פקעת, עשבים: סלטים רעננים עם שומר ושלל עשבי תיבול וירקות

כשפקעות השומר כל כך יפות ופריכות, חייבים להכין איתן סלט – וזה בדיוק מה שטליה הדר עשתה, עם שילובים מיוחדים של סלק, זוקיני ואפילו תפוזים

טליה הדר

|

04.02.19 | 21:37

סלט שומר וסלק צבעוני ורענן (צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)
סלט שומר וסלק צבעוני ורענן (צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)
 

סלט שומר וסלק צבעוני ורענן

זה סלט כיפי ומדליק עם רוטב קליל ומרענן שאפשר לאכול בלי הפסקה ובלי רגשות אשם. טיפ: את כל הירקות אפשר לחתוך עד יום מראש, ולשמור במקרר בתוך כלי עם מי קרח. את הסלק יש לשמור בנפרד, כדי שלא יצבע את שאר הירקות.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

‭4-3‬ מנות

 

  • 1 שומר, פרוס לרוחבו לפרוסות דקיקות
  • 1 סלק קטן, נא, קלוף וחתוך בעזרת קולפן לרצועות רחבות
  • 1 גזר, קלוף וחתוך למקלונים דקיקים (ז'וליינים)
  • ‭3-2‬ גבעולי בצל ירוק, חתוכים גס
  • ‭1/2‬ תפוז, קלוף וחתוך לקוביות (ללא הציפה הלבנה)
  • חופן עלי בייבי
  • כ-‭10‬ עלי בזיליקום
  • כ-‭10‬ עלי נענע

 

לרוטב

  • 4 כפות מיץ תפוזים טבעי
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף דבש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

להגשה

  • חופן שקדים טבעיים, קצוצים גס
  • אפשרות: פרוסות דקות של גבינת פרמזן (מגלפים בקולפן ירקות)

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את הירקות ואת התפוז בהתאם להנחיות (שימו לב - לכל ירק צורת חיתוך אחרת) ומניחים בקערה.
  2. הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב. יוצקים על סלט השומר והסלק ומערבבים היטב.
  3. ההגשה: מפזרים את השקדים ואם רוצים, מוסיפים גילופי פרמזן בנדיבות. 

 

 

סלט שומר וזוקיני לימוני

סלט מיוחד עם שילוב של מרקמים שונים, שיוצרים בפה חגיגה ועושים חשק לאכול עוד ועוד. חוץ משומר הוא מורכב מזוקיני מוקפץ במחבת, המון ירוקים טריים ופיסטוקים קצוצים לקישוט.

 

סלט שומר וזוקיני לימוני (צילום: טליה הדר)
    סלט שומר וזוקיני לימוני(צילום: טליה הדר)

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 1 זוקיני גדול – 2 חתוכים לז’וליאנים
    • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
    • מיץ מ-1/2 לימון
    • 2 כפות שמן זית
    • חופן נדיב של עלי בזיליקום
    • 2 חופנים נדיבים של עלי נענע
    • חופן נדיב של עלי פטרוזיליה
    • חופן עלי רוקט
    • 1 שומר, פרוס דק לרוחבו (רצוי במנדולינה)
    • 1/2 כוס (50 גרם) פיסטוקים טבעיים, קצוצים (אפשר להמיר בשקדים או באגוזי מלך)

     

    לרוטב

    • מיץ מ-1/2 לימון
    • 3 כפות שמן זית
    • מלח, פלפל שחור גרוס
    • אפשרות: 1/2 כפית דבש או חומץ בלסמי מצומצם

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים במחבת 3-2 כפות מים על אש גבוהה. ברגע שמתחילים לעלות מהם אדים מוסיפים את הזוקיני ומקפיצים כדקה. מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת, מיץ הלימון, שמן הזית, הבזיליקום ומחצית מכמות הנענע ומקפיצים דקה-שתיים נוספות. מעבירים לקערה ומצננים לחלוטין.
    2. מוסיפים לקערה את יתרת הנענע, הפטרוזיליה, הרוקט, השומר ומחצית מכמות הפיסטוקים. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים על סלט השומר ומערבבים.
    3. מעטרים ביתרת הפיסטוקים ומגישים.

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד