר מוט לעיסה לא חלקה לגמרי.

    3. יוצרים קציצות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים את הקציצות במעט שמן זית מלמעלה כדי שהן יקבלו קצת קריספיות.

    4. אופים כ־20 דקות או עד שהקציצות משחימות.

     

    רוצים גם את המתכונים של לירן לאסאי בול ואנרג'י בולס? הכתבה המלאה בגיליון החדש של "מנטה"

     

     

    הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
    הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד