
קציצות קינואה אפויות עם פטריות (צילום: מירי צדוק)
מרכיבים
כ-13 קציצות
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
- 1 כוס קינואה
- 1 סלסילה פטריות שמפיניון
- 4 כפות שמן זית
- 3 שיני שום, קצוצות
- 1/2 כוס פירורי לחם דקים, רצוי ללא תוספת מלח
- 2 ביצים
- חופן קטן של פטרוזיליה קצוצה
- 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
- 1 כפית אבקת סודה לשתיה
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
- שוטפים היטב את הקינואה (כדי שלא תהיה מרירה), מסננים ומעבירים לסיר. מוסיפים 1/2 1 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מכסים, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים 13 דקות. מסירים מהכיריים ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 15 דקות. מעבירים לקערה ומניחים לקינואה להתקרר מעט.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- פורסים דק 3-2 מהפטריות לאורכן. קוצצים דק את שאר הפטריות.
- מחממים במחבת 2 כפות משמן הזית. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ואת השום, מקפיצים 2 דקות ומעבירים לקערת הקינואה.
- מוסיפים למחבת כף שמן זית ומקפיצים את הפטריות הפרוסות במשך דקה – ולא יותר. מסירים מהכיריים.
- מוסיפים לתערובת הקינואה את שאר המצרכים, למעט הפטריות הפרוסות וכף השמן הנותרת, ומערבבים לעיסה אחידה (אם יש צורך, מוסיפים ביצה).
- יוצרים מהעיסה קציצות בגודל כדורי פינג-פונג. מניחים אותן בתבנית, משטחים מעט ומניחים על כל אחת מהן 2-1 פרוסות של פטרייה. מברישים את קציצות הקינואה בשמן הזית שנותר ואופים 25-20 דקות, עד להשחמה.
- עוד מתכונים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"

ויש עוד 3 מתכונים לקציצות קינואה אפויות - עם כרובית, סלק או קישואים ועשבי תיבול. לחצו על התמונה