פטריות גם כשאין גשם: קציצות קינואה ושמפיניון ליום חורף חמים

קציצות צמחוניות אפויות שאפשר לאכול גם בטמפרטורת החדר – בדיוק מה שצריך כשמזג האוויר לא קר מדי, אבל גם לא חם מדי

מירי צדוק

|

04.02.19 | 08:39

קציצות קינואה אפויות עם פטריות (צילום: מירי צדוק)
קציצות קינואה אפויות עם פטריות (צילום: מירי צדוק)

מרכיבים

כ-13 קציצות

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

  • 1 כוס קינואה
  • 1 סלסילה פטריות שמפיניון
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 כוס פירורי לחם דקים, רצוי ללא תוספת מלח
  • 2 ביצים
  • חופן קטן של פטרוזיליה קצוצה
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
  • 1 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט

 

אופן ההכנה

  1. שוטפים היטב את הקינואה (כדי שלא תהיה מרירה), מסננים ומעבירים לסיר. מוסיפים 1/2 1 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מכסים, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים 13 דקות. מסירים מהכיריים ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 15 דקות. מעבירים לקערה ומניחים לקינואה להתקרר מעט.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. פורסים דק 3-2 מהפטריות לאורכן. קוצצים דק את שאר הפטריות.
  4. מחממים במחבת 2 כפות משמן הזית. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ואת השום, מקפיצים 2 דקות ומעבירים לקערת הקינואה.
  5. מוסיפים למחבת כף שמן זית ומקפיצים את הפטריות הפרוסות במשך דקה – ולא יותר. מסירים מהכיריים.
  6. מוסיפים לתערובת הקינואה את שאר המצרכים, למעט הפטריות הפרוסות וכף השמן הנותרת, ומערבבים לעיסה אחידה (אם יש צורך, מוסיפים ביצה).
  7. יוצרים מהעיסה קציצות בגודל כדורי פינג-פונג. מניחים אותן בתבנית, משטחים מעט ומניחים על כל אחת מהן 2-1 פרוסות של פטרייה. מברישים את קציצות הקינואה בשמן הזית שנותר ואופים 25-20 דקות, עד להשחמה.

 

 

    ויש עוד 3 מתכונים לקציצות קינואה אפויות - עם כרובית, סלק או קישואים ועשבי תיבול. לחצו על התמונה

     

      (צילום: מירי צדוק)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    צמחוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג