
כדורי בטטה מטוגנים (צילום: אסתר דורון צרפתי)
כדורי בטטה מטוגנים / אסתר דורון צרפתי
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
כ-30 יחידות
- 2 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות גס
- 2 כפות שמן זית או קנולה
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1 ביצה
- 1 חבילה קטנה (200 גרם) פירורי פנקו או פירורי לחם רגילים
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
- מבשלים את הבטטות במים רותחים עד שהן מתרככות. מסננים ומועכים למחית. מוסיפים את השמן, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מכסים ומעבירים למקרר לצינון מלא.
- מעבירים את המחית הקרה לשק זילוף. מזלפים כדורים בקוטר 3 ס"מ על מגש מרופד בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לשעה לפחות, עד שהכדורים קפואים לחלוטין.
- טורפים את הביצה בקערה ושמים את פירורי הלחם בצלחת עמוקה. טובלים כל כדור בטטה בביצה ולאחר מכן בפירורים ומחזירים למקפיא.
- מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. מטגנים את הכדורים הקפואים עד שהם מזהיבים. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר ומגישים חם.
- עוד מתכונים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"
מרק בטטה קרמי / דפנה אוסטר מיכאל

מרק בטטה קרמי(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרכיבים
5 מנות
- 1 כף שמן זית או 1 כף חמאה
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 1 כרשה בינונית, קצוצה (החלק הלבן בלבד)
- 1 ק"ג בטטות, קלופות
- מעט אגוז מוסקט
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- אפשרות: 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת לבישול או קרם קוקוס
- להגשה: חופן גרעיני חמנייה, חופן עירית קצוצה
אופן ההכנה
- מחממים את השמן (או החמאה) בסיר כבד ומטגנים את הבצל והכרשה עד שהם הופכים לשקופים.
- מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים מים עד כיסוי ומתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מכסים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ-30 דקות.
- טוחנים את המרק למחית חלקה. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול. אם רוצים, מוסיפים 1/4 כוס שמנת לבישול או קרם קוקוס.
- ההגשה: קולים קלות את גרעיני החמנייה במחבת ללא שמן, עד שהם מעלים ניחוח נעים. מחלקים את המרק לקעריות ומקשטים כל קערית בגרעיני חמנייה ובעירית קצוצה.
- עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"
צ'יפס בטטה בתנור עם פרמזן / סיון שטרנבך

צ'יפס בטטה בתנור עם פרמזן(צילום: סיון שטרנבך)
מרכיבים
כ-4 מנות
- 3 בטטות בינוניות, עם קליפה או בלי
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס (50 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות במצב טורבו. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- חוצים את הבטטות. פורסים כל מחצית לאורכה, וחותכים כל פרוסה למקלות.
- מערבבים בקערה את הבטטות עם שאר המרכיבים.
- מפזרים את צ'יפס הבטטה בתבניות, כך שלא יגעו זה בזה (זה חשוב כדי שיהיו פריכים מכל הצדדים). אופים 15 דקות.
- מערבבים את הצ'יפס בתבניות – מקפידים שוב שלא יגעו זה בזה – ומחליפים בין התבניות, לאפייה אחידה. אופים כ-15 דקות נוספות, עד שהצ'יפס שחומים ופריכים. מגישים מיד.
- עוד מתכונים של סיון שטרנבך - בבלוג "המטבח של סיון"
קציצות בטטה ובורגול אפויות / אפרת סיאצ'י

קציצות בטטה ובורגול אפויות(צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
כ-16 קציצות
- 1/2 כוס (120 מ"ל) בורגול גס
- 1 בטטה בינונית, קלופה ומגוררת
- 1 בצל קטן, מגורר
- 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
- 1 כף שמן זית או קנולה
- 1 ביצה גדולה או 2 קטנות
- 5 כפות גדושות פירורי לחם
- 1 כפית גדושה מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- משרים את הבורגול במים במשך שעה. מסננים.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.
- שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים לתערובת אחידה.
- מרטיבים את הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות בקוטר של כ-5 ס"מ ובעובי כשל כ-1.5 ס"מ. מניחים בתבנית ומברישים במעט שמן (אפשר להשתמש גם בתרסיס שמן).
- אופים 30-25 דקות. הופכים את הקציצות ואופים כ-10 דקות נוספות, עד להזהבה.
- עוד מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"
סלט בטטה, ברינזה ואבוקדו / נעמה רן, "לאשה"

סלט בטטה, ברינזה ואבוקדו(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
מרכיבים
6-4 מנות
- 2 בטטות, קלופות וחתוכות לפלחים או לקוביות
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- מלח
- פלפל שחור טחון
- שמן זית
- 1 אבוקדו בשל, קלוף וחתוך לפלחים
- 1 כוס עלי בייבי
- 1/3 כוס גבינת ברינזה, מפוררת גס
לרוטב
- 1/2 מכל (100 גרם) שמנת חמוצה
- 1 כף ממרח פסטו מוכן
- 3-2 כפות מים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מניחים את הבטטות בתבנית, מוסיפים את התבלינים, יוצקים את שמן הזית ומערבבים כך שיצופו מכל צדדיהן. אופים כ-25 דקות, עד שהבטטות רכות. מצננים.
- הרוטב: טורפים את כל מרכיביו.
- מסדרים בצלחת הגשה את הבטטה, האבוקדו, עלי הבייבי וגבינת הברינזה. יוצקים את הרוטב ומגישים.

ויש גם 3 מתכונים מחממים עם תפוחי אדמה - לחצו על התמונה