יש החלטָטָה לגבי הבטטה? מוזמנים לבחור בין 5 מנות עם השורש הכתום

כדורים מטוגנים שייטרפו בצ'יק, קציצות עם בורגול – וכמובן שגם מרק: אלה רק חלק מהמתכונים שמחכים לכם כאן, כולם כתומים וכולם מנחמים

Xnet

|

03.02.19 | 10:54

כדורי בטטה מטוגנים (צילום: אסתר דורון צרפתי)
כדורי בטטה מטוגנים (צילום: אסתר דורון צרפתי)

כדורי בטטה מטוגנים / אסתר דורון צרפתי

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

כ-30 יחידות

 

  • 2 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות גס
  • 2 כפות שמן זית או קנולה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 ביצה
  • 1 חבילה קטנה (200 גרם) פירורי פנקו או פירורי לחם רגילים
  • שמן לטיגון עמוק

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הבטטות במים רותחים עד שהן מתרככות. מסננים ומועכים למחית. מוסיפים את השמן, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מכסים ומעבירים למקרר לצינון מלא.
  2. מעבירים את המחית הקרה לשק זילוף. מזלפים כדורים בקוטר 3 ס"מ על מגש מרופד בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לשעה לפחות, עד שהכדורים קפואים לחלוטין.
  3. טורפים את הביצה בקערה ושמים את פירורי הלחם בצלחת עמוקה. טובלים כל כדור בטטה בביצה ולאחר מכן בפירורים ומחזירים למקפיא.
  4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. מטגנים את הכדורים הקפואים עד שהם מזהיבים. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר ומגישים חם.

 

  • עוד מתכונים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"

 

 

מרק בטטה קרמי / דפנה אוסטר מיכאל

 

מרק בטטה קרמי (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
    מרק בטטה קרמי(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

     

    מרכיבים

    5 מנות

     

    • 1 כף שמן זית או 1 כף חמאה
    • 1 בצל גדול, קצוץ
    • 1 כרשה בינונית, קצוצה (החלק הלבן בלבד)
    • 1 ק"ג בטטות, קלופות
    • מעט אגוז מוסקט
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • אפשרות: 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת לבישול או קרם קוקוס
    • להגשה: חופן גרעיני חמנייה, חופן עירית קצוצה

     

    אופן ההכנה

    • מחממים את השמן (או החמאה) בסיר כבד ומטגנים את הבצל והכרשה עד שהם הופכים לשקופים.
    • מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים מים עד כיסוי ומתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מכסים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ-30 דקות.
    • טוחנים את המרק למחית חלקה. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול. אם רוצים, מוסיפים 1/4 כוס שמנת לבישול או קרם קוקוס.
    • ההגשה: קולים קלות את גרעיני החמנייה במחבת ללא שמן, עד שהם מעלים ניחוח נעים. מחלקים את המרק לקעריות ומקשטים כל קערית בגרעיני חמנייה ובעירית קצוצה.

     

    • עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"

     

     

    צ'יפס בטטה בתנור עם פרמזן / סיון שטרנבך

     

    צ'יפס בטטה בתנור עם פרמזן (צילום: סיון שטרנבך)
      צ'יפס בטטה בתנור עם פרמזן(צילום: סיון שטרנבך)

       

      מרכיבים

      כ-4 מנות

       

      • 3 בטטות בינוניות, עם קליפה או בלי
      • 2 כפות שמן זית
      • 1/2 כוס (50 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
      • 1 כפית מלח
      • 1 כפית פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-200 מעלות במצב טורבו. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
      2. חוצים את הבטטות. פורסים כל מחצית לאורכה, וחותכים כל פרוסה למקלות.
      3. מערבבים בקערה את הבטטות עם שאר המרכיבים.
      4. מפזרים את צ'יפס הבטטה בתבניות, כך שלא יגעו זה בזה (זה חשוב כדי שיהיו פריכים מכל הצדדים). אופים 15 דקות.
      5. מערבבים את הצ'יפס בתבניות – מקפידים שוב שלא יגעו זה בזה – ומחליפים בין התבניות, לאפייה אחידה. אופים כ-15 דקות נוספות, עד שהצ'יפס שחומים ופריכים. מגישים מיד.

       

      • עוד מתכונים של סיון שטרנבך - בבלוג "המטבח של סיון"

       

       

       

      קציצות בטטה ובורגול אפויות / אפרת סיאצ'י

       

      קציצות בטטה ובורגול אפויות (צילום: אפרת סיאצ'י)
        קציצות בטטה ובורגול אפויות(צילום: אפרת סיאצ'י)

         

        מרכיבים

        כ-16 קציצות

         

        • 1/2 כוס (120 מ"ל) בורגול גס
        • 1 בטטה בינונית, קלופה ומגוררת
        • 1 בצל קטן, מגורר
        • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
        • 1 כף שמן זית או קנולה
        • 1 ביצה גדולה או 2 קטנות
        • 5 כפות גדושות פירורי לחם
        • 1 כפית גדושה מלח
        • פלפל שחור גרוס

         

        אופן ההכנה

        1. משרים את הבורגול במים במשך שעה. מסננים.
        2. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.
        3. שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים לתערובת אחידה.
        4. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות בקוטר של כ-5 ס"מ ובעובי כשל כ-1.5 ס"מ. מניחים בתבנית ומברישים במעט שמן (אפשר להשתמש גם בתרסיס שמן).
        5. אופים 30-25 דקות. הופכים את הקציצות ואופים כ-10 דקות נוספות, עד להזהבה.

         

        • עוד מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

         

         

        סלט בטטה, ברינזה ואבוקדו / נעמה רן, "לאשה"

         

        סלט בטטה, ברינזה ואבוקדו (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
          סלט בטטה, ברינזה ואבוקדו(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

           

          מרכיבים

          6-4 מנות

           

          • 2 בטטות, קלופות וחתוכות לפלחים או לקוביות
          • 1 כפית פפריקה מעושנת
          • מלח
          • פלפל שחור טחון
          • שמן זית
          • 1 אבוקדו בשל, קלוף וחתוך לפלחים
          • 1 כוס עלי בייבי
          • 1/3 כוס גבינת ברינזה, מפוררת גס

           

          לרוטב

          • 1/2 מכל (100 גרם) שמנת חמוצה
          • 1 כף ממרח פסטו מוכן
          • 3-2 כפות מים

           

          אופן ההכנה

          1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
          2. מניחים את הבטטות בתבנית, מוסיפים את התבלינים, יוצקים את שמן הזית ומערבבים כך שיצופו מכל צדדיהן. אופים כ-25 דקות, עד שהבטטות רכות. מצננים.
          3. הרוטב: טורפים את כל מרכיביו.
          4. מסדרים בצלחת הגשה את הבטטה, האבוקדו, עלי הבייבי וגבינת הברינזה. יוצקים את הרוטב ומגישים.

           

            ויש גם 3 מתכונים מחממים עם תפוחי אדמה - לחצו על התמונה

             

              (צילום: אפיק גבאי)

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
            מתכון מהיר
            כשר פרווה
            צמחוני
            דרגת קושי קלה
            דירוג הגולשים (3 מדרגים)
            לחצו על הלבבות כדי לדרג