
רול סושי צמחוני עם אבוקדו ובטטות (צילום: דרור קילש)
המתכון באדיבות רשת הסושיות Oshioshi.
מרכיבים
כ-10 רולים
לאורז
- 1 ק"ג אורז עגול לסושי
- 3/4 כוס (180 מ"ל) חומץ אורז
- 1/4 (60 מ"ל) כוס סאקה
- 1/4 (60 מ"ל) כוס מירין
- 4 כפות סוכר
- 1 כף שטוחה מלח
לרול
- 3 בטטות
- שמן לטיגון עמוק
- 3 אבוקדואים, חתוכים לרצועות
- 1 חבילה (100 גרם) קנפיו (רצועות דלעת כבושות – להשיג בחנויות טבע ובחנויות למוצרים מהמזרח)
- 100 גרם אגוזי פקאן מסוכרים
- רוטב טריאקי
אופן ההכנה
האורז
- מניחים את האורז בקערה ושוטפים תחת מים זורמים. מסננים וחוזרים על הפעולה שלוש פעמים. מניחים את האורז במסננת כ-10 דקות.
- מעבירים את האורז לסיר, מוסיפים 1.2 ליטר (5 כוסות) מים, מכסים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כ-16 דקות נוספות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד כרבע שעה.
- מעבירים את האורז לקערה, ומאווררים אותו עם מזלג. מוסיפים את שאר מרכיבי האורז ומערבבים.
הכנת הרול
- קולפים את הבטטות וחותכים לרצועות. מטגנים בשמן עמוק עד לריכוך (לחלופין, אופים בתנור בחום של 190 מעלות) ומצננים.
- קולפים את האבוקדואים וחותכים לרצועות.
- מכסים בניילון נצמד משטח במבוק לגלגול סושי ומרפדים אותו בכ-120 גרם (כ-3/4 כוס) אורז. מניחים במקביל לצלע הקרובה אלינו את מרכיבי המילוי: כמה רצועות בטטה, כמה רצועות אבוקדו, קנפיו ואגוזי פקאן. מגלגלים לגלילה הדוקה וחותכים אותה ל-8 פרוסות.
- אם רוצים, מקשטים את הפרוסות ברצועות דקות של אבוקדו.
- מזלפים על הסושי רוטב טריאקי ומגישים.