דאצ' בייבי: פנקייק אפוי בגרסה גרמנית ומיוחדת שתפתיע את כולם

פנקייק מרשים במיוחד שנאפה בתנור ומתנפח כמו בלון, לכן כדאי להגיש אותו מיד עם יציאתו מהתנור. הוסיפו פירות יער או סירופ מייפל - וקיבלתם ארוחת בוקר משגעת

פנקייק אפוי  (צילום וסגנון: מילי אליהו)
פנקייק אפוי (צילום וסגנון: מילי אליהו)

הפנקייק הזה מרשים במיוחד: הוא נאפה בתנור ומתנפח כמו בלון – לכן כדאי להגיש אותו מיד עם יציאתו מהתנור, כשהוא בשיאו. ככל הידוע, מדובר במנה אמריקאית עם שורשים בגרמניה: מהגרים מגרמניה שפתחו מסעדה בסיאטל בתחילת המאה ה־20 היו הראשונים להביא ולהפיץ את הבשורה (אז למה קוראים להם דאצ' – הולנדי באנגלית – ולא דוייטש? ככל הנראה בגלל שיבוש בהגייה שעשתה בתו של בעל המסעדה, שיבוש שהתקבע והפך לחלק מהמנה).

 

המרכיבים

(תבנית או מחבת מתאימה לתנור בקוטר 24-20 ס"מ)

 

  • 1 כוס פחות 2 כפות (120 גרם) קמח
  • 1/8 כפית מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 4 ביצים
  • 2 כוסות (500 מ"ל) חלב
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • לאפייה: 45 גרם חמאה

 

להגשה:

  • פירות יער עם אבקת סוכר, סירופ שוקולד ותותים, רוטב קרמל ואגוזי לוז, סירופ מייפל וכדומה 

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־200 מעלות.

2. שמים בקערה את הקמח, המלח והסוכר ומערבבים. מוסיפים את הביצים, החלב והווניל ומערבבים היטב לבלילה ללא גושים.

3. מניחים בתבנית את החמאה ומכניסים אותה לתנור החם. מחממים 4-3 דקות, עד שהחמאה נמסה. בלי להוציא לגמרי את התבנית מהתנור (כדי שהחמאה תישאר לוהטת, זה משמעותי לאפקט הניפוח), יוצקים אליה את הבלילה. אופים 18-16 דקות, עד שהפנקייק תפוח בצדדיו ומזהיב קלות. מוציאים ומגישים מיד.

 

 

עוד רעיונות לפנקייקס נפלאים בגיליון שף החדש שכולו מוקדש לארוחות בוקר, המצורף חינם לגליון "לאשה", עכשיו בדוכנים

 

לאשה (צילום וסגנון: מילי אליהו)
    לאשה(צילום וסגנון: מילי אליהו)

     

    הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
    הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד